Tunteita ja tuoksuja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tunteita ja tuoksuja
The Young and the Restless
Tunteita ja tuoksuja -sarjan tunnus (2003- )
Tunteita ja tuoksuja -sarjan tunnus (2003- )
Tyyli Saippuaooppera, Saippuasarja, Draamasarja
Kestoaika 60 minuuttia (1980- )
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat CBS, Suomi MTV3
Esitetty 26. maaliskuuta 1973 – (USA)
4. toukokuuta 1998
 – 27. tammikuuta 2014 (Suomi)
Tuotantokausia 51
Jaksoja 12 796 kpl (26.1.2024 mennessä)
Ikäraja
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t) Lynn Marie Latham (2006- )
Käsikirjoittaja(t) Lynn Marie Latham (2007- )
Tuotantoyhtiö(t) Bell Dramatic Serial Company, Corday Productions, Inc. and Universal Television (1973-1998; 2002-2004; 2011-) Studios USA (1998-2002)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Tunteita ja tuoksuja (engl. The Young and the Restless) on yhdysvaltalainen saippuaooppera. Sitä lähettää Yhdysvalloissa CBS-televisiokanava. Ensimmäinen jakso lähetettiin vuonna 1973 ja sarja jatkuu edelleen.

Sarjan aloitti, tuotti ja ensimmäiset jaksot käsikirjoitti William J. Bell. Sarja kertoo kosmetiikkaa valmistavista perheyrityksistä Newman Enterprisesista ja Jabot Cosmeticsista sekä näiden omistajista ja työntekijöistä. Varsinkin alkujaksoissa puhuttiin luokkaeroista, esimerkkinä rikas Brooksin perhe ja köyhä Fosterin perhe. Sarja on Suomessa suositun Kauniiden ja rohkeiden sisarsarja. Näyttelijöistä pisimpään sarjassa mukana on ollut Katherine Chancelloria esittänyt Jeanne Cooper (1973–2013). Sarjan ainoa aivan alusta asti mukana ollut roolihahmo puolestaan on Jill Foster Abbott, jota on vuodesta 1987 esittänyt Jess Walton.

Yhdysvalloissa sarjan ensimmäinen esitys tapahtui 26. maaliskuuta 1973, jonka jälkeen sitä on esitetty yli 12 500 jaksoa. Esityskaudella 1988–1989 sarja syrjäytti General Hospital -sarjan Yhdysvaltain katsotuimman saippuasarjan paikalta, ja on siitä asti pysynyt ykköspaikalla. 26. maaliskuuta 2023 sarja täytti 50 vuotta.

Tunteita ja tuoksuja Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunteita ja tuoksuja on esitetty Suomessa vuodesta 1998 lähtien (4.5.1998).[1] Suomessa Tunteita ja tuoksuja esitettiin toukokuuhun 2005 asti, jolloin sarjan ilmoitettiin jääneen pysyvästi pois MTV3-kanavalta. Faneilta ryöppysi vastalauseita, ja lopulta sarja palasi kahden ja puolen vuoden pituiselta tauolta 7. tammikuuta 2008. Esitysaika on aamupäivisin noin kello 9.10, Huomenta Suomen jälkeen. Sarja jatkui siitä mihin keväällä 2005 jäätiin, eli Yhdysvalloissa vuonna 2002 esitetyistä jaksoista. Tunteita ja tuoksuja -sarjassa seurataan tunnettujen liikemiesten ja yritysten vaiheita. Newmanit, Abbottit, Chancellorit, Wintersit ja Baldwinit ovat sarjan keskeisimmät perheet. Sarjassa ominaista on yritysdraama, joka keskittyy Jabot Cosmeticsin, Newman Enterprisesin ja Chancellor Industriesin keskinäisiin ja sisäisiin valtataisteluihin.

Sarja on Suomessa tällä hetkellä Yhdysvaltojen jaksoja noin kuusi vuotta jäljessä.

