Doom (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Doom 4)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Doom
Kehittäjä id Software
Julkaisija Bethesda Softworks
Käsikirjoittaja(t) Graham Joyce
Pelisarja Doom
Pelimoottori id Tech 6
Julkaisuaika 13.5.2016
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Doom (tyylitelty DOOM ja alun perin nimellä Doom 4 tunnettu) on id Softwaren kehityksessä oleva ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Sen on tarkoitus ilmestyä Microsoft Windowsille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 13. toukokuuta 2016[1].

QuakeConin haastatellessa John Carmackia, hän mainitsi Doom 4 -projektin varmaksi. Peli varmistettiin olevan tekeillä 7. toukokuuta 2008.[2] Pitkään jatkuneet ongelmat kehitystyössä johtivat projektin uudelleen aloittamiseen vuonna 2011. Samalla nimi Doom 4 muuttui pelkäksi Doomiksi ja julkaisusuunnitelmat Playstation 3- ja Xbox 360- alustoille peruttiin. Suurin syy projektin uudelleenaloittamiseksi oli kehittäjien tyytymättömyys peliin. Pelistä oli tulossa elokuvamainen, sisältäen etukäteen suunniteltuja tapahtumia ja kohtauksia Call of Duty -pelisarjan tyylisesti. Kehittäjien kommenttien mukaan pelistä puuttui Doom-pelisarjalle ominainen tunnelma ja pelattavuus.[3]

Ensimmäinen traileri pelistä julkaistiin 10. kesäkuuta 2014, samoihin aikoihin pelille avattiin virallinen Doom-internetsivu, josta trailerin voi katsoa.[4] QuakeCon 2014 -tapahtumassa kehittäjät ilmoittivat, että pelissä tulee olemaan vanhoista Doom-peleistä tuttuja asioita, kuten nopea sivusuunnassa kävely, aseen lataamistoiminnon puuttuminen ja mahdollisuus kantaa mukana lukuisia eri aseita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. DOOM's day: Doom releasing in May PC Gamer. Viitattu 2016-02-07.
  2. http://pc.ign.com/articles/872/872097p1.html Pc.ign.com
  3. id Software and Bethesda's Cancelled 'Doom 4' Just Wasn't 'Doom' Enough Viitattu 12.5.2015.
  4. DOOM virallinen sivu Viitattu 12.5.2015.


Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.