Dragon Age: Origins

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dragon Age: Origins
Kehittäjä BioWare
Julkaisija Electronic Arts
Jakelija Steam, GOG.com ja Humble Store
Ohjaaja Dan Tudge
Tuottaja Dan Tudge
Suunnittelija Brent Knowles
Säveltäjä Inon Zur
Pelisarja Dragon Age
Pelimoottori Eclipse
Julkaistu
  • 3. marraskuuta 2009
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 18
USK 18
Alusta Mac OS X, PlayStation 3, Windows, Xbox 360
Jakelumuoto DVD, Blu-ray, digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dragon Age: Origins (myös yleisesti Dragon Age) on BioWaren kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema roolipeli. Peli on julkaistu vuonna 2009 Mac OS X:lle, PlayStation 3:lle, Windowsille ja Xbox 360:lle.

Peli kuuluu Dragon Age -sarjaan ja on sen ensimmäinen osa.

Peliä on kuvattu Baldur's Gaten henkiseksi seuraajaksi. Dragon Age ei kuitenkaan perustu Dungeons & Dragonsin Forgotten Realms -maailmaan, kuten Baldur's Gate -pelit.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin alussa pelaaja luo pelihahmon, joka on pelin päähenkilö. Hahmolle valitaan sukupuoli, ulkonäkö ja rotu, joita on kolme erilaista: Human, Elf sekä Dwarf. Tämän lisäksi valitaan pohjaluokka, joita on yhteensä kolme: Rogue, Warrior ja Mage. Myöhemmin pelihahmo voi erikoistua eri alaluokkiin, kuten Berserker tai Templar, jotka ovat Warrior-pohjaluokan alaluokkia. Magella puolestaan ovat esimerkiksi alaluokat Shapeshifter ja Blood Mage. Roguelta löytyvät muun muassa alaluokat Bard ja Assassin.

Pelissä on kullekin rodulle sekä osalle rodun alaluokista oma alkuperätarina. Esimerkiksi kääpiöaatelinen aloittaa tarinansa eräässä kääpiöiden kaupungissa kuninkaallisessa perheessä, kun taas aatelittoman kääpiön kohtalona on aloittaa tarinansa kaupungin kaduilta. "Alkuperätarinat" määrittävät pelaajan hahmolle taustan sekä johdattavat pelaajan pelin maailmaan ennen pelin päätapahtumia. Aloituksia on yhteensä kuusi erilaista.

Alkutarinan päätyttyä hahmo liittyy legendaarisiin Grey Wardeneihin, joiden tehtävänä on tuhota maailmaa uhkaava Darkspawn-armeija sekä niitä johtava Arkkidemoni. Pelissä on valtava määrä erilaisia moraalisia valintoja ja muita päätöksiä. Pelin loppu määräytyy pelaajan tarinan aikana tekemien valintojen perusteella.

Pelissä ei ole hyvän ja pahan karmaa, mutta pelaaja vaikuttaa moraalisilla valinnoillaan pelin kulkuun. Pelaaja pelastaa maailman riippumatta siitä, päättääkö hän olla hyvä vai paha, mutta esimerkiksi pelaajan päätöksien perusteella valitaan erään kansan kuningas. Nämä päätökset vaikuttavat myös päähahmoa seuraaviin henkilöihin jopa siinä määrin, että he saattavat hyökätä pelaajan kimppuun tai lähteä omille teilleen, jos he ovat vahvasti päähahmon toimia vastaan.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin pelattavat hahmot ovat pelaajan luoman pääsankarin lisäksi esimerkiksi Alistair, Morrigan ja Leliana. Päähahmon joukkoon voi liittyä pelin aikana yhteensä 8 hahmoa, mutta päähahmon lisäksi aktiivisena hahmona tehtävissä ja taistelukentällä voi olla vain kolme pelihahmoa.

Ladattava sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Stone Prisoner
  • Warden's Keep
  • Return to Ostagar
  • The Darkspawn Chronicles
  • Leliana's Song
  • The Golems of Amgarrak
  • Witch Hunt

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on saanut IGN:n arvostelussa arvosanaksi 8.7/10.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Dragon Age: Origins Review ign.com. 4.11.2009. Viitattu 29.1.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]