Max Cavalera

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Massimiliano Antonio Cavalera
Henkilötiedot
Syntynyt4. elokuuta 1969 (ikä 54)
Ammatti muusikko
Muusikko
Taiteilijanimi Max Possessed
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1984–
Tyylilajit heavy metal, groove metal, thrash metal, death metal, nu metal
Soittimet laulu, kitara, basso, berimbau, sitar, sampler, talk box, agogô, chains
Yhtyeet Cavalera Conspiracy, Killer Be Killed, Max & Iggor Cavalera, Metal All Stars, Soulfly, Guerrilha, Nailbomb, Sepultura

Massimiliano Antonio "Max" Cavalera (s. 4. elokuuta 1969 Belo Horizonte, Brasilia) on brasilialainen metallimuusikko. Hän soittaa veljensä Igorin kanssa yhtyeessä nimeltä Cavalera Conspiracy, jolta ilmestyi ensimmäinen levy, Inflikted, maaliskuussa 2008. Cavalera oli metalliyhtye Sepulturan alkuperäinen laulaja-kitaristi, hän soitti yhtyeessä vuosina 1984–1996.

Cavaleran ajauduttua riitoihin muiden Sepulturan jäsenten kanssa hän lähti yhtyeestä ja perusti vuonna 1997 Soulfly-yhtyeen. Cavalera vaikutti 1990-luvulla myös yhtyeessä nimeltä Nailbomb. Monissa hänen kirjoittamissaan lauluissa keskeisiä teemoja ovat yhteiskunta, politiikka, uskot ja uskonnot.

Max Cavalera muutti 1990-luvun alussa Phoenixiin Arizonaan manageri-vaimonsa Glorian (o.s. Bujnowski) kanssa. Gloria oli syntyperältään alun perin yhdysvaltalainen.

Max Cavaleran nimikkosoitin on ESP:n signature-malli.[1] Cavalera on käyttänyt usein myös ESP-kitaroita, joissa on tyylitelty Brasilian lippu. Hän pitää kitarassaan yleensä vain neljää äänialaltaan alinta kieltä.

Max Cavalera on työstänyt musiikkia muun muassa seuraavien artistien ja yhtyeiden kanssa:

  1. ESP:n kotisivut (Arkistoitu – Internet Archive) Luettu 13. heinäkuuta 2008

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]