Mielipuoli (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mielipuoli
Mielipuoli katkaisemassa viattoman sivustakatsojan niskan.
Mielipuoli katkaisemassa viattoman sivustakatsojan niskan.
Luoja(t) Peter David & Gary Frank
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Incredible Hulk (Vol. II) #362
Henkilötiedot
Oikea nimi Philip Sterns
Status Luultavasti kuollut
Pituus 177 cm (Sterns), 270 cm (Mielipuoli)
Paino 82 kg (Sterns), 282 kg (Mielipuoli)
Voimat Suunnattomat fyysiset voimat ja kestävyys. Regeneraatio.
Suhteet
Sukulaiset Samuel Sterns (veli)

Mielipuoli (oik. Philip Sterns) on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Mielipuoli on Hulkin arkkivihollisen, Johtajan veli. Myös Mielipuoli itse nähdään useimmiten juuri Hulkin vihollisena. Mielipuolen ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Incredible Hulk (Vol. II) -lehden numerossa 362. Hahmon loivat käsikirjoittaja Peter David ja piirtäjä Gary Frank.

Mielipuolen ensiesiintyminen Suomessa tapahtui MARVEL -lehden numerossa 6 (1995).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Philip Sterns oli Bruce Bannerin vanha koulutoveri, joka Bannerin muututtua Hulkiksi kehitti kieroutuneen viha/rakkaussuhteen tätä kohtaan. Sterns halusi kiihkeästi nousta samalle tasolle ihanteensa kanssa ja pakkomielteensä ajamana säteilytti itseään gammasäteillä.

Käytyään läpi lukuisia tieteellisiä prosesseja Sterns muuttui ruskeaksi ihmismäiseksi olioksi, joka kykeni vaihtamaan muotoaan suurikokoiseksi, yli-inhimillisen voimakkaaksi jätiksi.

Sterns nimesi itsensä uudelleen Mielipuoleksi ja hautoi ovelan juonen joka tähtäsi Hulkin tuhoon. Mielipuoli myrkytti Hulkin ja manipuloi lukuisia tämän vihollisia, kuten Kuvotuksen ja Harmaan Kalman Hulkia vastaan.

Mielipuolen veli Johtaja kuitenkin saapui yllättäen Hulkin avuksi ja auttoi tätä löytämään Mielipuolen piilopaikan. Johtajan syy poikkeukselliseen käytökseensä on "Mielipuolen pelottavuus". Hulk käy Mielipuolen kimppuun ja voittaa tämän. Mielipuoli myrkyttyy taistelun kuluessa ja Hulk jättää vastalääkkeen tämän ulottumattomiin lähtien itse pois paikalta[1].

Mielipuoli kuitenkin laajensi kokoaan ja nappasi vastalääkkeen itselleen. Myöhemmin hän haki käsiinsä Punakallon kehittelemän Piecemeal -olennon, jonka kanssa Mielipuoli iski Hulkia vastaan. Mielipuoli yrittää hukuttaa Hulkin Loch Nessiin mutta epäonnistuu[2].

Mielipuoli pakenee paikalta Lontooseen, jossa pitäen prinssi Charlesia panttivankinaan vaatii tulla kruunatuksi Britannian kuninkaaksi. Hulk kuitenkin pelastaa Charlesin ja pieksää Mielipuolen. Lannistettu Mielipuoli tunnustaa lopulta rakastavansa Hulkia juuri ennen sortumistaan Thamesin syövereihin[3]. Ei ole kuitenkaan varma, onko Mielipuoli kuollut.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten Hulk, myös Mielipuolella on valtavat fyysiset voimat ja kestävyys. Mielipuolella on myös kyky regeneroida itsensä vammoista. Voimakkailla jalkalihaksillaan Mielipuoli kykenee taittamaan loikkien valtaviakin etäisyyksiä. Toisin kuin Hulk, Mielipuoli ei vahvistu adrenaliinitason kasvaessa.

Mielipuoli muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2003 tehdyssä Hulk-videopelissä Mielipuoli on yksi välivastuksista. Hahmon äänenä toimi Paul Dobson.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Incredible Hulk #362-367. Marvel Comics.
  2. MARVEL #6 (1995). Kustannus Oy Semic.
  3. MARVEL #11 (1995). Kustannus Oy Semic.