Sarja jäi 27.1.2014 tauolle, ja sarjan esittäminen Suomessa päättyi. MTV3:n Tunteita ja tuoksuja -sivu poistettiin keväällä 2015.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijöiden kuvaukset ovat Suomen jaksotilanteen mukaisia.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Katherine Chancellor (Jeanne Cooper, 1973-2013) on Genoa Cityn grand old lady sekä Chancellor Industriesin ja Jabot Cosmeticsin omistaja. Katherine tuli sarjaan mukaan noin puoli vuotta sarjan alkamisen jälkeen, vuonna 1973. Katherine on ollut naimisissa useita kertoja, hänen entisiä miehiään ovat Gary Reynolds, Philip Chancellor II, Derek Thurston ja Rex Sterling. Katherinella on poika Brock Reynolds Garyn kanssa sekä tytär Jill Foster Abbott nuoruudenrakkautensa Arthur Hendricksin kanssa. Sarjan kantavia teemoja jo yli 35 vuoden ajan on ollut Katherinen ja Jillin jatkuva kilpailu ja taistelu. Vasta hiljattain selvisi, että Jill onkin todellisuudessa Katherinen biologinen tytär. Katherine on alkoholisti, ja hänen paras ystävänsä onkin samasta sairaudesta kärsivä Nikki Newman. Hän on erittäin hyvä ystävä myös John Abbottin, Victor Newmanin ja Lauren Fenmore Baldwinin kanssa. Hiljattain paljastui, että Katherine oli aikoinaan juovuspäissään vaihtanut Jillin vastasyntyneen poikavauvan toiseen, ja Jillin poika onkin elossaoleva Cane Ashby.

Victor Newman (Eric Braeden) on Newman Enterprisesin perustaja ja arvostettu, piinkova liikemies. Victor on varttunut lapsuutensa orpokodissa, mikä on muovannut hänestä häikäilemättömän liikemiehen, joka käyttää valtaansa myös läheisiinsä. Victor on naimisissa Nicole "Nikki" Newmanin kanssa ja heilä on kaksi lasta, Nicholas ja Victoria. Victorilla on myös poika Adam, Hope Adamsin Wilsonin kanssa sekä tytär Abby, Ashley Abbottin kanssa. Victor omistaa Newman-yhtiöt mutta on antanut ohjakset lapsilleen. Victor on vaikutusvaltainen mies Genoa Cityssä, ja hänellä on vihamiehiä, joista pahin on kiistämättä Jack Abbott. Victor on sanavalmis jämäkkä persoona. Victorilla on avioliittoja ollut Nikkin lisäksi Julia Martinin, Ashley Abbottin, Leanna Loven, Hope Adamsin sekä Diane Jenkinsin kanssa. Lisäksi Victorilla on ollut romansseja muun muassa Jill Abbottin ja Eve Howardin kanssa. Victor on Christine Williamsin, Paul Williamsin, Michael Baldwinin, Katherine Chancellorin sekä Neil Wintersin hyvä ystävä.

Nicole "Nikki" Newman (Melody Thomas Scott) on Victorin suuri rakkaus ja tämän kahden lapsen äiti. Victor tapasi Nikkin 1980, kun tämä työskenteli stripparina. Myöhemmin Nikkistä tuli seurapiirirouva ja kotiäiti. Vuonna 2000 Nikki päätti hankkia oman uran ja sijoitti Jabot Cosmeticsiin saaden vastineeksi paikan yhtiön johtokunnasta. Jonkin aikaa Nikki työskenteli Jabot'n lisäksi Marilyn's -yökerhon emäntänä. Myöhemmin Nikki perusti NVP-kylpylät yhdessä Phyllisin kanssa. Nikki pyrkii parhaillaan Wisconsinin senaattoriksi, vastakilpailijanaan Jack Abbott. Victor ei olisi halunnut vaimonsa lähtevän ehdolle, ja tämä on tuonut ongelmia heidän liittoonsa. Nikki on ollut naimisissa Victorin lisäksi Greg Fosterin, Kevin Bancroftin, Tony DiSalvon, Jack Abbottin ja Tri Joshua Landersin kanssa. Tämä lisäksi hänellä on ollut kahdesti vakava suhde Brad Carltonin kanssa. Nikki on toipuva alkoholisti, ja hänen paras ystävänsä on saman ongelman kanssa elävä Katherine Chancellor. Nikkin kilpailijoihin ja vihamiehiin lukeutuu Ashley Abbott, Diane Jenkins, Jill Abbott ja Sharon Newman.

