Testament

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Testament
Testament Sweden Rock Festivaleilla vuonna 2008.
Testament Sweden Rock Festivaleilla vuonna 2008.
Tiedot
Toiminnassa 1983–
Tyylilaji thrash metal
Kotipaikka YhdysvallatSan Francisco, Kalifornia
Laulukieli englanti
Jäsenet

Chuck Billylaulu
Eric Petersonrytmikitara
Alex Skolnickkitara
Steve DiGiorgiobasso
Dave Lombardorummut

Entiset jäsenet

ks. Entiset jäsenet

Levy-yhtiö

Atlantic, (1987–1994)
Megaforce, (1987–1994)
Burnt Offerings, (1997–1999)
Prosthetic, (1999)
Spitfire, (1999)
Nuclear Blast, (2008–)

Aiheesta muualla
Kotisivut

Testament on kalifornialainen vuonna 1983 perustettu thrash metal -yhtye.

Vaikka yhtyeen levynmyynti ja suosio ei ole ollut yhtä suurta, kuin thrash metallin neljän suuren yhtyeillä, on se silti yhtä merkittävä yhtye tyylilajin historiassa ja se on suosittu thrash metal -fanien keskuudessa.

Yhtyeen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1980-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rumpali Louie Clemente, kitaristi Eric Peterson ja hänen kitaristiystävänsä Derrick Ramirez perustivat Testamentin San Franciscon alueella vuonna 1983. Basistiksi kiinnitettiin Greg Christian ja laulajaksi valikoitui Steve Souza. Derrick Ramirez korvattiin myöhemmin Alex Skolnickilla. Steve Souza lähti Exodus-nimiseen yhtyeeseen ja hänen tilalleen tuli Chuck Billy. Yhtyeen nimi oli ensiksi Legacy, mutta he muuttivat sen Testamentiksi kuultuaan, että oli jo toinen yhtye, joka käytti nimeä The Legacy.

Megaforce Records julkaisi ensimmäisen Testament-albumin The Legacy vuonna 1987. Testament lähti toisen thrash metal -yhtyeen Anthraxin kanssa Yhdysvaltojen ja Euroopan kiertueelle, jolla nauhoitettiin Live At Eindhoven (EP).

Toinen studioalbumi The New Order julkaistiin vuonna 1988. Tätä seurasi jälleen kiertue, jonka jälkeen Testament palasi studioon tekemään seuraavaa albumiansa. Practice What You Preach julkaistiin 1989. Albumi toi Testamentille lisää julkisuutta, ja sen nimikkoraitaa soitettiin MTV:n Headbanger's Ballissa.

1990-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1990 julkaistiin albumi Souls Of Black, joka ei saavuttanut läheskään niin suurta suosiota kuin Practice What You Preach -albumi. Kaksi vuotta myöhemmin 1992 Testament julkaisi albumin The Ritual, jossa oltiin siirtymässä pois thrash metallista enemmän perinteiseen heavy metaliin. Levy myi huonosti ja yhtye jäsenet alkoivat lähteä yksitellen omille teilleen. Testament kävi lämmittelemässä Iron Maidenia Helsingin jäähallissa elokuussa 1992.

Pääkitaristi Alex Skolnick turhautui Testamentin toimintaan ja lähti pian The Ritualin jälkeen ja liittyi väliaikaisesti yhtyeeseen nimeltä Savatage. Rumpali Louie Clemente sai myös tarpeekseen ja lähti yhtyeestä jättäen muusikon uran.

1993 Skolnickin ja Clementen tilalle tulivat Glen Alvelais ja Paul Bostaph. Tällä kokoonpanolla julkaistiin livetallenne Return To The Apocalyptic City (EP). Pian sen jälkeen Alvelais lähti bändistä ja Bostaph liittyi Slayeriin jättäen Testamentin.

1994 julkaistiin Low. Rumpuja soitti tällä kertaa John Tempesta ja kitaraa Death-yhtyeen James Murphy. Low oli erilainen albumi edellisiin tuotoksiin nähden. Siinä oli erilaisia vaikutteita, kuten balladi "Trail of Tears". Low menestyi hyvin vanhojen fanien joukossa ja toi myös samalla uusiakin faneja. Vuosien 1994-1995 kiertueen jälkeen Greg Christian, John Tempesta ja James Murphy lähtivät bändistä.

Seuraavassa albumissa, Demonicissa (1997), oli jonkin verran death metalin piirteitä. Eric Peterson soitti tällä albumilla sekä soolo- että rytmikitarat. Bassossa oli aikaisempi jäsen Derrick Ramirez ja rummuissa entinen Dark Angelin jäsen Gene Hoglan.

1999 Hoglan erosi yhtyeestä ja James Murphy tuli takaisin The Gathering -albumin julkaisuun. Bassossa oli Deathin Steve DiGiorgio ja rummuissa Slayerin Dave Lombardo.

2000-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian The Gatheringin julkaisun jälkeen pääkitaristilla James Murphyllä todettiin aivokasvain, josta hän parantui täydellisesti, mutta ei pysty muistamaan mitään The Gatheringin nauhoituksista. Vuonna 2001 todettiin vuorostaan Chuck Billyllä syöpä ja hän aloitti hoidon sitä vastaan. Huolimatta näistä vaikeuksista Testament onnistui julkaisemaan First Strike Still Deadly -levyn kahden ensimmäisen albumin kappaleista. Alex Skolnick tuli takaisin kitaraan ja John Tempesta rumpuihin.

Vuonna 2003 Chuck oli täysin parantunut syövästään ja Testament aloitti taas konsertoinnin uuden rumpalin, John Allenin, kanssa. Seuraavana vuonna yhtye vaihtoi taas kokoonpanoaan kesän festareille. Paul Bostaph korvasi John Allenin ja pääkitaristi Steve Smyth lähti liittyäkseen Nevermoreen. Hänet korvasi Mike Chlasciak. Kuitenkin vähän Steve Smythin lähdön jälkeen Eric Peterson mursi jalkansa kaatuessaan portaissa ja Steve tuli takaisin tuuraamaan Ericiä vähäksi aikaa. Tällä kokoonpanolla yhtye esiintyi myös Suomessa, Provinssirockissa, Seinäjoella.

2005 Testament teki Euroopan kiertueen alkuperäisellä kokoonpanolla. Yhtye esiintyi Oulun Jalometalli-festivaaleilla 17. elokuuta 2007, sekä Vantaan Ankkarock-festivaaleilla 2. elokuuta 2009. Ja vuonna 2010 Tuska-festivaaleilla Helsingissä.

Testament julkaisi uuden albumin The Formation of Damnation huhtikuussa 2008 ja esiintyi Tampereella Sauna Open Air -festivaaleilla kesäkuussa 2008.

Yhtyeen rumpali Gene Hoglan erosi yhtyeestä tammikuussa 2022.[1] Dave Lombardo teki paluun yhtyeen rumpaliksi.[2]

Vuonna 2023 yhtye solmi kolmen albumin mittaisen sopimuksen Nuclear Blastin kanssa.[3]

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chuck Billy
Alex Skolnick

Entiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Testamentin diskografia

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konsertit Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Testament.
  • Testament Encyclopaedia Metallumissa (englanniksi)