DragonForce

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DragonForce
DragonForcen kielisoittajat vasemmalta: Herman Li, Sam Totman ja basisti Frédérik Leclercq vuoden 2007 Tuska Open Air Metal Festivalilla
DragonForcen kielisoittajat vasemmalta: Herman Li, Sam Totman ja basisti Frédérik Leclercq vuoden 2007 Tuska Open Air Metal Festivalilla
Tiedot
Toiminnassa 1999
Tyylilaji power metal, speed metal
Kotipaikka Yhdistynyt kuningaskunta Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta
Laulukieli englanti
Jäsenet

Marc Hudsonlaulu
Herman Likitara, taustalaulu
Sam Totman, kitara, taustalaulu
Alicia Vigilbasso, taustalaulu
Gee Anzalonerummut, taustalaulu

Levy-yhtiö

Sanctuary
Noise
Roadrunner
Spinefarm
Universal

Aiheesta muualla
Kotisivut

DragonForce on englantilainen power metal -yhtye. DragonForce on tunnettu nopeudestaan niin kappaleiden tempon kuin kitarasoolojenkin puolesta. Yhtyeen nykyiset jäsenet ovat lähes kaikki kotoisin alun perin eri maista. Kitaristi Herman Li on kotoisin Hongkongista, rumpali Gee Anzalone on italialainen, basisti Frédéric Leclercq on syntyperältään ranskalainen. Toinen kitaristi Sam Totman ja laulaja Marc Hudson ovat brittejä. Totman on kotoisin Lontoosta, Dragonforcen kotipaikasta. Yhtyeen kosketinsoittaja Vadim Pružanov lähti yhtyeestä kesällä 2018, ja yhtye on tällä hetkellä ilman kosketinsoittajaa.

Yhtye esiintyi viimeksi Suomessa 18. kesäkuuta 2022 Metal Capital Festeillä Oulussa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DragonForce koottiin Demoniac-yhtyeen raunioista vuonna 1999. Yhtyeen nimi oli tuolloin vielä DragonHeart, mutta se muutettiin pian nykyisekseen. Brasiliassa toimi samanniminen yhtye, ja tekijänoikeuskiistojen välttämiseksi nimen vaihto oli paras ratkaisu. Vanhalla nimellään yhtye ehti kuitenkin julkaisemaan ensimmäisen demonsa Valley of the Damnedin (2000). Demo oli ladattavissa myös MP3.com-sivustolla, josta hittikappaletta ”Valley of the Damned” ladattiin muutamien ensimmäisten kuukausien aikana yli 500 000 kertaa. Kaksi alkuperäisjäsentä, Steve Scott ja Steve Williams jättivät yhtyeen pian muodostaakseen Power Quest -yhtyeen. Yhtyeen esikoisalbumi, Valley of the Damned ilmestyi vuonna 2003 Noise Recordsin kautta.

Vuonna 2004 ilmestyi DragonForcen toinen albumi, Sonic Firestorm. Herman Li kirjoittaa 2010 uudelleenmiksatussa versiossa, että hänen mielestään DragonForce löysi varsinaisen tyylinsä vasta tällä levyllä, vaikka se ei ollut heidän ensimmäisensä. Vuonna 2005 basisti Adrian Lambert lähti yhtyeestä keskittyääkseen perhe-elämään. Herman Li valittiin saman vuoden Metal Hammer Golden Gods -palkintogaalassa vuoden kitaristiksi. 9. toukokuuta 2006 DragonForce julkaisi kolmannen albuminsa Inhuman Rampagen. Tyhjä basistin paikka korvattiin Frédéric Leclercqillä, josta tehtiin yhtyeen virallinen jäsen kiertueen jälkeen. Inhuman Rampagen kappale ”Through the Fire and Flames” on mukana Guitar Hero III -pelissä (2007), ja sitä on kutsuttu pelisarjan historian haastavimmaksi kappaleeksi[1]. Yhtye julkaisi syyskuussa vuonna 2008 yhtyeen neljännen albumin: Ultra Beatdownin. DragonForce kävi äänittämässä singlen Heroes Of Our Time musiikkivideon Hämeenlinnan Rinkelimäen Jäähallissa kesäkuussa 2008. Heroes Of Our Time on myös mukana Skate 2-pelissä sekä NHL 10-pelissä. 22. tammikuuta 2009 yhtye julkaisi Ultra Beatdown albumin toisen singlen, " The Last Journey Home" Xbox Live-pelipalvelun kautta.

9. maaliskuuta 2010 DragonForce ilmoitti kotisivuillaan laulaja ZP Theartin lähteneen yhtyeestä musiikillisten erimielisyyksien vuoksi. DragonForce julkaisi ensimmäisen live-albuminsa Twilight Dementian syyskuussa 2010.

Maaliskuussa 2011 DragonForce julkisti uuden vokalistinsa olevan brittiläinen 23-vuotias Marc Hudson.[2]

Maaliskuussa 2014 DragonForce ilmoitti Youtube-kanavallaan, että yhtye julkaisee uuden albumin nimeltään Maximum Overload elokuussa 2014. Uuden albumin tuottajana toimii Jens Bogren. Maximum Overload on ensimmäinen albumi, jonka DragonForce tuottaa muualla kuin Isossa-Britanniassa, se nimittäin tuotetaan Fascination Studiosissa Örebrossä ja Varbergissä, Ruotsissa. Samalla he julkaisivat "Defenders"-kappaleen demoversion.[3]

Tammikuussa 2020 Alicia Vigil liittyi yhtyeeseen basistiksi ja taustalaulajaksi Euroopan kiertueelle. Hänestä tuli myöhemmin yhtyeen vakituinen jäsen.[4][5]

Musiikkityyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DragonForce soittaa erittäin nopeaa metallia, jossa esiintyy blast beatia, joka ei ole yleistä power metalissa. Näistä syistä DragonForcen musiikkia kutsutaankin extreme power metaliksi.

DragonForcen musiikkityyliin kuuluvat erittäin nopea tempo sekä harmonia kitaristien ja kosketinsoittajan välillä. Kitaristit Herman Li ja Sam Totman ovat kumpikin sekä soolo- että rytmikitaristeja. DragonForcen kitaraduo on tunnettu nopeudestaan ja äärimmäisistä taidoistaan, joista on huhuttu etteivät he soita oikeasti omia biisejään, vaan olisivat nopeuttaneet niitä tarkoituksellisesti studiossa, mutta yhtye on kiistänyt väitteet.[6]

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikkivideot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Valley of the Damned  (2000)
  • Heart of a Dragon
  • Defenders (2014)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://consoles.gwn.com/news/story.php/id/14379/The_Hardest_Guitar_Hero_Song_Ever.html (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. Mäenpää, Arto: Dragonforce löysi uuden laulajan kaaoszine.fi. 3.3.2011. Kaaoszine. Viitattu 29.11.2023.
  3. http://www.youtube.com/watch?v=X26NV4Lpffo
  4. DRAGONFORCE's GEE ANZALONE To Miss U.S. Tour; AQUILES PRIESTER To Step In blabbermouth.net. 2.3.2020. Viitattu 4.4.2024. (englanniksi)
  5. DRAGONFORCE Is Using Coronavirus Downtime To Work On New Music blabbermouth.net. 12.4.2020. Viitattu 4.4.2024. (englanniksi)
  6. DragonForce Guitarist Shoots Down Accusation Band Speeds Up Its Songs In The Studio blabbermouth.net. 11.3.2017. BlabberMouth. Viitattu 28.11.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta DragonForce.