Johnny Solinger

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Johnny Solinger
Johnny Solinger Wackenissa vuonna 2014.
Johnny Solinger Wackenissa vuonna 2014.
Henkilötiedot
Syntynyt 7. elokuuta 1966 (ikä 53)
Ammatti muusikko
säveltäjä
Muusikko
Aktiivisena 1999
Tyylilajit hard rock
heavy metal
glam metal
punk rock
country
Soittimet laulu
Yhtyeet Skid Row
Solinger
Levy-yhtiöt SPV Records
Skid Row Records
Aiheesta muualla
www.johnnysolinger.com

Johnny Solinger (s. 7. elokuuta 1966) on yhdysvaltalainen laulaja. Hänet tunnetaan parhaiten Skid Row -yhtyeestä, johon hän on kuulunut vuodesta 1999 lähtien. Hän on levyttänyt Skid Row’n kanssa studioalbumit Thickskin (2003) ja Revolutions per Minute (2006). Solinger on laulanut myös omaa nimeään kantavassa Solinger-yhtyeessä ja tehnyt yhden albumin The (Party) Dolls -yhtyeen kanssa.

Skid Row[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1999 uudelleenperustettu Skid Row etsi laulajaa. Skid Row oli hajonnut vuonna 1996, kun valovomainen ja mahtipontinen vokalisti Sebastian Bach oli lähtenyt yhtyeestä. Solinger saapui koe-esiintymisiin, joissa hän lauloi yhtyeen kappaleet ”Monkey Business” ja ”Beat Yourself Blind”. Hänet valittiin yhtyeen uudeksi laulajaksi. Vuonna 2000 Skid Row pääsi kiertueelle Kissin kanssa. Kiertuetta kesti vuoteen 2002 saakka. Sen jälkeen yhtye aloitti uuden, neljännen studioalbuminsa äänitykset. Uusi albumi, Thickskin, julkaistiin 5. elokuuta 2003. Albumi sai hyvät arvostelut, mutta monen fanin mielestä Solinger ei yltänyt karismaattisen Bachin tasolle. Yhtye aloitti uuden kiertueensa, Thickskin on the Roadin, jolla se kiersi esimerkiksi Poisonin ja Mötley Crüen laulajan Vince Neilin kanssa. Kiertueen päätyttyä vuonna 2005 yhtye suuntasi takaisin studioon. 24. lokakuuta 2006 julkaistu Revolutions per Minute -albumi sai myös hyviä arvioita, mutta jäi kuitenkin myynniltään edeltäjänsä varjoon. Yhtye aloitti jälleen kiertueen, joka kantoi nimeä Revolutions Per Tour.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Solinger asuu Texasissa. Kun Skid Row ei ole studiossa tai kiertueella, hän viettää aikaa kokkaamalla ja pelaamalla Xboxia. Solinger omistaa myös viinitilan, ja hänet tunnetaan innokkaana viinien harrastajana. Koska fanit arvostavat enemmän Solingerin edeltäjävokalistia, Sebastian Bachia joka vei Skid Rowia huomattavasti eteenpäin, Solinger on kertonut ymmärtävänsä täysin faneja. Hän on myös itse sanonut, että astui todella isoihin saappaisiin ja arvostaa Bachia enemmän Skid Row'n laulajana kuin itseään.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]