Mass Effect 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mass Effect 2
MassEffect2.PNG
Kehittäjä BioWare
Julkaisija Electronic Arts
Jakelija Steam, Humble Store ja PlayStation Store
Ohjaaja Casey Hudson
Säveltäjä Jack Wall
Pelisarja Mass Effect
Pelimoottori Unreal Engine 3.5
Julkaistu
  • NA 26. tammikuuta 2010
  • EU 28. tammikuuta 2010
Lajityyppi Toimintaroolipeli
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus BBFC: 15
ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
OFLC: MA15+
PEGI: 15Virheellinen PEGI-arvo
Alusta Microsoft Windows
Xbox 360
PlayStation 3
Jakelumuoto Optinen levy ja digitaalinen jakelu
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mass Effect 2 on BioWaren kehittämä ja Electronic Artsin alun perin 2010 Windowsille ja Xbox 360:lle julkaisema Mass Effect -toimintaroolipelisarjan videopeli. Mass Effect 2 on pelitrilogian toinen osa. Pelistä julkaistiin 2011 PlayStation 3 -versio.lähde?

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilö Shepard on julistettu sotasankariksi (kaksi vuotta aiemmin ensimmäisessä pelisarjan osassa Sovereignia ja Geth-robottilaivastoa vastaan käydyn taistelun takia), ja palvelee edelleen galaktisessa laivastossa SSV Normandy -avaruusaluksella. Peli alkaa normaalista tiedusteluretkestä, jonka keskeyttää Normandya kohti hyökkäävä tuntematon avaruusalus. Shepard sekä miehistön jäsenistä 21 menehtyy hyökkäyksessä, mukaan lukien aluksen perämies Presslyn. Muu miehistö kuitenkin onnistuu pakenemaan. Terroristijärjestö Cerberus löytää Shepardin ruumiin ja toteuttaa kaksi vuotta kestävän leikkauksien sarjan, jolla Shepard saadaan herätettyä eloon.

Hänet herätetään yhdellä Cerberuksen asemista. Alus on joutunut toistaiseksi tuntemattoman konearmeijan hyökkäyksen kohteeksi. Cerberuksen agentit, Miranda Lawson ja Jacob Taylor, pelastavat Shepardin ja vievät hänet organisaationsa johtajan Illusive Manin luokse. Tämä selittää Shepardille, että he halusivat herättää hänet henkiin, koska uskovat Shepardin olevan ihmiskunnan viimeinen toivo.

Sinä aikana sadat ihmissiirtokunnat ympäri linnunrataa ovat mystisesti kadonneet. Illusive Man epäilee syyllisiksi edellisosasta tuttuja Reapereitä, joiden välikätenä toimiva mystinen Collectors-muukalaisrotu kaappaa siirtokuntalaisia. Muukalaisrotu kulkee Omega-4-nimisen mass relay -portaalin läpi, josta yksikään sen läpäisseistä aluksista ei ole koskaan palannut takaisin. Illusive Man todistaa siirtokuntien kohtalon lähettämällä Shepardin yhdelle autioituneista siirtokunnista. Matkan jälkeen Shepard saa käyttöönsä uudelleenrakennetun Normandyn, jolle hän ryhtyy kokoamaan uutta miehistöä ja varustusta. Sillä välin Illusive Man etsii keinoa, jolla portaalista pystyisi kulkemaan läpi. Peli huipentuu tehtävään, jossa Shepard miehistöineen lentää Omega-4:n läpi galaksin keskustaan ja löytää Collectors-rodun tukikohdan, jonne ihmissiirtokunnat on kaapattu. Shepard miehistöineen tuhoaa aseman ja palaa takaisin galaksin ulkoreunalle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.