ESP (kitaranvalmistaja)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

ESP Guitar Company (jap. 株式会社イーエスピー, Kabushikigaisha ī esu pī; lyhenne sanoista Electric Sound Products) on japanilainen sähkö- ja bassokitaroiden valmistaja.

Yhtiön perusti Hisatake Shibuya vuonna 1975 Japanissa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tokiossa. Yhtiöllä on myös konttori North Hollywoodissa, Kaliforniassa. ESP:n valmistavat modernitsähkökitarat ovat erityisesti metallimuusikoiden suosiossa. ESP:llä on myös alamerkki ESP-LTD, joka valmistaa edullisempia malleja. Grass Roots ja Edwards ovat myös ESP:n alamerkkejä. ESP:n kitaroita tehdään käsityönä Japanissa ja Kaliforniassa (ESP USA), Yhdysvalloissa. ESP:llä on myös arvostettu, vintage-henkinen 400-series (tele- ja stratocaster), jota valmistettiin käsityönä 80-ja 90-luvun taitteessa.

Tunnetuilla kitaristeilla sekä basisteillä, kuten Max Cavaleralla, Jeff Hannemanilla, Kirk Hammettilla, James Hetfieldilla, Alexi Laiholla, Roope Latvalalla, Ron Woodilla, Tom Arayalla, Henri Seppälällä ja Gus G:llä on oma signature -mallisto, ESP Guitars Signature Series.

ESP:n kitaroiden muodot ovat jälijittelevät suurimmalta osin perinnehenkisiä kitaramalleja, jotka on modernisoitu tähän päivään.

ESP:n kitaramalleista katso Luettelo ESP:n kitaroista.

ESP-kitaroita käyttäviä artisteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ESP-LTD KH-202. Kirk Hammettin nimikkomallin edullisempi LTD-versio.

ESP-bassoja käyttäviä artisteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ESP LTD-200, eräs Tom Arayan nimikkomalliston bassokitaroista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]