Destiny (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Destiny
Kehittäjä Bungie
Julkaisija Activision
Säveltäjä Martin O’Donnell, Michael Salvatori ja Paul McCartney
Pelisarja Destiny (d)
Pelimoottori Umbra 3 (d)
Julkaistu
  • WW 9. syyskuuta 2014
[1]
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto verkkomoninpeli
Ikäluokitus ESRB: T , PEGI: 16
Alusta PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
Jakelumuoto Optinen levy ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Destiny on Bungien kehittämä avoimeen maailmaan sijoittuva ensimmäisen persoonan ammuntapeli, jossa kehitetään omaa hahmoa. Peli julkaistiin 9. syyskuuta 2014.[1]

Jatko-osa Destiny 2[2] julkaistiin syyskuussa 2017.

Hahmon luonti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja luo hahmon valitsemalla ensin kolmesta luokasta: Titan, Hunter tai Warlock. Luokan jälkeen hahmolle valitaan rotu: Ihminen, Awoken tai Exo. Awoken on sinertäväihoinen ihmisen näköinen humanoidirotu, jolla on hehkuvat silmät. Exo on konerotu, joka on menettänyt muistinsa muinaisen taistelun aikana ja elää nyt ihmisten keskuudessa. Hahmon rotu ei vaikuta peliin, vaan on pelkästään kosmeettinen.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tarina alkaa nykyhetkestä, jossa ihminen laskeutuu ensimmäistä kertaa Mars-planeetan pinnalle. Kolme astronauttia astuvat ulos sukkulasta, ja lähtevät tutkimaan planeetan pintaa, lopulta löytäen suuren tuntemattoman esineen, joka aiheutta Marsin maankaltaistumisen. Myös Merkurius ja Venus muuttuivat elinkelpoisiksi. Ihmiset kutsuvat tätä esinettä Matkaajaksi (engl. The Traveler) jonka avulla ihmiset saavuttavat planeettojenvälisen matkustuksen, ja aloittavat rakentamaan siirtokuntia muille planeetoille ja kuille. Näin alkoi ihmisten kultainen aika, mutta se ei kestänyt kauaa.

Matkaajan tuntematon Pimeydeksi (engl. The Darkness) kutsuttu muinainen vihollinen saapui aurinkokuntaan, ja aiheutti taistelussa Matkaajaa vastaan suurimman osan ihmiskunnan tuhosta, sekä Maan ulkopuolella sijaitsevien siirtokuntien hävityksen.

Tarina siirtyy tämän jälkeen satoja vuosia tulevaisuuteen, jossa ihmiskunnan viimeiset selviytyjät ovat rakentaneet Matkaajan alle ihmisten viimeisen kaupungin. Matkaajan ja Pimeyden taistelu on muuttunut ratkaisemattomaksi myytiksi, Ja ihmisten tuhon ajasta kutsutaan nimeä The Collapse. Ihmisten entisille siirtokunnile toisilla planeetoilla on ilmaantunut myös vihamielisiä avaruusrotuja, jotka tuhoavat kaiken liikkuvan tieltään.

Yksi Matkaajan luomista Aaveista (Ghost), mekaanisista tekoälyn kaltaisista koneista, löytää kuolleen ihmisen (pelaajan hahmon) Vanhoista raunioista ja herättää hänet henkiin valolla, Matkaajan ihmisille suomasta mystisestä voimasta, joka myös toimii Aaveiden virranlähteenä, tehden hänestä Vartijan (engl. Guardian), yhden ihmiskunnan viimeisistä suojelijoista.

Herättyään ja jouduttuaan melkein Fallen-nimisen avaruusrodun tappamaksi, Ghost ja vartija löytävät hylätyn ja viallisen Avaruushyppyaluksen. Kaksikko onnistuu pakenemaan ja he saapuvat Ihmisten viimeiseen kaupunkiin, jota matkaaja voi vielä suojella. Ghost kertoo, että heidän on korjattava alus sekä kerättävä raunioilta tarvittavat osat voidakseen matkata muille planeetoille.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on viisi vihollisrotua, joilla kaikilla on erilaiset tavat taistella ihmiskunnan sotilaita vastaan:

