Lumilintu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lumilintu on kanadalainen Marvel Comicsin sarjakuvissa toimiva supersankari, Alfa-lentueen jäsen.

Alun perin hän oli - ja on siviilissä edelleen - armeijan sihteeri, korpraali Anne Sloan. Hänellä on Kanadan intiaani sukujuuria äidin puolelta ja hän on perinyt osuutensa intiaanitaikuudesta. Ulkoisesti hän on vaalea, keskikokoinen ja hyvin kaunis nainen.

Teini-ikäisenä hän huomasi pystyvänsä hyödyntämään perimäänsä taikakykyä; eräs vanha shamaani opetti hänelle tärkeän hallinnan, jossa hän sitoutui Kanadan maaperään eli hän ei sen koommin voisi poistua maan rajojen ulkopuolelle. Vastapainoksi hän sai yliluonnollisia kykyjä: muuttuessaan tahdonvoimallaan Lumilinnuksi hän pystyy lentämään käsiinsä liittyneiden siipien avulla, joskin tärkein kyky on muodonmuuttaja: hän pystyy muuttumaan arktiseksi eläimeksi - jääkarhuksi, hylkeeksi, ahmaksi, tunturipöllöksi, mieluiten näiden albiinoversioksi.

Kyky tekee hänestä joustavan ja voimakkaan, joskin vaarana on oman tahdon menettäminen; näin kävikin kerran, kun hän taisteli albiinoahmana Wendigoa vastaan; voiton jälkeen hän ei pystynytkään irtautumaan ahman villistä luonnosta, mutta Wolverine auttoi: hän puhui muuttuneelle Lumilinnulle koko villin ja vapaan sielunsa voimalla - ja lopulta lumous murtui. Ihmishahmoon palannut Lumilintu itki Wolverinen olkaa vasten ja tämä lohdutti häntä suoraviivaiseen tapaansa.

Kohtaus päättyi siihen, kun ihmismuotoon palautettua Wendigoa vietiin lentokoneeseen pidätettynä; tätä tehtäessä Lumilintu mietti itsekseen: rakastaako hän Wolverinea? Varmaa vastausta hän ei pystynyt itselleen antamaan - ja tässä pisteessä näiden kahden suhde on edelleen. Ainoa varma on molemmin puoleinen syvä kunnioitus.

Lumilintu menetti muodonmuutos- ja lentokykynsä joutuen kuoleman kieliin, kun Loki avasi maagisen lähteen antaakseen uudet mahtivoimat Alfa-lentueen ja Ryhmä-X:n jäsenille. Nämä innostuivat aluksi, mutta pian huomattiin mikä oli haaveiden täyttymisen hinta: luovuus kuoli ja toteuttamaan pystyi vain sellaista mitä oli jo keksinyt. Samoin maagiset olennot - Lumilintu, tohtori Outo, Shamaani - alkoivat hitaasti menehtyä. Wolverine huomasi tämän ensimmäisenä ja lopulta muutkin; Kolossi olisi ehdottomasti halunnut jatkaa, koska hänet oli kasvatettu uskomaan että monen etu ylittää muutaman; hän sanoi että mitä siitä vaikka jotain menetettäisiin kun tilalle tulisi esimerkiksi nälänhädän ja sairauksien pysyvä häviäminen! Hänetkin lopulta saatiin uskomaan, että hinta siitä olisi liian kova. Poika vakuuttui kun hänelle muistutettiin, että tuskin umpikiero pahuuden jumala Loki hyväntekeväisyyttään lähteen oli avannut - kuten ei ollutkaan; hänen tarkoituksensa oli raivata taikuus maan päältä jotta pystyisi estämään supersankarien puuttumisen hänen juonitteluihinsa Asgardissa.

Loki raivostui huomatessaan juonensa luhistuvan ja yritti pakottaa sankarit pysymään mukana, mutta lähteen avanneet Universumin vanhimmat pakottivat hänet takaisin riviin: jos muut eivät halunneet käyttää maagista lähdettä - se olisi heidän oma valintansa.

Lähde hylättiin ja vaikutukset katosivat; kiitollinen Lumilintu muuttui takaisin tunturipöllöksi ja jatkoi keskeytynyttä matkaansa.

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.