Luettelo maailman myydyimmistä albumeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo maailman myydyimmistä albumeista. Luettelo ei ole kuitenkaan virallinen, sillä myydyistä albumeista ei ole maailmanlaajuisesti tarkkaa lukua, vaan luvut ovat arvioita. Luettelo ei ole täydellinen ennen 1980-lukua julkaistuista albumeista, ja se on myös kehitysmaiden osalta puutteellinen.

Selitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Värit

Studioalbumit

'Greatest Hits'- ja kokoelmalevyt

Soundtrackit

500 miljoonaa kopiota

U2 Songs Of Innocence 2014 pop/rock 500 000 000 iTunes

Yli 100 miljoonaa kopiota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Albumi Julkaistu Genre Myynti (miljoonaa) Lähde
Michael Jackson Thriller 1982 Pop / R&B / Rock 110 [1][2][3]

40–49 miljoonaa kopiota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Albumi Julkaistu Genre Myynti (miljoonaa) Lähde
AC/DC Back in Black 1980 Rock 49 [4]
Meat Loaf Bat out of Hell 1977 Rock 43 [5]
Pink Floyd The Dark Side of the Moon 1973 Rock 45 [6]
The Eagles Their Greatest Hits (1971–1975) 1976 Rock 42 [7]
Eri artisteja Dirty Dancing 1987 Dance / Pop 42 [8]
Whitney Houston / Eri artisteja The Bodyguard 1992 Pop / R&B 42 [9]
Shania Twain Come On Over 1997 Country / Pop yli 40 [10]
Andrew Lloyd Webber The Phantom of the Opera 1986 Lavamusikaali 40 [11]
Backstreet Boys Millennium 1999 Pop 40 [12][13]
Bee Gees / Eri artisteja Saturday Night Fever 1977 Disco 40 [14]
Fleetwood Mac Rumours 1977 Rock 40 [15]

31–39 miljoonaa kopiota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Albumi Julkaistu Genre Myynti (miljoonaa) Lähde
Led Zeppelin Led Zeppelin IV 1971 Rock 37 [16]
Alanis Morissette Jagged Little Pill 1995 Rock 33 [17]
The Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band 1967 Rock 32 [14]
Céline Dion Falling into You 1996 Pop 32 [14]
Mariah Carey Music Box 1993 Pop / R&B 32 [18]
Michael Jackson Dangerous 1991 Pop / R&B 32 [19]
The Beatles 1 2000 Rock 31 [20]
Céline Dion Let's Talk About Love 1997 Pop 31 [14]

26–30 miljoonaa kopiota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Albumi Julkaistu Genre Myynti (miljoonaa) Lähde
Backstreet Boys Backstreet Boys 1997 Pop 30 [21]
The Beatles Abbey Road 1969 Rock 30 [14]
Bee Gees Spirits Having Flown 1979 Disco / Pop 30 [22]
Bruce Springsteen Born in the U.S.A. 1984 Rock 30 [23]
James Horner Titanic 1997 Soundtrack 30 [24]
Dire Straits Brothers in Arms 1985 Rock 30 [25]
Michael Jackson Bad 1987 Pop / R&B 30 [26]
Pink Floyd The Wall 1979 Rock 30 [27]
Eri artisteja Grease 1978 Pop 28 [28]
Bon Jovi Slippery When Wet 1986 Rock 28 [29]
Guns N' Roses Appetite for Destruction 1987 Rock 28 [30]
Santana Supernatural 1999 Rock 27 [31]
ABBA Abba Gold – Greatest Hits 1992 Pop 26 [32]
Hootie & the Blowfish Cracked Rear View 1994 Alternative rock 26 [33]
Nirvana Nevermind 1991 Grunge/Rock 26 [34]

