Sam Totman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Totman vuonna 2013.
DragonForce esiintymässä vuoden 2006 Finnish Metal Expossa. Sam Totman kuvassa toinen vasemmalta.

Sam "Heimdall" Totman (s. 8. elokuuta 1979, Englanti) on toinen power metal -yhtye DragonForcen kitaristeista ja vastaa useimmista yhtyeen kappaleiden sanoituksista sekä sävellyksistä.

Alkuajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Totman syntyi Englannissa, mutta muutti jo nuorella iällä Uuteen-Seelantiin. Sam aloitti soittamaan klassista kitaraa yhdeksän vuoden iässä kaavamaisesti harjoitellen. Sam soitti kolmessa hyvin erilaisessa yhtyeessä ennen siirtymistään DragonForceen. Yksi näistä yhtyeistä oli Demoniac, jossa hän tapasi DragonForcen toisen soolokitaristin Herman Lin.

DragonForce[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Totman ja Herman Li ovat nykyään ainoat DragonForcen alkuperäisjäsenistä. Sam Totman on DragonForcen toisen kitaristin Herman Lin kanssa tunnettu äärimmäisen nopeista kitarasooloista. Metallican kitaristi Kirk Hammett onkin sanonut DragonForcen kitaristien Herman Lin sekä Sam Totman olevan nopeimmat kitaristit, joihin hän on koskaan törmännyt.

Signature kitara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DragonForcen kummallekin kitaristille, Herman Lille sekä Sam Totmanille julkaistiin vuonna 2008 omat signature-kitarat. Lin mukaan Ibanez sekä kitaristit ovat käyttäneet uskomattomasti aikaa kitaroiden valmistamiseen. Lin kitara on nimeltään Ibanez E-Gen ja Totmanin Ibanez STM1, ja ne tulevat markkinoille heti julkaisun jälkeen. Totman on ennenkin käyttänyt Ibanezin kitaroita, ja hänen useimmin käyttämänsä malli on Ibanez Iceman.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sam Totman Encyclopaedia Metallumissa (englanniksi)