Headcrab

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Headcrab (suom. Päärapu) on Half-Life -peleissä ja niiden lisäosissa esiintyvä avaruusolentorotu. Headcrab muistuttaa nelijalkaista rapuolentoa, jolla on suuret kulmahampaat ja neljä muuta pitkää etuhammasta. Headcrabin alla on pyöreä suu, jolla se puree vastustajaansa päähän. Headcrabit voivat muuttaa elävän tai kuolleen ihmisen (tai Combinen sotilaan) zombiksi. Yleensä kun zombi kuolee, päärapu hyppää pois ruumiin päästä ja etsii uuden uhrin. Monet alkuperäisen Half-Lifen viholliset kuten Barnaclet, Bullsquidit ja Vortigauntit saalistavat päärapuja. Pääravut piileskelevät pimeissä nurkissa tai ilmastointikuiluissa ja hyökkäävät nopeasti.

Half-Life 2 esittelee uuden headcrabin, joka on suurempi kuin alkuperäisen pelin headcrab. Lisäksi pelissä esiintyy kaksi muuta headcrabia. Fast Headcrab (suom. Nopea Päärapu), joka on pienikokoinen ja väriltään ruskea, mutta hyvin nopea, ja musta isokokoinen Poison Headcrab (suom. myrkkypäärapu), joka voi lamauttaa uhrinsa hermomyrkyllä. Pelissä esiintyvät myös Fast Zombie, joka voi juosta hyvin nopeaa vauhtia, ja Poison Zombie, joka voi heittää pelaajaa myrkky-headcrabeilla neljä kertaa. Half Life 2 Episode One näyttää uuden Combine-zombin, jota Alyx kutsuu Zombineksi. Nämä ovat päärapujen hallitsemia Combine-sotilaita, jotka pystyvät räjäyttämään itsensä ja vastustajan kranaatilla ja juoksemaan nopeasti. Pelissä Combine ampuu tai on ampunut kaupunkiin tai kaupungin lähettyvillä oleville alueille headcrabeja sisältäviä säiliöitä, joissa on kerrallaan jopa viisi headcrabia. Ravenholm on malliesimerkki pelissä kaupungista, jonka zombit ja headcrabit ovat täysin vallanneet.

Half-Life 2 pelissä tohtori Kleiner omistaa lemmikkiheadcrabin, jonka hän on nimennyt Hedy Lamarriksi. Tosin kuin pelin muut headcrab, Lamarr on kesy, arka ja syö vesimeloneja. Kleinerin mukaan pahinta mitä Lamarr voisi tehdä on "couple your head" eli paritella henkilön pään kanssa. Lamarr aiheuttaa häiriön Kleinerin teleportaatiokokeessa, jossa Gordonia ollaan siirtämässä Black Mesa Eastiin. Myöhemmin Lamarr nähdään hetken aikaa Gordonin ja Alyxin palattua Nova Prospektista Kleinerin laboratorioon, jolloin Lamarr karkaa. Kleiner kieltäytyy lähtemästä ennen kuin Lamarr on hänen mukanaan. Episode Two:ssa pelaaja voi nähdä Lamarriin hyppäävän tohtori Magnussonin avaruusrakettiin ennen laukaisua, jonka seurauksena Lamarr todennäköisesti laukaistiin avaruuteen. Ei kuitenkaan tiedetä, mitä Lamarrille tapahtui.