Bobby Jindal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bobby Jindal
Louisianan 55. kuvernööri
Varakuvernööri Mitch Landrieu
Scott Angelle
Jay Dardenne
Edeltäjä Kathleen Blanco
Seuraaja John Bel Edwards
Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsen
Louisianan 1. vaalipiiristä
Edeltäjä David Vitter
Seuraaja Steve Scalise
Henkilötiedot
Syntynyt10. kesäkuuta 1971 (ikä 52)
Baton Rouge, Louisiana, Yhdysvallat
Puoliso Supriya Jolly
Tiedot
Puolue Republikaanit
Uskonto Katolinen kirkko
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
www.bobbyjindal.com

Piyush "Bobby" Jindal (s. 10. kesäkuuta 1971, Baton Rouge, Louisiana) on yhdysvaltalainen republikaaninen poliitikko. Hän toimi vuosina 2008–2016 Louisianan kuvernöörinä. Jindal on Louisianan ensimmäinen ei-valkoinen ja Yhdysvaltain historian ensimmäinen intialaisamerikkalainen kuvernööri. Ennen kuvernööriksi siirtymistään Jindal oli Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsen tammikuusta 2005. Hän oli myös edustajainhuoneen ainut intialaisamerikkalainen edustaja ja vasta toinen intialaisamerikkalainen edustajainhuoneen historiassa.

Jindal syntyi intialaisille siirtolaisvanhemmille. Hänen perheensä on punjabitaustainen. Jindal oli alun perin hindu, mutta kääntyi myöhemmin roomalaiskatolilaisuuteen. Jindal meni naimisiin 1997 Supriya Jollyn kanssa ja parilla on kolme lasta.

Jindal tavoitteli republikaanien presidenttiehdokkuutta vuoden 2016 vaaleissa mutta vetäytyi marraskuussa 2015. Kannatusmittauksissa hänen kannatuksensa on ollut muihin verrattuna hyvin vähäinen, ja siksi hän katsoi, "ettei tämä ole minun aikani".[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hannu Teider: Jo kolmas republikaaniehdokas jää pois Usan presidenttikisasta Ylen uutiset. 18.11.2015. Viitattu 18.11.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Bobby Jindal.