Headcrab

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Headcrab (suom. Päärapu) on Half-Life -pelissä ja sen lisäosissa esiintyvä alienrotu. Headcrab muistuttaa nelijalkaista rapuolentoa, jolla on suuret kulmahampaat ja neljä muuta pitkää etuhammasta. Headcrabin alla on pyöreä suu, jolla se puree vastustajaansa. Headcrabit voivat muuttaa elävän tai kuolleen ihmisen (tai Combinen sotilaan) zombieksi. Yleensä kun zombie kuolee, päärapu hyppää pois ruumiin päästä ja etsii uuden ruumiin. Monet alkuperäisen Half Lifen viholliset kuten Barnaclet, Bullsquidit ja Vortigauntit syövät päärapuja. Pääravut piileskelevät pimeissä nurkissa tai ilmastointikuiluissa ja hyökkäävät nopeasti.

Half-Life 2 esittelee uuden pääravun, joka on isompi kuin alkuperäisen pelin päärapu. Lisäksi pelissä esiintyy kaksi muuta päärapua kuten "nopea päärapu" joka on pienikokoinen ja väriltään ruskea, mutta hyvin nopea, ja musta isokokoinen myrkkypäärapu, joka voi myrkyttää uhrinsa hermomyrkyllä. Pelissä esiintyvät myös fast headcrab zombie, joka voi juosta hyvin nopeaa vauhtia ja myrkkypäärapuzombie, joka voi heittää pelaajaa myrkkypääravuilla neljä kertaa. Half Life 2 Episode One näyttää uuden combine-zombien, jota Alyx kutsuu Zombineksi. Nämä ovat päärapujen hallitsemia Combine-sotilaita, jotka pystyvät räjäyttämään itsensä ja vastustajan kranaatilla ja juoksemaan nopeasti. Pelissä Combine ampuu tai on ampunut kaupunkiin tai muihin paikkoihin päärapuja sisältäviä säiliöitä, joissa on kerrallaan jopa viisi päärapua. Ravenholm on malliesimerkki pelissä kaupungista, jonka zombiet ja pääravut ovat vallanneet.

Half-Life 2 pelissä Tri Kleiner pitää itsellään lemmikkipäärapua, jonka hän on nimennyt Hedy Lamarriksi. Tosin kuin pelin muut pääravut, Lamarr on kesy ja arka ja syö vesimeloneja. Kleinerin mukaan pahinta mitä Lamarr voisi tehdä on "couple your head" eli paritella henkilön pään kanssa. Lamarr juuri aiheuttaa häiriön Kleinerin teleportaatiokokeessa, jossa Gordonia ollaan siirtämässä Black Mesa Eastiin. Myöhemmin Lamarr nähdään hetken aikaa Gordonin ja Alyxin palattua Nova Prospektista Kleinerin laboratorioon, jolloin Lamarr karkaa. Kleiner kieltäytyy lähtemästä ennen kuin Lamarr on hänen mukanaan. Episode Two:ssa pelaaja voi nähdä Lamarriin hyppäävän tri Magnussonin avaruusrakettiin ennen laukaisua, jonka seurauksena Lamarr todennäköisesti laukaistiin avaruuteen. Mitä Lamarrille tapahtui on tuntematonta.