Victoria Newman Carlton (Amelia Heinle) on Victor ja Nikki Newmanin ensimmäinen yhteinen lapsi. Hän vietti suuren osan lapsuudestaan sisäoppilaitoksessa, ja tuli takaisin Genoa Cityyn nuorena naisena 1990. Hän on isänsä kaltainen piinkova bisnesnainen ja onkin päässyt pitkälle yritysmaailmassa jo nuorella iällä. Victoria on johtanut omaa Brash & Sassy -osastoaan Newmanilla toiminut firman väliaikaisena toimitusjohtajana. Ryan McNeil oli hänen ensirakkautensa, ja he menivät naimisiin kun Victoria oli vasta 17-vuotias. Hän on ollut lisäksi naimisissa Cole Howardin, ja kihloissa Neil Wintersin kanssa. Nyt hän on naimisissa Brad Carltonin kanssa, ja hänellä on meneillään suhde JT Hellstromin kanssa. Victoria ja Cole saivat tyttären nimeltä Eve, joka oli syntynyt kuolleena. Victoria tuli avioliitossaan Bradin kanssa raskaaksi, mutta sai keskenmenon.

Nicholas "Nick" Newman (Joshua Morrow) on Victor ja Nikki Newmanin toinen lapsi. Nicholas ei aina tule toimeen isänsä Victorin kanssa. Nicholas on liikemies ja hän on johtanut Newman Enterprisesia. Nick ja Sharon myös ostivat nuorempina Crimson Lights -kahvilan ja johtivat sitä vuosien ajan, kunnes myivät sen Kevin Fisherille. Nick meni naimisiin nuoruudenrakkautensa Sharon Collinsin kanssa ja heillä on lapset Cassie ja Noah. Cassie kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 2005. Vuonna 2006 Nick ja Sharon juhlivat 10-vuotishääpäiväänsä. Nickille tuli kuitenkin suhde Phyllis Summersin kanssa, jonka seurauksena Phyllis ja Nick saivat yhteisen lapsen, Summerin. Nick ja Sharon erosivat, ja Nick ja Phyllis ovat nyt naimisissa. Nicholas Newmanilla on ollut muita suhteita myös Amy Wilsonin ja Grace Turnerin kanssa.

Phyllis Summers Newman (Michelle Stafford) on Nicholas Newmanin vaimo, ja heillä on yhteinen tytär Summer Newman. Phyllis on Jack Abbottin ja Danny Romalottin entinen vaimo. Phylliksellä ja Dannylla on poika, Daniel Romalotti. Danny ei ole Danielin biologinen isä. Phyllis oli ennen töissä dna-laboratoriossa. Sittemmin hänestä tuli internet-velho ja hän on perustanut NVP-kylpylät yhdessä Nikkin kanssa. Phylliksen parhaita ystäviä ovat Michael Baldwin, Jack Abbott ja Malcolm Winters. Phylliksellä on Genoa Cityssä useita vihamiehiä, tärkeimpinä niistä Christine Blair, Diane Jenkins, Drucilla Winters ja Sharon Newman.

Noah Newman on Nicholas Newmanin ja Sharon Abbottin kouluikäinen poika. Noahilla oli myös sisar Cassie, joka kuoli auto-onnettomuudessa. Noah asuu äitinsä Sharonin ja isäpuolensa Jack Abbottin kanssa Abbottien kartanolla.