The Fallen on kuusiraajainen rotu joka on kaikista roduista laajiten levinnyt ja niitä löytyy Maasta, kuusta ja Venuksesta. Tämä johtunee Fallenien nomadimaisesta eläväntavasta, joka tarkoittaa sitä että heillä ei ole pysyvää kotipaikkaa vaan ovat jatkuvasti liikkeellä. Fallenit ovat yleisesti muille roduille erittäin vihamielisiä ja rosvoaminen ja taisteleminen on tärkeä osa Fallenien elämää. Fallenit jakautuvat useisiin eri Ryhmiin (House), joissa korkeimmassa asemassa ovat Kelleiksi kutsutut johtajat ja tämän jälkeen paronit. Fallenit matkustavat kahdentyyppisissä aluksissa, Ketcheissä ja Skiffeissä. Ketchit ovat valtavia, usean sadan metrin pituisia avaruusaluksia joista jokaista johtaa Kell, joten jokaisessa Ryhmässä näitä lienee vain yksi. Skiffit ovat huomattavasti pienempiä,vain noin raskaan helikopterin kokoisia aluksia jotka ovat paronien komennossa ja Fallenit käyttävät näitä kuljetusaluksina. Vaikka Fallenit ovat jatkuva uhka kaikille viimeisen kaupungin ulkopuolella oleville ihmisille, he ovat kaikista roduista kenties pienin uhka viimeiselle kaupungille johtuen lähinnä siitä että ryhmät ovat usein vihamielisiä muita ryhmiä kohtaan. Vain kerran nämä ryhmät yhdistyivät kaupunkia vastaan ja tämä johti Twilight gapin taisteluun joka muistetaan yhtenä suurimmista taisteluista kaupungin historiassa joka käytiin aivan kaupungin laidalla.Vaikka Falleneilla on neljä kättä, joiltain Falleneilta ollaan irrotettu alempi pari. Tämä on Falleneille suurin häpeän merkki ja nämä Dregeiksi kutsutut Fallenit yrittävät eri keinoin ansaita oikeuden saada kätensä takaisin, tosin vain harva tässä onnistuu sillä Dregien sähköpistoolista ja veitsestä koostuva asennus on myös heikompi kuin Fallenien tavallisten taistelijoiden, Vandaalien. Vandaaleilla on kaikki neljä kättä ja toisin kuin Dregit jotka ovat lähinnä tykinruokaa, saavat myös hyvän aseistuksen kuten sähkökiväärin, sähkömiekat, kaapelikiväärin joka on eräänlainen tarkkuuskivääri ja sirpalekiväärin joka toimii hyvin samalla tavalla kuin haulikko. Joskus Vandaaleilla on käytössä myös näkymättömyyslaite. Kellien ja paronien jälkeen korkeimmassa arvossa ovat kapteenit jotka johtavat Falleneja maan päällä. Kapteenit saavat aina parhaan aseistuksen ja kykenevät myös lyhyen matkan teleportaatioon. Fallennit käyttävät myös muutamia mekaanisia joukkoja, yleimmiten Shankkeja, pieniä sähkötykillä varustettuja robotteja ja harvemmin kuusijalkaisia taistelukävelijöitä jotka ovat kooltaan ja tulivoimaltaan panssarivaunun tasoa.

Hive On muinainen rotu, jolle kaupunki menetti kuun taistelussa joka muistetaan Suurena Katastrofina. Tässä taistelussa Hivea johti jumalprinssi Crota jonka johtamat Ritarit tappoivat taistelussa satoja vartijoita. Tämän taistelun jälkeen vartijat käyvät kuussa erittäin harvoin. Hive matkustaa Hauta-aluksilla (eng. Tombship), aluksilla jotka pystyvät liikumaan itse luomiensa madonreikien läpi, tosin se että johtavatko nämä madonreiät teleportaation tavoin toiseen paikkaan vai kokonaan eri ulottuvuuteen ei ole varmaa. Hive käyttää pienempiä Hauta-aluksia kuljetusaluksina. Hive käyttää taistelussa suuria määriä Thralleiksi kutsuttuja olentoja jotka hyökkäävät suurissä määrissä vihollisen kimppuun samalla kun jonkinlaisilla tuliaseina varustetut Acolytet hyökkäävät etäältä. Voimakkaampina Hiven taistelijoina nähdään ritarit, jotka käyttävät taistelussa joko miekkaa tai kranaatinheittimen kaltaista tuliasetta, sekä velhoja jotka kykenevät leijumaan ja hyökkäävät omalla magiallaan. Hivea johtavat jumalina palvotut prinssi Crota sekä hänen isänsä, kuningas Oryx.

Vex on Semi-androidimainen rotu josta tiedetään todella vähän. Tiedossa on se että ne kykenevät teleportaatioon ja se että miljoona yksikköä jakavat yhden mielen. Vex on muuttanut Merkuriuksen koneeksi ja yrittää tehdä samaa Venuksessa jossa he käyvät jatkuvaa taistelua Falleneja vastaan. Vex taistelee myös Cabaleja vastaan Marsissa mutta Cabalin lähes täydellinen Marsin miehitys tekee Vexien tehtävästä vaikeaa. Vex kykenee taistelussa teleportaatioon ja käyttää suuria määriä heikoimpia koneitaan. Vexillä ei ole aluksia, sillä he kykenevät teleportaation avulla matkustamaan todella pitkiä matkoja. Vaikka Vexit ovat suurimmaksi osaksi konetta, on heissä myös orgaanisia materiaaleja.

