Sam Totman

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DragonForce esiintymässä vuoden 2006 Finnish Metal Expossa. Sam Totman kuvassa toinen vasemmalta.

Sam "Heimdall" Totman (s. 8. elokuuta 1979, Englanti) on toinen power metal -yhtye DragonForcen kitaristeista, ja on vastuussa useimmista bändin biisien sanoituksista sekä sävellyksistä.

Alkuajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Totman syntyi Englannissa, mutta muutti jo nuorella iällä Uuteen-Seelantiin. Sam aloitti soittamaan klassista kitaraa yhdeksän vuoden iässä kaavamaisesti harjoitellen, saamalla siitä monen vuoden kokemuksen. Sam soitti kolmessa, hyvin erilaisessa yhtyeessä ennen siirtymistään DragonForceen. Yksi näistä yhtyeistä oli Demoniac, jossa hän tapasi DragonForcen toisen soolokitaristin Herman Li:n.

DragonForce[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Totman on Herman Li:n kanssa nykyään ainoat DragonForcen alkuperäisjäsenistä. Sam on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään, kuten muutkin bändin jäsenet, erittäin nopeista sekä melodisista sooloista sekä juomisestaan. Sam kuvataan usein rennoksi kaveriksi, joka tykkää juoda lavalla kesken esityksen. Juomiseen liittyy myös Samin nimikkoliike, hän osaa juoda lavalla ilman käsiä. Monet fanit ovat sitä mieltä, että alkoholi vaikuttaa Samin kitaransoittoon, mutta kitaristi itse sanoo että hän soittaa aivan yhtä hyvin humalassa kuin selvin päinkin. Sam on itse nimennyt signatureliikkeekseen lavalla myös 360-asteen tornado-hypyn.

Sam Totman on DragonForcen toisen kitaristin Herman Li:n kanssa tunnettu äärimmäisen nopeista kitarasooloista. Metallican kitaristi Kirk Hammett onkin sanonut DragonForcen kitaristien Herman Lin sekä Sam Totman olevan nopeimmat kitaristit, joihin hän on koskaan törmännyt.

Signature kitara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DragonForcen kummallekin kitaristille, Herman Li:lle sekä Sam Totmanille julkaistiin vuonna 2008 omat signature kitarat. Li:n mukaan Ibanez sekä kitaristit ovat käyttäneet uskomattomasti aikaa kitaroiden valmistamiseen. Li:n kitara on nimeltään Ibanez E-Gen ja Totmanin Ibanez STM1, ja ne tulevat markkinoille heti julkaisun jälkeen. Totman on ennenkin käyttänyt Ibanezin kitaroita ja hänen useimmin käyttämänsä malli on Ibanez Iceman.