Jill Foster Abbott (Jess Walton) kuuluu sarjan alkuasetelman köyhään Fosterin perheeseen. Hän on ainoa aivan sarjan alusta mukana ollut roolihahmo. Hänen adoptiovanhempansa ovat Elizabeth Foster Brooks ja Bill Foster. Hänen adoptioveljiään ovat Greg ja Snapper Foster. Nuorena Jill toimi manikyristina ja Katherine Chancellorin seuraneitinä. Jill rakastui Katherinen aviomieheen Philip Chancellor II:n ja meni tämän kanssa naimisiin Philipin kuolinvuoteella. Tämä aiheutti yli 30 vuotta kestäneen taistelun Jillin ja Katherinen välille, joka huipentui tietoon että Katherine onkin tämän biologinen äiti. Jill on ollut naimisissa Philipin lisäksi Derek Thurstonin, Stuart Brooksin, Rex Sterlingin ja John Abbottin kanssa. Jill sai Philipin kanssa pojan Philip Chancellor III:n, joka kuoli auto-onnettomuudessa. Jillillä on John Abbottin kanssa yhteinen poika Billy Abbott. Jill on johtaja ja johtokunnan jäsen Jabot Cosmeticsissa, jonne hän aikoinaan perusti miestenmalliston. Hiljattain Katherine muisti juovuspäissään vaihtaneensa Jillin vastasyntyneen poikavauvan toiseen, ja Jillin poika onkin elossa oleva Cane Ashby. Amber Moore huijasi Canen naimisiin kanssaan, tosin liitto on kenenkään tietämättä laiton. Jill seurusteli Jabot'n toimitusjohtaja Ji Min Kimin, kunnes tämä murhattiin hotellihuoneessaan.

Jack Abbott (Peter Bergman) on edesmenneen John Abbottin ja Dina Mergeronin poika sekä liikemies, Jack työskenteli Jabotilla ja nykyisin hän työskentelee Chancellor Industriesin toimitusjohtajana, joka on Jabot'n emoyhtiö. Jack on ollut naimisissa Nikki Newmanin, edesmenneen Luan Volienin sekä Phyllis Summersin kanssa. Jackilla on kaksi lasta: poika Keemo Volien Abbott Luan Volienin kanssa ja Kyle Abbott Diane Jenkinsin kanssa. Jack on ollut nuorena kaupungin tavoiteltumpia poikamiehiä ja hänellä onkin ollut useita romansseja sarjan naisten kanssa. Tällä hetkellä hän tapailee Sharon Newmania. Jack hakee tällä hetkellä Wisconsinin senaattorin paikkaa, ja hänellä on kampanjapäällikkönään David Chow.

Sharon Abbott (Sharon Case) on Jack Abbottin vaimo ja Nicholas Newmanin entinen vaimo. Sharonin äiti on pyörätuolissa oleva Doris Collins. Sharon ja Nick olivat naimisissa 10 vuotta, ja kestivät monia vaiheita yhdessä. Lopulta liitto päätyi eroon, kun Nick jäi kiinni suhteestaan Phyllis Summersin kanssa. Sharonilla ja Nickillä on yhteinen poika Noah Newman. Heillä oli myös Sharonin teini-ikäisenä saama ja Nickin adoptoima Cassie-tytär, joka kuoli vaikeassa auto-onnettomuudessa. Sharon ja Nick ostivat ja pitivät yhdessä Crimson Lights -kahvilaa ja myöhemmin Sharon ryhtyi Jabot Cosmeticsin ja sittemmin Newman Enterprisesin keulakuvaksi & tiedottajaksi. Sharon on läheinen entisen appiukkonsa Victor Newmanin kanssa, Brad Carlton on hänen paras ystävä ja heillä on ollut myös romanssi. Sharonin vihamiehiin kuuluu entinen anoppi Nikki ja entinen käly Victoria sekä Phyllis Newman. Sharonin uusi aviomies Jack Abbott pyrkii parhaillaan Wisconsinin senaattoriksi, Sharonin entinen anoppi Nikki vastaehdokkaana.

Paul Williams (Doug Davidson) on kaupungin kunnioitettu yksityisetsivä. Hänen vanhempansa ovat Carl ja Mary Williams. Hän on miehistä sarjassa pisimpään mukana ollut roolihahmo. Paulin suuri rakkaus oli Christine Blair, jonka kanssa hän oli naimisissa useita vuosia. Lisäksi hän on ollut naimisissa Lauren Fenmore Baldwinin ja Isabella Brana Williamsin kanssa. Hänellä on ollut myös vakavia suhteita Nikki Newmanin, Cassandra Rawlinsin ja April Stevensin kanssa. Paulilla on tytär Heather Stevens Aprilin kanssa sekä poika Ricardo "Ricky" Williams Isabellan kanssa. J.T. Hellstrom on Paulin oppipoika. Nyt Paul tapailee poliisietsivä Maggie Sullivania.

