Claudia Black

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Claudia Black jakamassa nimikirjoituksia saksalaisessa FedCon-tapahtumassa vuonna 2013.

Claudia Black (s. 11. lokakuuta 1972 Sydney) on australialainen näyttelijä. Hänet tunnetaan erityisesti rooleistaan scifisarjoissa Farscape ja Tähtiportti.

Aikuisiässään Black on asunut pitkiäkin aikoja Uudessa-Seelannissa ja Euroopassa, varsinkin Lontoossa. Hän on ollut naimisissa vuodesta 2004 ja hänellä on vuosina 2005 ja 2007 syntyneet pojat.

Black on esiintynyt sarjoissa City Life ja A Country Practice. Hän on myös vieraillut useissa televisiosarjoissa kuten Police Rescue, Seven Deadly Sins, Beastmaster, Hercules ja Xena.

Black esitti Farscape-sarjan neljällä tuotantokaudella ja Peacekeeper Wars -minisarjassa sotilas Aeryn Sunia. Sun on ihmisen kaltainen sebacealainen, joka on kasvatettu taistelemaan. Jouduttuaan karkotetuksi oman lajinsa joukosta Sun liittyy vankikarkurien ja maasta eksyneen John Crichtonin seuraan. Claudia Black sai Aeryn Sunin roolista useita scifipalkintoja ja -palkintoehdokkuuksia.

Black esiintyi ensimmäisen kerran vierailevana tähtenä Tähtiportti-sarjassa vuonna 2004 8. tuotantokaudella. Toistuvien vierailujen jälkeen Blackista sai sarjasta vakituisen roolin sen viimeisellä, 10. tuotantokaudella. Black esittää Tähtiportissa Vala Mal Dorania.

Hän on myös ääninäytellyt videopeleissä, kuten Uncharted 2: Among Thieves (myös mo-cap-näyttelijänä), Farscape: The Game, God of War, Lords of Everquest ja Dragon Age: Origins.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.