20–25 miljoonaa kopiota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Albumi Julkaistu Genre Myynti (miljoonaa) Lähde
Britney Spears ...Baby One More Time 1999 Pop 25 [35]
Iron Butterfly In-A-Gadda-Da-Vida 1968 Rock 25 [36]
Mariah Carey Daydream 1995 Pop / R&B 25 [37]
Queen Greatest Hits 1981 Rock 25 [38]
Simon & Garfunkel Bridge over Troubled Water 1970 Folk Rock 25 [39]
U2 The Joshua Tree 1987 Rock 25 [40]
Whitney Houston Whitney Houston 1985 Pop / R&B 25 [9]
Backstreet Boys Black & Blue 2000 Pop 24 [13]
Linkin Park Hybrid Theory 2000 Nu metal/Alternative rock 24 [41]
Madonna True Blue 1986 Pop 24 [42]
Ace of Base Happy Nation/The Sign 1994 Pop 23 [43]
Spice Girls Spice 1996 Pop 23 [44]
Carole King Tapestry 1971 Pop 22 [45][46]
Madonna The Immaculate Collection 1990 Pop / Dance 22 [47]
Metallica Metallica 1991 Metal 22 [48]
Oasis (What's the Story) Morning Glory? 1995 Rock 22 [49]
Dido No Angel 1999 Pop 21 [50]
Madonna Like a Virgin 1984 Pop / Dance 21 [51]
Billy Ray Cyrus Some Gave All 1992 Country 20 [52]
Bob Marley & The Wailers Legend: The Best of Bob Marley & The Wailers 1984 Reggae 20 [53][54]
Blondie Parallel Lines 1978 Rock 20 [55]
Céline Dion The Colour of My Love 1993 Pop 20 [56]
Céline Dion All The Way...A Decade of Song 1999 Pop 20 [57]
Cher Believe 1999 Pop 20 [58]
Def Leppard Hysteria 1987 Rock 20 [59]
George Michael Faith 1987 Pop / R&B 20 [60]
Janet Jackson janet. 1993 Pop / R&B 20 [61]
Lionel Richie Can't Slow Down 1983 Pop / R&B 20 [62]
Michael Jackson HIStory: Past, Present and Future - Book I 1995 Pop / R&B 20 [63]
Michael Jackson Off the Wall 1979 Pop / R&B 20 [64]
Norah Jones Come Away With Me 2002 Jazz 20 [65]
Prince & the Revolution Purple Rain 1984 Rock 20 [28]
Spice Girls Spiceworld 1997 Pop 20 [66]
Tina Turner Private Dancer 1984 Rock 20 [67]
Usher Confessions 2004 R&B 20 [68]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Music Icon Quincy Jones Kicks-Off New Series in Tribune Newspapers January 16, 2009. PR Newswire. Viitattu January 24, 2009.
  2. Michael Jackson - Thriller Channel 24. Viitattu 2009-02-17.
  3. Michael Jackson's Thriller is old hat 12 March 2007. Telegraph Media Group. Viitattu 2008-05-10.
  4. Ageless and Defiant, AC/DC Stays on Top Without Going Digital The New York Times. Viitattu 2009-07-18.
  5. DAS Communications' Artists Dominate Global Music Charts Reuters. Viitattu 2009-08-07.
  6. Disco addio, futuro digitale 10 July 2009. Ermes Consumer. Viitattu 2009-07-28.
  7. - 56k Soccer and music fans sound off 2005-06-20. Find Articles. Viitattu 2008-12-09.
  8. 'There's a secret dancer inside us all' 2006-09-22. Telegraph. Viitattu 2009-05-03.
  9. a b Whitney Houston Music Fix, MSN. Viitattu 2008-06-04.
  10. Allin, Olivia: Shania Twain announces Las Vegas residency, marking music comeback Ontheredcarpet.com. 8.6.2011. KABC-TV. Viitattu 16.7.2012. (englanniksi)
  11. The Phantom of the Opera to Celebrate 21st Birthday on January 26 Broadway World. Viitattu 2009-04-18.
  12. - 56k The boys are back 2008-08-07. Windsor Star. Viitattu 2008-08-21.
  13. a b Taking It Back 26 Oct 2007. Daily Record. Viitattu 21 Nov 2008.
  14. a b c d e Record-Breakers and Trivia - Albums Everyhit.com. Viitattu 2008-05-08.
  15. Stars Salute 'Rumours' 6 February 1998. Billboard Bulletin, page 7. Viitattu 2009-05-03.
  16. "Led Zeppelin: A complete guide to the band's studio albums", The Independent. Luettu 2007-12-07. 
  17. Glen Ballard: Biography Glen Ballard Official Site. Viitattu 2008-05-03.
  18. Mariah Carey Has the Right Energy in E=MC2 24 April 2008. Undercover Pty., Ltd.. Viitattu 2008-05-08.
  19. "Michael Jackson sulla sedia a rotelle", AffarItaliani.it, 2008-07-11. Luettu 2009-05-10. 
  20. Beatles' catalog will be reissued September 9 in remastered versions 8 April 2009. Los Angeles Times. Viitattu 2009-05-02.
