Alex Skolnick

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alex Skolnick
Alex Skolnick vuonna 2007.
Alex Skolnick vuonna 2007.
Henkilötiedot
Syntynyt 29. syyskuuta 1968 (ikä 50)
Ammatti muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1983–
Tyylilajit heavy metal, thrash metal, jazz fusion, world music
Soittimet kitara, laulu
Yhtyeet Testament, Alex Skolnick Trio
Aiheesta muualla
MusicBrainz

Alex Skolnick (s. 29. syyskuuta 1968) on thrash metalia soittavan Testament -yhtyeen toinen kitaristi. Hän eli nuoruutensa Berkeleyssä, Kaliforniassa. Skolnick tuli Testamentiin hieman sen perustamisen jälkeen Derrick Ramirezin tilalle ja soitti yhteensä viidellä Testamentin studioalbumilla ennen eroamistaan bändistä ja liittymistään väliaikaisesti Savatage -yhtyeeseen.

Handful Of Rain ja Japan live '94 -julkaisujen jälkeen Skolnick erosi Savatagesta ja oli 1990-luvun puolivälistä eteenpäin mukana monissa pienemmissä yhtyeissä ja teki myös vierailuita muiden yhtyeiden levyillä. Skolnick muutti New Yorkiin hankkimaan itselleen tutkintoa New Yorkin New Schoolin yliopistosta.

2001 Skolnick perusti opiskelukavereidensa kanssa Alex Skolnick Trion, joka soittaa jazzia, jossa on myös paljolti heavy metalin ja hard rockin piirteitä. Vuonna 2001 nauhoitettiin uudelleen Testamentin vanhempia biisejä First Strike Still Deadly kokoelmalevyä varten johon Skolnick osallistui aktiivisesti. 2002–2004 Skolnick vietti tiiviisti jazz-trionsa parissa julkaisten kaksi levyä, 2002 Goodbye To Romance: Standards For A New Generation ja 2004 Transformation. Keväällä 2005 Testament palasi klassiseen kokoonpanoonsa, johon Skolnick siis kuului, ja teki lyhyen euroopan kiertueen. Euroopan kiertueella nauhoitettiin myös Testamentin live-dvd Live In London. Kiertue oli todella onnistunut ja yhtye jatkoi keikkojen tekemistä silloin tällöin ympäri maailmaa. Testament on kertonut mahdollisesta uudesta levystä kyseisen klassisen kokoonpanonsa kanssa.

Alex Skolnick käyttää paljolti Gibsonin kitaroita, mutta alkuvuosinaan Testamentissa hänellä oli myös oma mallinsa Ibanezin kitaramerkillä. Nykyään hän käyttää Heritage -merkkisiä kitaroita. Heritage valmistaa Alexin signaturemallia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.