Bradley "Brad" Carlton (syntyjään George Kaplan) (Don Diamont) on menestyvä liikemies ja toiminut johtajana sekä Jabot'lla että nykyisessä työpaikassaan Newman Enterprisesissa. Brad on entinen Abbottin kartanon puutarhuri, joka meni myöhemmin naimisiin Traci Abbottin kanssa. Tämän lisäksi hän on ollut kihloissa Nikki Newmanin ja myöhemmin naimisissa Ashley Abbottin kanssa. Bradilla ja Tracilla on tytär Colleen Carlton. Brad on adoptoinut Ashleyn ja Victorin tyttären Abby Carltonin. Brad on nyt naimisissa Victoria Newmanin kanssa, hänellä on kuitenkin ollut suhde myös Sharon Newmanin kanssa.

Abby Carlton on Ashley Abbottin ja Victor Newmanin biologinen tytär, ja Brad Carltonin adoptiotytär. Ashley keinohedelmöitti itsensä aikanaan salaa kenenkään tietämättä asiasta. Ashley kertoi Bradille, että lapsen isä on tämän risteilyllä tapaama tuntematon mies. Kun Abby oli muutaman vuoden ikäinen, saivat kaikki tietää, että Victor on Abby biologinen isä. Lopulta Brad ja Ashley erosivat.

Lauren Fenmore Baldwin (Tracey E. Bregman) on tunnettu muotialan yrittäjä ja kauppias, Fenmoren muotiliikkeen omistaja. Lauren on näyttävä nainen ja ollut naimisissa Paul Williamsin ja Scott Graingerin kanssa. Nykyisin Lauren on naimisissa lakimies Michael Baldwinin kanssa, ja heillä on yhteinen poika, Fenmore. Laurenilla on myös poika Scott Grainger, Jr. edesmenneen Scott Grainger, Sr.n kanssa. Michaelin veli Kevin Fisher oli kiinnostunut aikaisemmin Laurenista. Laurenin parhaisiin ystäviin lukeutuvat Eric Forrester, Brad Carlton, Jack Abbott, Nick Newman ja Phyllis Newman. Laurenin pahin vihollinen on Sheila Carter, joka on yrittänyt tappaa Laurenin useita kertoja. Heidän taistelunsa on kestänyt jo 15 vuotta. Nuorempana Lauren kilpaili myös Traci Abbottin ja Gina Roman kanssa. Lauren on myös Forresterin perheen läheinen ystävä ja on asunut Los Angelesissa vuosia (esiintyen sarjassa Kauniit ja rohkeat).

Michael Baldwin (Christian LeBlanc) on menestyvä lakimies joka työskentelee Genoa Cityssä, Baldwinin veli on tunnettu entinen rikollinen Kevin Fisher. Baldwinin äiti Gloria meni naimisiin Jabot Cosmeticsin perustajan John Abbottin kanssa, joka myöhemmin kuoli. Michaelin isä on Lowell Baldwin. Michael on Victor Newmanin luotettu ystävä. Baldwin meni naimisiin muotiyrittäjä Lauren Fenmoren kanssa, mutta joutui odottamaan avio-onnea Sheila Carterin yrittäessä murhata Laurenin. Michael ja Lauren saivat yhteisen pojan, Fenmoren. Michaelilla on ollut suhteita myös Christine Blair Williamsiin, Isabella Branaan ja Grace Turneriin.

Fenmore "Fen" Baldwin on Lauren ja Michael Baldwinin vuonna 2006 syntynyt poika. Fenmorella on velipuoli, Scotty Grainger.

Neil Winters (Kristoff St. John) on arvostettu työntekijä Newman-yhtiöissä, ja toiminut sen toimitusjohtajana ja varatoimitusjohtajana. Neil on Drucilla Wintersin leski, ja heillä on tytär Lily ja adoptiopoika Devon. Drucilla on oletettu kuolleeksi kuvausonnettomuudessa, jossa Dru putosi rotkoon. Neilin veli on valokuvaaja Malcolm Winters. Drulla ja Malcolmilla oli yhden yön juttu, jonka seurauksena Lily syntyi. Lily on kuitenkin laillisesti Neilin tytär. Neil on myös toipuva alkoholisti. Malcolm on ollut naimisissa Genoa Cityn tunnetuimman lääkärin, tri Olivia Wintersin kanssa. Olivia on myös Drucillan sisar. Olivialla ja Malcolmilla on poika Nate, jonka isä on Olivian edellinen mies.

