Adrienne Frantz

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Adrienne Danielle Frantz (s. 6. kesäkuuta 1978 Mount Clemens, Michigan) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja. Parhaiten hänet tunnetaan roolistaan sarjassa Kauniit ja rohkeat, jossa hän näytteli Ambrosia ”Amber” Moore Forresteria vuosina 1997–2005 ja jälleen vuodesta 2010 eteenpäin. Vuonna 2003 hän näytteli myös Amberin kaksoissisarta April Knightia. Joulukuusta 2006 toukokuuhun 2010 (Yhdysvaltojen esitystahdissa) Frantz näytteli samaista roolia sarjassa Tunteita ja tuoksuja. Frantz poistui Tunteista ja tuoksuista jaksossa, joka esitettiin 7. toukokuuta 2010.

Frantzin uran ensimmäinen saippuasarjarooli oli vuonna 1997 sarjassa Sunset Beach, jossa hän näytteli Tiffany Thornea, mutta hän jätti roolinsa pian samana vuonna saatuaan Amberin roolin Kauniista ja rohkeista. Vuonna 2001 Frantz voitti Daytime Emmy -palkinnon parhaana nuorena näyttelijänä. Laulajanuransa hän aloitti vuonna 2006. Frantzin debyyttialbumi Anomaly ilmestyi toukokuussa 2007. Albumilla laulaa myös Daniel Wise. Saippuasarjojen lisäksi Frantz on näytellyt pieniä rooleja useissa televisiosarjoissa ja elokuvissa, kuten Resident Evil 2 ja 70’s Show.

Frantz seurusteli pitkään Goo Goo Dolls -yhtyeen keulahahmon Johnny Rzeznikin kanssa, mutta he erosivat vuonna 2005. Vuonna 2011 Frantz meni vuoden seurustelun jälkeen naimisiin näyttelijä Scott Baileyn kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.