Bi-Peto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bi-Peto
Bi-Peto
Bi-Peto
Luoja(t) Steve Englehart
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Incredible Hulk #169 (1973)
Henkilötiedot
Oikea nimi Bi-Peto
Status Aktiivinen
Pituus 228 cm (myöhemmin 610 cm)
Paino 163 kg (myöhemmin 453 kg)
Ryhmäsidokset Muukalainen
Edelliset ryhmäsidokset Lintukansa
Henkilöllisyydet Kalloveli
Voimat Valtava fyysinen voima, erittäin älykäs, suuri mentaalinen kapasiteetti, yli-inhimillinen nopeus
Suhteet
Sukulaiset Ei ole, vaikkakin Bi-Pedon kallot puhuttelevatkin toisiaan "kalloveljiksi"

Bi-Peto on Marvel-kustantamon luoma superroisto, jonka pääasiallinen vastustaja on Hulk. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisessa Incredible Hulk-lehden numerossa 169 vuonna 1973. Bi-Pedon loi Steve Englehart.

Bi-Peto on androidi, jonka pään paikalla on kaksi yhteensulautunutta tornimaista kalloa. Bi-Pedon iho on kellertävä ja hänellä on lihaksikas ruumiinrakenne.

Bi-Pedon ensiesiintyminen Suomessa tapahtui MARVEL-lehden numerossa 11 (1995).

Aviaanit eli Lintukansa (epäinhimillisten alarotu) loivat mahtavan androidin säilyttämään rotunsa tiedot ja taidot, koko kulttuurisen tietämyksensä. Ensimmäinen versio olennosta oli miltei puolisen tonnia painava ja miltei kahdeksan metriä pitkä. Bi-Peto asui herrojensa kodissa, mahtavalla Taivassaarella.

Ylempi "kalloveli" (kuten kallot toisiaan nimittävät) sai itselleen aviaanien tietämyksen sotataidoista, kun taas alempi kalloveli vastaanotti tiedot kulttuurista. Tässä ensimmäisessä versiossa Bi-Pedosta ei kuitenkaan ollut minkäänlaista tieteellistä ymmärtämystä. Lopulta Lintukansa kuolivat sukupuuttoon ja heidän koneensa lakkasivat toimimasta. Bi-Peto jäi yksinään Taivassaarelle, yksin ja odottaen.

Lopulta Bi-Peto kidnappasi Betty Rossin ja Bruce Bannerin, jotta jälkimmäinen voisi korjata tuhoutuneet koneet. AIM oli kuitenkin MODOKin johdolla ottanut saaren valtaansa, joka aikaansai Bi-Pedon aktivoimaan itsetuhonsa. Saaren ja sen salaisuuksien jääminen vieraiden käsiin ei ollut suotavaa ja niin Bi-Peto tuhoutui räjähdyksessä[1].

Kalloveljet perintökalleuksien kanssa.

Tuhoutunut versio ei kuitenkaan ollut ainoa aviaanien rakentama Bi-Peto. Toinen Bi-Peto joka sisälsi varmuuskopiot ensimmäisen tiedoista aktivoitui Bi-Peto I:n tuhoutuessa.

Tämä androidi oli pienempi, vain hieman yli kaksi metriä pitkä ja painoi noin 160 kg. Bi-Peto kaappasi YPKVV:n kuljetuskoneen ja suunnitteli tuhoavansa koko ihmiskunnan kuten nämä olivat tuhonneet aviaanit. Tämä toi hänet yhteenottoon Hulkin kanssa, josta seurauksena molemmat tipahtivat alas kuljetuskoneesta maahan.

Bi-Peto palasi rakentamaan Taivassaaren uudelleen ja yritti uudelleen tuhota ihmiskunnan. Tällä kertaa hänen suunnitelmansa romutti Thor. Yhä uudelleen Bi-Peto yritti jatkaa yhden miehen sotaansa, mutta uudelleen Thor ja Rautamies voittivat hänet.

Bi-Peto onnistui lopulta rakentamaan Uuden Taivassaaren ja kansoitti ne aviaaneilla, jotka olivatkin vain olleet horroksessa. Seurasi lyhyt konflikti Puolustajien kanssa, mutta Bi-Peto katsoi parhaimmaksi vetäytyä.

Nykyään Bi-Peto on seikkaillut avaruudessa voimakkaan puolijumalan Muukalaisen kanssa. Voimakkaiden kosmisten aseiden, Perintökalleuksien kanssa Bi-Peto yritti tuhota Hulkin, mutta saatiin Hulktaren neuvokkuuden (tai oikeammin seksikkyyden) ansiosta lyödyksi[2].

Voimat ja varusteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bi-Petolla on valtavat fyysiset voimat. Bi-Peto nostaa kevyesti yli 100 tonnia (joka on ylin voimaluokitus Marvel-universumissa) ja on useasti osoittanut kykenevänsä taistelemaan Hulkin vertaisena. Bi-Peto on normaalia ihmistä huomattavasti nopeampi ja hänellä on yli-inhimillinen kestävyys. Bi-Peto I:llä oli vain tiedot aviaanien sotataidoista (ylempi kallo) ja kulttuurista (alempi kallo), mutta Bi-Peto II:n molemmilla kalloilla on näiden lisäksi myös tiedot Lintukansa korkeasti kehittyneestä tieteestä ja teknologiasta. Bi-Petolla on myös erittäin korkea älykkyystaso.

Yksi Bi-Pedon vähemmän ilmiselvä heikkous on hänen kaksi nenäänsä, joiden ansiosta hänellä on kaksinkertaisen tehokas hajuaisti. Erään kerran kohdatessaan Ihmenelosten Möykyn Central Parkissa Bi-Peto nujertui Oravatytön oravien tuomien roskien hajusta. Näin Möykky pääsi antamaan viimeisen iskun roistolle[3].

  1. Incredible Hulk #169 (1973). Marvel Comics.
  2. MAREL #11 (1995). Kustannus Oy Semic.
  3. Thing #8. Marvel Comics.