Lily Winters Romalotti (Christel Khalil) on Neil ja Drucilla Wintersin tytär. Lilyn biologinen isä on Neilin veli Malcolm Winters. Lilyn perheeseen kuuluu myös adoptioveli Devon. Lilyn äiti Drucilla on oletettu kuolleeksi kuvausonnettomuudessa, jossa Dru putosi rotkoon. Ruumista ei koskaan löydetty. Lily on naimisissa Daniel Romalottin kanssa. Lily seurusteli aiemmin mieleltään järkkyneen Kevin Fisherin kanssa. Lilyn paras ystävä on Colleen Carlton.

Devon Hamilton Winters (Bryton James) on Neil ja Drucilla Wintersin adoptiopoika. Wintersit tapasivat hänen Victorin perustamassa nuorten monitoimikeskuksessa. Devon oli pitkään hakoteillä elämänsä suhteen ja varasteli ja karkaili kotoa ja koulusta. Lopulta hän hyväksyi Wintersit uudeksi perheekseen ja jäi heille asumaan. Drucillan on oletettu kuolleen kuvausonnettomuudessa. Devonin biologinen äiti on entinen narkomaani Yolanda Hamilton. Devon kärsi aivokalvontulehduksesta, joka jätti hänet osittain kuuroksi.

Daniel Romalotti (Michael Graziadei) on Phyllis Abbottin ja Danny Romalottin poika. Danielin biologinen isä on Brian Hamilton, ja Phyllis käytti pikku-Danielia aikoinaan saadakseen Dannyn itselleen. Tämän vuoksi Phyllis menetti poikansa useaksi vuodeksi ja on nyt nuorena miehenä vasta palannut äitinsä elämään. Daniel oli osallisena järkyttävässä auto-onnettomuudessa, jossa Cassie Newman kuoli. Daniel on naimisissa Lily Wintersin kanssa. Wintersin perheen muut jäsenet eivät pidä Danielista. Daniel on hyvä ystävä Kevin Fisherin kanssa.

J.T. Hellstrom (Thad Luckinbill) on Tom & Martha Hellstromin poika. Hän työskentelee Paul Williamsin apulaisena tämän yksityisetsivätoimistossa. J.T. rakastui häntä nuorempaan Colleen Carltoniin, mutta suhde päättyi kun Colleen muutti pois. Muita suhteita hänellä on ollut Rianna Minerin, Brittany Marsinon ja Mackenzie Browningin kanssa. Mackenzie odotti hänelle lasta, mutta sai keskenmenon. J.T.:n hyviä ystäviä ovat Billy Abbott, Raul Guittierrez ja Victoria Newman Carlton. Brad Carlton ei pidä J.T.:stä.

Colleen Carlton (Tammin Sursok) on Brad Carltonin ja Traci Abbott Connellyn tytär. Abby Carlton on hänen adoptiosisarensa. Nuorena hän asui pitkään New Yorkissa äitinsä ja isäpuolensa Steve Connellyn luona, ja muutti teini-ikäisenä Genoa Cityyn. Hän rakastui J.T. Hellstromiin, heidän suhteensa päättyi kun Colleen muutti muualle opiskelemaan. Häiriintynyt Kevin Fisher yritti tappaa Colleenin polttamalla Ginan ravintolan maan tasalle. Sittemmin hän on palannut takaisin Genoa Cityyn. Colleenin paras ystävä on Lily Winters Romalotti. Colleen on myös läheinen setänsä Billy Abbottin ja isoisänsä John Abbottin kanssa. Colleen ei pidä äitipuolestaan Victoria Newman Carltonista.

