Bi-Peto

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bi-Peto
Bi-Peto.jpg
Bi-Peto
Luojat Steve Englehart
Tiedot
Oikea nimi Bi-Peto
Status Aktiivinen
Pituus 228 cm (myöhemmin 610 cm)
Paino 163 kg (myöhemmin 453 kg)
Ryhmäsidokset Muukalainen
Edelliset ryhmäsidokset Lintukansa
Henkilöllisyydet Kalloveli
Sukulaiset Ei ole, vaikkakin Bi-Pedon kallot puhuttelevatkin toisiaan "kalloveljiksi"
Voimat Valtava fyysinen voima, erittäin älykäs, suuri mentaalinen kapasiteetti, yli-inhimillinen nopeus

Bi-Peto on Marvel-kustantamon luoma superroisto, jonka pääasiallinen vastustaja on Hulk. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisessa Incredible Hulk-lehden numerossa 169 vuonna 1973. Bi-Pedon loi Steve Englehart.

Bi-Peto on androidi, jonka pään paikalla on kaksi yhteensulautunutta tornimaista kalloa. Bi-Pedon iho on kellertävä ja hänellä on lihaksikas ruumiinrakenne.

Bi-Pedon ensiesiintyminen Suomessa tapahtui MARVEL-lehden numerossa 11 (1995).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bi-Peto I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aviaanit eli Lintukansa (Epäinhimillisten alarotu) loivat mahtavan androidin säilyttämään rotunsa tiedot ja taidot, koko kulttuurisen tietämyksensä. Ensimmäinen versio olennosta oli miltei puolisen tonnia painava ja miltei kahdeksan metriä pitkä. Bi-Peto asui herrojensa kodissa, mahtavalla Taivassaarella.

Ylempi "kalloveli" (kuten kallot toisiaan nimittävät) sai itselleen aviaanien tietämyksen sotataidoista, kun taas alempi kalloveli vastaanotti tiedot kulttuurista. Tässä ensimmäisessä versiossa Bi-Pedosta ei kuitenkaan ollut minkäänlaista tieteellistä ymmärtämystä. Lopulta Lintukansa kuolivat sukupuuttoon ja heidän koneensa lakkasivat toimimasta. Bi-Peto jäi yksinään Taivassaarelle, yksin ja odottaen.

Lopulta Bi-Peto kidnappasi Betty Rossin ja Bruce Bannerin, jotta jälkimmäinen voisi korjata tuhoutuneet koneet. AIM oli kuitenkin MODOKin johdolla ottanut saaren valtaansa, joka aikaansai Bi-Pedon aktivoimaan itsetuhonsa. Saaren ja sen salaisuuksien jääminen vieraiden käsiin ei ollut suotavaa ja niin Bi-Peto tuhoutui räjähdyksessä[1].

Bi-Peto II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalloveljet perintökalleuksien kanssa.

Tuhoutunut versio ei kuitenkaan ollut ainoa aviaanien rakentama Bi-Peto. Toinen Bi-Peto joka sisälsi varmuuskopiot ensimmäisen tiedoista aktivoitui Bi-Peto I:n tuhoutuessa.

Tämä androidi oli pienempi, vain hieman yli kaksi metriä pitkä ja painoi noin 160 kg. Bi-Peto kaappasi YPKVV:n kuljetuskoneen ja suunnitteli tuhoavansa koko ihmiskunnan kuten nämä olivat tuhonneet aviaanit. Tämä toi hänet yhteenottoon Hulkin kanssa, josta seurauksena molemmat tipahtivat alas kuljetuskoneesta maahan.

Bi-Peto palasi rakentamaan Taivassaaren uudelleen ja yritti uudelleen tuhota ihmiskunnan. Tällä kertaa hänen suunnitelmansa romutti Thor. Yhä uudelleen Bi-Peto yritti jatkaa yhden miehen sotaansa, mutta uudelleen Thor ja Rautamies voittivat hänet.

Bi-Peto onnistui lopulta rakentamaan Uuden Taivassaaren ja kansoitti ne aviaaneilla, jotka olivatkin vain olleet horroksessa. Seurasi lyhyt konflikti Puolustajien kanssa, mutta Bi-Peto katsoi parhaimmaksi vetäytyä.

Nykyään Bi-Peto on seikkaillut avaruudessa voimakkaan puolijumalan Muukalaisen kanssa. Voimakkaiden kosmisten aseiden, Perintökalleuksien kanssa Bi-Peto yritti tuhota Hulkin, mutta saatiin Hulktaren neuvokkuuden (tai oikeammin seksikkyyden) ansiosta lyödyksi[2].

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bi-Petolla on valtavat fyysiset voimat. Bi-Peto nostaa kevyesti yli 100 tonnia (joka on ylin voimaluokitus Marvel-universumissa) ja on useasti osoittanut kykenevänsä taistelemaan Hulkin vertaisena. Bi-Peto on normaalia ihmistä huomattavasti nopeampi ja hänellä on yli-inhimillinen kestävyys. Bi-Peto I:llä oli vain tiedot aviaanien sotataidoista (ylempi kallo) ja kulttuurista (alempi kallo), mutta Bi-Peto II:n molemmilla kalloilla on näiden lisäksi myös tiedot Lintukansa korkeasti kehittyneestä tieteestä ja teknologiasta. Bi-Petolla on myös erittäin korkea älykkyystaso.

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi Bi-Pedon vähemmän ilmiselvä heikkous on hänen kaksi nenäänsä, joiden ansiosta hänellä on kaksinkertaisen tehokas hajuaisti. Erään kerran kohdatessaan Ihmenelosten Möykyn Central Parkissa Bi-Peto nujertui Oravatytön oravien tuomien roskien hajusta. Näin Möykky pääsi antamaan viimeisen iskun roistolle[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Incredible Hulk #169 (1973). Marvel Comics.
  2. MAREL #11 (1995). Kustannus Oy Semic.
  3. Thing #8. Marvel Comics.