Mauvais

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mauvais
130623-mauvais 400.jpg
Mauvais, kannibaali ja Wendigo
Luoja(t) Frank Tieri
Sean Chen
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Wolverine #161
Oikea nimi Jean-Pierre
Henkilöllisyydet Wendigo
Voimat Maagiset kyvyt (johdannaisia kannibalismista), Wendigona yliluonnollisen suuret voimat ja kyky regeneraatioon
Suhteet

Mauvais on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä voimakas superroisto. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Wolverine-lehden numerossa 161. Mauvais on velho, joka saa voimaa kannibalismista ja on taistellut sekä Alfa-lentuetta että Wolverinea vastaan.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mauvais oli ranskalainen velho 1700-luvulla ja taisteli Ranskan ja Intian välisessä sodassa. Tämän sodan aikana hän joutui konfliktiin Pohjolan jumalten kanssa. Mauvais oli oppinut imemään voimaa syömästään ihmislihasta, ja hänestä tuli lähes kuolematon. Useita vuosia myöhemmin jumalat kuitenkin voittivat Mauvaisin ja vangitsivat tämän liikuntakyvyttömänä autiolle saarelle.

1900-luvulla Yhdysvaltain hallitus päätti rakentaa vankilan supervoimia omaaville rikollisille ja se rakennettiin tälle samalle saarelle. Myös Wolverine ja Peto olivat vangittuina tähän vankilaan. Vankilan vartijat löysivät jähmettyneen Mauvaisin ja jumalten kirous rikkoutui.

Vartijat lupasivat Mauvaisille vapauden, jos tämä tappaisi Wolverinen. Mauvais suostui ja lähti vangitun Wolverinen kimppuun alkaen syödä tämän lihaa. Saatuaan voimansa takaisin Mauvais teleporttasi pois paikalta, mutta Wolverine selviytyi Sapelihampaan ansiosta.

Useita viikkoja myöhemmin Wolverine sattui näkemään Mauvaisin televisiossa. Tämä oli soluttautunut Stay Alive -televisiosarjaan (käytännössä Selviytyjät pohjoisessa) tappaen ja syöden kaikki kilpailijat. Wolverine matkusti välittömästi pysäyttämään Mauvaisin.

Hän joutui kuitenkin Wendigon hyökkäyksen kohteeksi, minkä Mauvais oli suunnitellut halutessaan itselleen Wendigon voimat. Wolverine sai avukseen Alfa-lentueen, jonka kanssa hän voitti Wendigoksi muuttuneen Mauvaisin. Jumalat päättivät rangaista Mauvaisia ja lähettivät tämän Suurten Petojen valtakuntaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]