Korg (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Korg
Luoja(t) Greg Pak ja Carlo Pagulayan
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen The Incredible Hulk Vol. 2 #93 (toukokuu 2006)
Henkilötiedot
Oikea nimi Korg
Ryhmäsidokset Warbound
Voimat Silikonimainen keho, joka takaa yli-inhimilliset voimat ja kestävyyden.

Korg on fiktiivinen hahmon Marvel-kustantamon sarjakuvissa, joka esiintyi ensi kerran The Incredible Hulk -lehden toisen sarjan numerossa #93, joka oli osa Planet Hulk -tarinaa. Hahmon loivat Greg Pak ja Carlo Pagulayan.

Fiktiivinen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korgin edustama kronanien rotu nähtiin ensimmäisen kerran Journey into Mystery -lehden numerossa. Thorin kukistettua kronanit näiden hyökättyä Maahan[1]

Korg joutui Punaisen Kuninkaan gladiaattoriorjaksi Sakaar-planeetalle. Hulk karkotettiin Sakaariin, Korgista tuli Hulkin liittolainen viiden muun orjan kanssa. Mutta heidän pahaksi onnekseen, Hulkin ja Korgin joukkue joutui vastentahtoisesti tappamaan Korgin veljen Margusin.[2] Kun Hopeasurffari tuhosi heidän tottelevaisuuslevynsä, Korg oli välittömästi mukana kapinassa Punaista Kuningasta vastaan. He vapauttivat Hopeasurffarin orjuudesta ja kukistivat Punaisen Kuninkaan.

Korg pysyi Hulkin liittolaisena senkin jälkeen, kun alus, jolla Hulk saapui Sakaariin, räjähti ja tappoi Hulkin vaimon Caieran. Hiroim halusi jäädä Sakaariin kuolemaan menetettyään toivonsa, mutta Korg suostutteli hänet tulemaan mukaan Maahan. Yhdessä Hulkin ryhmä voitti Ihmemiehen, mutta saatuaan selville Miekin olevan vastuussa Sakaarilla tapahtuneesta räjähdyksestä, Korg ja muut eloonjääneet antautuvat YPKVV:n pidätettäviksi vain paetakseen kun Hulkin aiheuttamat tuhot alkaessa johtaa koko Manhattanin tuhoutumiseen. Korg, Hiroim ja Möykky etsivät saaren tuhon ja sen jälkeen vetäytyivät viemäreihin.[3][4]

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Korg esiintyy animaatioelokuvassa Planet Hulk ääninäyttelijänään Kevin Michael Richardson.[5]
  • Korg esiintyy Marvel Cinematic Universessa, Taika Waititin näytellessä hahmoa ääni- ja liikkeenkaappausroolina. Korg on luonteeltaan hyväntahtoinen ja sanoo kaiken mitä mieleen tulee.[6][7]
    • Elokuvassa Thor: Ragnarök (2017) Korg on Thorin, Hulkin, Miekin ja monien muiden tavoin pakotettuna Sakaaria hallitsevan Suurmestarin gladiaattoriorjaksi. Hän ja monet muut orjat pakenevat Sakaarista Lokin mukana ja he seuraavat Thoria, Hulkia ja Valkyyriaa Asgardiin auttamaan näitä Asgardin evakuoinnissa ja Helan pysäyttämisessä.[8]
    • Korg nähdään myös vuonna 2019 elokuvassa Avengers: Endgame, jossa paljastuu hän oli Infinity Warin tapahtumien aikana ollut niiden asgardilaisten ja Sakaarin entisten orjien joukossa, jotka olivat evakuoituneet ennen Thanoksen hyökkäystä. Viisi vuotta myöhemmin Korg ja Miek olivat asettuneet asumaan Norjaan perustettuun Uuteen Asgardiin. Kaksikko oli pukeutunut Maan asukkaiden vaatteisiin ja vietti aikaansa pelaten Fortnitea.[9] He osallistuivat elokuvan lopussa Kostajien, Galaksin Vartijoiden, asgardilaisten, velhojen, wakandalaisten ja Ravagereiden ohella taisteluun vaihtoehtoisesta menneisyydestä tulluta Thanosta ja tämän joukkoja vastaan.
    • Elokuvassa Thor: Love and Thunder (2022),[10] Gorrin, Jumalten teurastajan hyökättyä Uuteen Asgardiin, Korg lähtee Thorin, Jane Fosterin ja Valkyyrian mukaan Kaikkivoipien kaupunkiin varoittamaan muita jumalina palvottuja olentoja. He ajautuvat kuitenkin taisteluun Zeuksen kanssa, jossa Korg menettää kaiken muun vartalostaan, paitsi päänsä. Vasta jonkin aikaa sen jälkeen, kun Thor ja Foster olivat voittaneet Gorrin, Korgin keho oli kasvanut entiselleen ja hän oli rakastunut toiseen kronaniin nimeltä Dwayne. Yhdessä hän ja Dwayne loivat laava-altaan avulla itselleen lapsen.

Korgia näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat
2010 Kevin Michael Richardson Planet Hulk
2011 Dave Wittenberg The Super Hero Squad Show
2014 Jonathan Adams Hulk ja M.Ä.I.S.K.:n agentit
2017
2019
2021–2022
Taika Waititi What If...? Thor: Ragnarök
Avengers: Endgame
Thor: Love and Thunder

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Journey into Mystery #83 (elokuu 1962)
  2. The Incredible Hulk Vol. 2 #93
  3. World War Hulk #5
  4. World War Hulk: After Smash #1
  5. Harvey, James: Animated "Planet Hulk" Cast And Crew Details, "Hulk Versus" 2009 Year-End Sales Marvel Animation Age. 25.12.2009. Arkistoitu . Viitattu 13.10.2017. (englanniksi)
  6. Lawrence, Derek: Thor: Ragnarok director Taika Waititi to portray Korg in film Entertainment Weekly. 18.4.2017. Viitattu 20.7.2019. (englanniksi)
  7. 18.4.2017: Taika Waititi Confirms Korg & Miek In 'Thor: Ragnarok' HeroicHollywood.com. Viitattu 20.7.2019. (englanniksi)
  8. Lawrence, Derek: Thor: Ragnarok director Taika Waititi to portray Korg in film Entertainment Weekly. Viitattu 13.10.2017. (englanniksi)
  9. Geisinger, Gabriella: Avengers Endgame spoilers: Did THIS fan favourite character SURVIVE the snap? Express.co.uk. 26.4.2019. Viitattu 20.7.2019. (englanniksi)
  10. Romano, Nick: Taika Waititi confirms Korg's glorious return for Thor: Love and Thunder Entertainment Weekly. 16.10.2019. Arkistoitu 16.10.2019. Viitattu 18.10.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.