Gloria Abbott Bardwell (Judith Chapman) on John Abbottin leski, ja syyttäjä William Bardwellin vaimo. Hänellä on poika Michael Baldwin Lowell Baldwinin kanssa sekä poika Kevin Fisher edesmenneen Tom Fisherin kanssa. Gloria kertoi poikiensa henkilöllisyydet Johnille vasta kun he olivat jo naimisissa. John ampui Tom Fisherin kuoliaaksi ja joutui sen vuoksi vankilaan. John kuoli myöhemmin sairaalassa. Muut Abbottit, etenkin Jack & Ashley, eivät pidä Gloriasta. Myöhemmin Gloria kiinnostui syyttäjä William Bardwellista, ja meni tämän kanssa naimisiin. Mies kuitenkin sai heti häiden jälkeen aivoinfarktin ja kuoli.

Kevin Fisher (Greg Rikaart) on Gloria Abbottin ja edesmenneen Tom Fisherin poika. Michael Baldwin on Kevinin velipuoli. Tom hakkasi Keviniä pienenä ja lukitsi tämän komeroon. Tämä aiheutti Kevinille pahoja traumoja ja hän on myöhemmin kiusannut Lily Wintersia, polttanut Ginan ravintolan maan tasalle ja yrittänyt tappaa Colleen Carltonin. Myöhemmin hän on alkanut parantua ja omistaa nyt Crimson Lights -kahvilan. Kevin tapaili kahvilassa tarjoilijana työskentelevää Jana Hawkesia, joka kuitenkin paljastui murhaajaksi, ja yritti tappaa Kevinin ja Colleenin.

Jana Hawkes (Emily O'Brien) on tarjoilijana Kevin Fisherin omistamassa Crimson Lights -kahvilassa. Hän myös tapaili Keviniä. Jana paljastui kuitenkin syylliseksi Carmen Mestan murhaan, ja hän myös yritti tappaa Kevinin ja Colleen Carltonin. Sen jälkeen Jana karkasi, ja on nyttemmin ottanut uudestaan yhteyttä Keviniin.

Adrian Korbel (Eyal Podell) on professori Genoa Cityn yliopistossa. Hänellä oli lyhyt suhde Amber Mooren kanssa. Colleen Carlton aloitti Korbelin kurssilla, ja nyt heillä on suhde meneillään. Korbelilla on suhteita taidemaailmaan.

Ji Min Kim (Eric Steinberg) on Hongkongilaisen House of Kim - suuryrityksen toimitusjohtaja. Yritys tuli mukaan kuvioihin, kun Jack yritti käyttää heitä peitefirmana ostaakseen Jabot'n itselleen. Lukuisten käänteiden jälkeen Katherine kuitenkin osti Jabot Cosmeticsin takaisin Chancellor Industriesin tytäryhtiöksi ja nimitti Ji Minin toimitusjohtajaksi Jillin suosittelemana. Ji Min on suhteessa Jill Abbottin kanssa.

Maggie Sullivan (Tammy Lauren) on poliisietsivä, joka saapui sarjaan tutkiessaan Carmen Mestan murhaa. Maggie tapailee parhaillaan Paul Williamsia.

Ambrosia "Amber" Moore Ashby (Adrienne Frantz) saapui Genoa Cityyn etsimään onneaan ja ilmestyi Neil & Drucilla Wintersin Indigo-klubin avajaisiin. Amber on tuttu roolihahmo Tunteiden ja tuoksujen sisarsarjasta Kauniit ja rohkeat. Amberilla oli lyhyt suhde professori Adrian Korbelin kanssa, ja nyt on valeavioliitossa Jill Abbottin pojaksi paljastuneen Cane Ashbyn kanssa. Amber myös pyörittää aikuisviihdesivustoa internetissä, josta Daniel Romalotti jäi kiinni vaimolleen Lilylle. Amber aikoo osallistua Extreme Catwalk -realityohjelmaan.

David Chow (Vincent Irizarry) tuli Genoa Cityyn kuultuaan entisen rakastettunsa Carmen Mestan murhasta. Chow on vakuuttunut, että Drucilla Winters on syyllinen, ja yrittää kaikin keinoin todistaa asian. Chow ryhtyi Jack Abbottin kampanjapäälliköksi tämän pyrkiessä Wisconsinin senaattoriksi, saaden kuitenkin potkut toimittuaan vasten Jackin tahtoa. Vastapuoli Nikki kaappasi Chow'n omaksi kampanjapäällikökseen.

