ZP Theart

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ZP Theart esiintymässä DragonForcen kanssa vuoden 2006 Ozzfest-kiertueella.

ZP ”Zippy” Theart (s. 22. tammikuuta 1975 Clanwilliam, Etelä-Afrikka) on Eteläafrikkalainen laulaja. Hän on ollut jäsenenä yhdysvaltalaisessa hard rock -yhtye Skid Row:ssa ja sitä ennen brittiläisessä power metal -yhtyeessä DragonForce.

Alkuajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Theart sanoo, ettei muista tarkkaan, milloin hänen lauluharrastuksensa alkoi; hän on laulanut siitä asti kuin muistaa. Hänellä on paljon kokemusta erilaisista musiikkityyleistä, sillä hän on tehnyt musiikkia bluesista ja thrashista rockiin ja metalliin. Theart on kertonut musiikillisiksi vaikutteikseen muun muassa Bon Jovin,[1] Metallican, Helloweenin, Iron Maidenin, Judas Priestin, Megadethin, Skid Row’n, Teslan sekä kaiken, jossa on mukavat melodiat [1] ja joka soitetaan oikeilla soittimilla.

DragonForce[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Theart otettiin DragonForceen, kun yhtyeen kitaristit Herman Li ja Sam Totman näkivät hänen ilmoituksensa Metal Hammer -lehdessä. Li on jälkeenpäin sanonut, että hän oli ”ensimmäinen, joka pystyi laulamaan sen, mitä sanoi pystyvänsä”. Theart erosi kuitenkin DragonForcesta maaliskuussa 2010, koska halusi keskittyä hänen omiin projekteihinsa. Hän on esiintynyt Totmanin sivuprojektissa Shadow Warriors. Hänen kerrotaan myös soittelevan satunnaisesti akustista kitaraa.

Skid Row[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Theart liittyi Skid Row:hun vuonna 2016 Johnny Solingerin jälkeen. Hän lähti yhtyeestä helmikuussa 2022, mutta kumpikaan osapuoli ei ole kommentoinut asiaa sen koommin. Hänen korvaajakseen tuli ruotsalainen Erik Grönvall.

Lavaesiintyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Theart tunnetaan erittäin laajasta äänivalikoimastaan. Hän osaa laulaa erittäin korkealta ja puhtaasti, mutta häneltä onnistuu myös matalalta laulaminen. Hänellä on lavalla esiintyessään äärettömästi energiaa ja hän itse sanoo kiroilun olevan hänen ”signature penis movensa”, mikä voi olla osa syynä siihen, etteivät alle 15-vuotiaat pääse joillekin keikoille.kenen mukaan?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Interview With ZP Theart Of I AM I: “Event Horizon, Real music and honest Rock and Roll.” metalshockfinland.com. 14.5.2012. MSF. Viitattu 24.7.2023. (englanniksi)