Cabal On suurikokoisten olentojen sotilaallinen imperiumi, joka lähes kokonaisuudessa miehittänyt Marsin ja sen ensimmäisen kuun, Phoboksen ja rakentanut ne täyteen sotilastukikohtia ja puolustusrakennelmia. Cabalien kotiplaneetta on hyvin erilainen kuin Mars ja joutuvat aina käyttämään pukujaan ja kypäriään. Kypärän menettäminen Marsissa johtaa lähes varmaan kuolemaan. Cabal-imperiumissa kaikki on suurta sotilaista aluksiin asti. Poikkeus tähän sääntöön on Psionit, jotka ovat Cabalin pienin yksikkö, joilla on Arc-voimaan perustuvia kykyjä. Pienen koonsa takia heitä käytetään ohjaamaan kaikkia Cabalin ajoneuvoja, joihin kuuluvat paitsi heidän valtavat sota-aluksensa, myös Harvesterit joita Cabal käyttää joukkojen kuljetusaluksina sekä heidän panssarivaununsa. Cabalin legioonalaiset luottavat kovaan panssarointiin ja suureen fyysiseen voimaan taistelussa. Legioonalaisilla on myös rakettireput, joidenka avulla Cabal kykenee massastaan huolimatta todella korkeisiin hyppyihin. Legioonan joukkoja johtaa Rooman legioonan tavoin Kenturiot. Heidän aseensa ampuvat pieniä mikro-ohjuksia ja heidän suurimmat aseensa kuten Gatlingin kaltainen Heavy Slug Thrower ovat jopa ihmisen kokoisia. Cabal on jatkuvassa sodassa Vex-rodun kanssa Marsissa, tosin Cabalista johtuen Mars on ainoa aurinkokunnan elinkelpoisista planeetoista, joissa Fallenia ei nähdä. Cabalin yksiköitä ovat:

The Taken On Hiven Jumalkuningas Oryxin luoma rotu, jonka hän on luonut kaikkien muiden rotujen pohjalta jotka on lähetetty pois tästä ulottuvuudesta, ja ovat joutuneet Oryxin korruptoivan voiman vangiksi. Taken ovat identtisiä omiin rotuihinsa verrattuna, mutta omaavat uusia kykyjä, sekä heidän sisällään palaa sininen yliluonnollinen liekki.

"Splicers" ovat falleneita, jotka käyttävät "SIVA" nimistä teknologiaa muokatakseen ympäristöä ja itseään. He ovat lähes samanlaisia, kuin normaalit fallenit, mutta eri näköisiä, voimakkaampia ja kestävämpiä. Heitä johtavat prinssi Vosik ja Aksis, Archon Prime.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Bill Nighy  … The Speaker  
 Lauren Cohan  … Exo Stranger  
 Kirsten Potter  … Mara Sov  
 Brandon O’Neill  … Uldren Sov  
 Gina Torres  … Ikora Rey  
 Lance Reddick  … komentaja Zavala  
 Nathan Fillion  … Cayde-6  
 Erick Avari  … mestari Rahool  
 Peter Dinklage  … Aave  
 Nolan North  … Aave (alkaen lisälaajennuksesta The Taken King)  
 Matthew Mercer  … ihmis-Vartija (miespuolinen)  
 Susan Eisenberg  … ihmis-Vartija (naispuolinen)  
 Crispin Freeman  … Awoken-Vartija (miespuolinen)  
 Grey Griffin  … Awoken-Vartija (naispuolinen)  
 Peter Jessop  … Exo-Vartija (miespuolinen)  
 Cree Summer  … Exo-Vartija (naispuolinen)  
 Lennie James  … lordi Shaxx  
 Shohreh Aghdashloo  … Lakshmi-2  
 Peter Stormare  … Arach Jalaal  
 James Remar  … Executor Hideo  
 Claudia Black  … Tess Everis  
 John DiMaggio  … Banshee-44  
 Courtenay Taylor  … Amanda Holliday  
 Keith Ferguson  … lordi Saladin  
 April Stewart  … Petra Venj  
 Fred Tatasciore  … Xûr  
 Nika Futterman  … Eva Levante  
 Dominic Keating  … Xander 99-40  
 Maria Gorrondona  … Eris Morn  
 Dee Bradley Baker  … Variks  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]