Ethan "Cane" Ashby (Daniel Goddard) on Australiasta Genoa Cityyn saapunut salaperäinen mies, jonka Amber tapasi Internetin välityksellä. Cane pestautui töihin Indigo-klubille baarimikoksi. Amber on huijannut Canen luulemaan että he ovat menneet naimisiin Las Vegasissa, koska Cane on paljastunut Jill Abbottin biologiseksi pojaksi, jonka Katherine antoi humalapuuskassaan pois vuosia sitten. Canen adoptioäiti on Violet Montgomery, ja nimi "Cane" on lyhennys hänen vanhasta lempinimestään "Hurricane". Katherine palkkasi Canen rakennuspäälliköksi Chancellor Industriesin ja NVP-kylpylöiden yhteiseen Clear Springs -projektiin.

Karen Taylor (Nia Peeples) on Nikkin senaattorikampanjaansa palkkaama kampanjapäällikkö David Chow'n lisäksi. Nyt Karen tapailee Neil Wintersiä.

Ben Hollander (Billy Warlock) on Jackin senaattorikampanjaansa palkkaama kampanjapäällikkö. Ben palkattiin potkut saaneen David Chow'n tilalle.

Roxanne (Tatyana Ali) on Devon Hamiltonin seurustelukumppani.

Heather Stevens (Vail Bloom) on Paul Williamsin ja April Stevensin tytär. Heather tuli kaupunkiin toimimaan Genoa Cityn apulaissyyttäjänä, ja joutui pomonsa William Bardwellin kuoltua heti tositoimiin.

Jeffrey Bardwell (Ted Shackelford) on edesmenneen syyttäjä William Bardwellin identtinen kaksoisveli, joka ilmestyi kaupunkiin veljensä kuoleman jälkeen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät ja roolihahmot (Suomen jaksojen mukaisesti)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Rooli Roolin kesto
Tatyana Ali Roxanne 2007–
Peter Bergman Jack Abbott 1989–
Vail Bloom Heather Stevens 2007-
Eric Braeden Victor Newman 1980–
Tracey E. Bregman Lauren Fenmore Baldwin 1983-1995, 2000–
Bryton James Devon Hamilton 2004–
Sharon Case Sharon Abbott 1995–
Judith Chapman Gloria Abbott Bardwell 2005–
Jeanne Cooper Katherine Chancellor 1973–
Doug Davidson Paul Williams 1978–
Don Diamont Brad Carlton 1985-1996, 1998–
Jerry Douglas John Abbott 1983-2006, 2007
Adrienne Frantz Amber Moore Ashby 2006–
Daniel Goddard Cane Ashby 2007–
Michael Graziadei Daniel Romalotti 2004–
Amelia Heinle Victoria Newman Carlton 2005–
Courtney Hope Sally Spectra 2020–
Vincent Irizarry David Chow 2007–
Christel Khalil Lily Winters Romalotti 2002-2005, 2006–
Tammy Lauren Maggie Sullivan 2006–
Christian LeBlanc Michael Baldwin 1991-1993, 1997–
Kate Linder Esther Valentine 1985–
Thad Luckinbill J.T. Hellstrom 1999–
Joshua Morrow Nicholas Newman 1994–
Emily O'Brien Jana Hawkes 2006–
Nia Peeples Karen Taylor 2007–
Eyal Podell Adrian Korbel 2006–
Greg Rikaart Kevin Fisher 2003–
Deanna Russo Dr. Logan Armstrong 2007–
Melody Thomas Scott Nikki Newman 1979–
Ted Shackelford Jeffrey Bardwell 2007-
Michelle Stafford Phyllis Summers Newman 1994-1997, 2000–
Kristoff St. John Neil Winters 1991–
Tammin Sursok Colleen Carlton 2007–
Jess Walton Jill Foster Abbott 1987–
Billy Warlock Ben Hollander 2007–

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. F.A.Q MTV3. Viitattu 30.10.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]