Morbid Visions

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Morbid Visions
Sepultura
Studioalbumin Morbid Visions kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  elokuussa 1986
Estudio Vice Versa
Belo Horizonte, Brasilia
 Julkaistu 1986
 Tuottaja(t) Sepultura
 Tyylilaji thrash metal
death metal
 Kesto 33.35
 Levy-yhtiö Cogumelo Records
Roadrunner Records
Sepulturan muut julkaisut
Bestial Devastation
1985
Morbid Visions
1986
Schizophrenia
1987

Morbid Visions on brasilialaisen thrash metal -yhtye Sepulturan ensimmäinen täyspitkä albumi ja toinen studiojulkaisu, joka nauhoitettiin ja miksattiin seitsemässä päivässä yhtyeen kotikaupungissa Belo Horizontessa elokuussa 1986.

Sepulturan musiikkityyli kahdella ensimmäisellä julkaisulla on vahvasti death metal -vaikutteista. Morbid Visionsin sanoitukset ovat jopa koomisella tavalla saatananpalvontaa sivuavia seuraten Venomin ja Celtic Frostin viitoittamaa tietä. Eräs syy tähän oli pääsanoittajana toimineen Max Cavaleran täydellinen kielitaidottomuus – 17-vuotias brasilialaisnuorukainen osasi ainoastaan äidinkieltään portugalia. Myöhemmillä albumeilla Sepultura-muusikkojen aikuistuessa musiikin teemat siirtyivät kohti politiikkaa ja yhteiskuntakritiikkiä. Erityisesti Max Cavalera kehittyi sekä muusikkona että sanoittajana.

Morbid Visionsin tuotantoarvot ovat alhaiset – ajan hengen mukaan death metal -soundi on tunkkainen, hiomaton ja Cavaleran murinasta saa tuskin selvää. Musiikin historian näkökulmasta tuotannollisia arvoja merkittävämpää albumissa on death- ja thrash metalille olennainen vimma, joka taltioitui myös Sepulturan myöhemmille menestysalbumeille Beneath the Remains ja Arise.

Ostettuaan kaikki oikeudet Sepulturan kolmeen ensimmäiseen albumiin Roadrunner Records julkaisi Morbid Visionsin myöhemmin CD:nä, uudelleenpakattuna ja -masteroituna yhdessä Bestial Devastation -EP:n kanssa.

Kappaleluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Morbid Visions – 3.23
  2. Mayhem – 3.15
  3. Troops of Doom – 3.21
  4. War – 5.32
  5. Crucifixion – 5.02
  6. Show Me the Wrath – 3.52
  7. Funeral Rites – 4.23
  8. Empire of the Damned – 4.24

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut tekijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Eduardo Santos - miksaus, äänitys ja masterointi
  • Ze Luiz - miksaus, äänitys ja masterointi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]