Wendigo (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wendigo
Wendigo, Amerikan erämaiden ihmissyöjäpeto
Wendigo, Amerikan erämaiden ihmissyöjäpeto
Luoja(t) Steve Englehart & Herb Trimpe
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Incredible Hulk #162 (1973)
Henkilötiedot
Oikea nimi Määrittelemätön, kirouksella ollut useita eri ihmisisäntiä
Status Aktiivinen
Henkilöllisyydet Lukuisia nimityksiä Amerikan alkuperäiskansan keskuudessa
Voimat Suunnattomat fyysiset voimat ja kestävyys, regeneraatio.

Wendigo on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä hirviö. Wendigon hahmo perustuu samannimiseen myyttiseen hahmoon. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran amerikkalaisen Incredible Hulk -lehden numerossa 162 (1973). Wendigon loivat Steve Englehart ja Herb Trimpe.

Suomessa Wendigo esiintyi ensimmäisen kerran Hulk-albumin toisessa numerossa (1983).

Wendigo on mystinen kirous, joka lankeaa kaikkien Kanadan erämaissa kannibalismia harrastaneiden niskaan. Ihmisen lihan syönti johtaa kannibaalin muutokseen valtavaksi valkeakarvaiseksi hirviöksi, joka on valtavan voimakas ja kestävä.

Wendigon kirous on kuolematon. Marvel-universumin historian aikana lukuisat eri miehet ovat joutuneet kantamaan kirousta yllään, Paul Cartier, Georges Baptiste, Francois Lartigue, Lorenzo ja äskettäin velho nimeltään Mauvais. Huolimatta siitä, että tähän mennessä kaikki tunnetut Wendigot ovat olleet miehiä, on luonnollista olettaa, että myös nainen voisi joutua kantamaan kirousta.

Voimat ja varusteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wendigo omaa mystisen kirouksen vuoksi monenlaisia mystisiä ominaisuuksia. Wendigolla on valtavat fyysiset voimat, joiden yläraja on tuntematon. Wendigo on kuitenkin taistellut yhdessä Hulkin kanssa vailla sen suurempaa näkyvää rasitusta. Wendigo on myös yliluonnollisen kestävä ja omaa yliluonnollisen kestävyyden. Olento kykenee regeneroimaan itseään, vaikka joskus henkinen rasitus ja kiväärinluoti mahassa voi olla liian paljon jopa Wendigolle.[1]

Huolimatta suuresta koostaan Wendigo on hyvin nopea ja voi pelkällä nopeudellaan juosta kiinni huippuunsa asti treenatun atleetin.

Wendigon voi voittaa vain iskemällä taisteluun kaikin voimin; äärimmäinen, pitelemätön voimankäyttö on ainoa tapa tyrmätä hänet. Ensimmäisenä tähän pystyi Hulk; seuraavassa yhteenotossa Wolverine ja Lumilintu onnistuivat tainnuttamaan pedon ja Shamaani palautti hänet ihmiseksi (Georges Baptiste) tämän jälkeen. Alfa-lentueen johtaja Vartija pidätti ihmisyyteen palanneen ja tämä joutui oikeuteen murhista jotka oli tehnyt Wendigona. Kolmannen kerran Hulk ja Sasquatch tyrmäsivät uuden Wendigon (Francois Lartique) yhteisvoimin; Sasquatch kutsui paikalle taas Shamaanin palauttamaan olion ihmiseksi.

  1. Hämähäkkimies Spesiaali #1 (1993). Kustannus Oy Semic.