  21. Great Albums: Teen Beat 17 Jun 2006. MP3.com. Viitattu 30 Nov 2008.
  22. The Bee Gees on MSN Music Microsoft. Viitattu 2008-05-03.
  23. Born In The USA Virgin. Viitattu 2008-12-09.
  24. Celine Dion Hello!. Viitattu 2008-05-03.
  25. Mark Knopfler hurt in crash 18 March 2003. BBC. Viitattu 2008-05-03.
  26. Pop Superstars turn 50 2008-08-29. Viitattu 2008-11-25.
  27. On this day in entertainment, November 30, 2006 Metro.co.uk. Viitattu 2009-08-15.
  28. a b Those chart busters 2008-12-09. Hindustan Times. Viitattu 2009-04-18.
  29. On a steel horse Bon Jovi rides to top of the charts 2008-01-29. Daily Telegraph. Arkistoitu 2012-12-05. Viitattu 2008-06-04.
  30. Guns N' Roses New Album Looms 23 October 2008. SkyNews. Viitattu 2008-10-30.
  31. Pete Ganbarg Named Atlantic Executive VP of A&R 2008-11-24. Warner Music Group. Viitattu 2009-07-27.
  32. ABBA: The Mamma Mia Story The Irish Independent. Viitattu 2008-06-28.
  33. Sound Off with Matt Pinfield HDTV. Viitattu 2008-11-27.
  34. Nirvana, Nevermind 23 April 2007. BBC. Arkistoitu 2012-05-29. Viitattu 2008-05-03.
  35. Britney Spears' Biography 4 February 2008. FOX News Network, LLC. Viitattu 2008-05-03.
  36. Iron Butterfly's in an IRA ad? Bummer 2006-04-02. Sign on Sandiego. Viitattu 2008-05-30.
  37. Mariah Carey's News 31 March 2008. The London Paper. Viitattu 2008-03-31.
  38. Photo Gallary - 50 years of pop 2002. BBC. Viitattu 2008-05-18.
  39. Simon and Garfunkel heading to NZ 2009-04-02. The New Zealand Herald. Viitattu 2009-04-18.
  40. The Joshua Tree Virgin. Viitattu 2008-12-09.
  41. Linkin Park headlines Live Earth Tokyo 25 May 2007. Live Earth, LLC. Viitattu 2008-05-03.
  42. Why Madonna's still a material girl Timesonline. Viitattu 2009-04-05.
  43. Ace of Base DigitalSpy DigitalSpy. Viitattu 2008-11-30.
  44. Spice Girls Timeline 2007-02-19. BBC. Viitattu 2008-05-18.
  45. Carole King on life's tapestry ABC. Arkistoitu 2009-03-08. Viitattu 2008-11-30.
  46. Carole King Rolling Stone. Viitattu 2008-11-30.
  47. Immaculate sold 22 million copies Madonna official site. Viitattu 2008-11-30.
  48. Nonpoint Singer: I'm Ready to Rock 1 November 2007. Vindy.com. Viitattu 2008-05-15.
  49. 'Who wants to be a drug addict at 41?' 6 December 2008. Guardian. Viitattu 2008-08-31.
  50. Music to watch girls by 25 March 2005. Times Newspapers, Ltd.. Viitattu 2008-05-15.
  51. Contrasting fortunes as Madonna, Jacko turn 50 15 August 2008. ABC. Viitattu 2008-11-30.
  52. Billy Ray Cyrus appeals to a whole new crowd 2009-04-10. Pittsburgh Post-Gazette. Viitattu 2009-04-24.
  53. Top Earners for 2004 Forbes. Viitattu 2008-11-30.
  54. Rolling in the money iAfrica. Viitattu 2008-11-30.
  55. Blondie celebrating 30th birthday of 'Parallel Lines' 20 June 2008. AzCentral. Viitattu 2008-11-30.
  56. Celine Dion - The French Unionsquaremusic. Viitattu 2008-05-18.
  57. http://www.ticketspecialists.com/lasvegas/celine_dion_tickets.htm
  58. Don't Call it a Comeback 23 January 2007. Rolling Stone. Viitattu 2008-05-03.
  59. One Giant Leppard NZ Herald. Viitattu 2008-11-30.
  60. George Micahel at HP Pavilion at San Jose 24 March 2008. Yahoo Inc.. Viitattu 2008-05-03.
  61. Janet Jackson set for return to form 2008-01-22. ABC News. Viitattu 2009-05-05.
  62. Ladies’ night and the feeling was right 2007-12-17. The West Australian. Viitattu 2008-05-17.
  63. Il nuovo Michael Jackson fa un tuffo nel passato 2001-08-24. La Repubblica. Viitattu 2009-05-10.
  64. Off the Wall Virgin. Viitattu 2008-12-09.
  65. EMI Music Publishing extends its publishing partnership with Norah Jones 7 January 2008. EMI Music. Viitattu 2008-11-30.
  66. The Prefab Five are back. Are you ready? The Times. Viitattu 2008-07-17.
  67. Tina Turner Biography A&E Television Networks. Viitattu 2008-05-03.
  68. Usher EMI Music Publishing. Viitattu 2008-11-30.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]