Shamaani (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Shamaani on kanadalainen supersankari Marvel Comicsin sarjakuvissa. Hänen oikea nimensä on Michael Twoyoungmen.

Alun perin Shamaani oli kanadalaisen intiaaniheimon poppamiehen poika; hän oppi taikuutta perintönään. Kuitenkin hän halusi oppia lisää ja siirtyi ulkomaailmaan opiskelemaan; hänestä tuli lääkäri.

Hän tutustui opintovuosiensa aikana lahjakkaaseen fyysikkoon nimeltä James Rhodes. Kun tämä valittiin uuden supersankarijoukon eli Alfa-lentueen johtajaksi, oli luonnollista että hän etsiessään lisäväkeä kutsui myös lääkäriystävänsä.

Michael suostui ja hän sai koodinimen Shamaani.

Shamaanilla ei ole varsinaisia yliluonnollisia voimia; hän on ikäisekseen hyväkuntoinen erämaan kasvatti ja synnynnäinen erämies, mutta yliluonnollisuuteen hän käyttää intiaanitaikuutta. Hänellä on taikapussi, josta hän vetelee ulos kaikkea tarvitsemaansa; näiden esineiden kautta hän kanavoi intiaanitaikuutta. Pussiin ei kuitenkaan saa milloinkaan katsoa: se ei oikeastaan ole pussi vaan portti toiseen maailmankaikkeuteen.

Siviilissä Michael Twoyoungmen toimii suuren intiaaniyhteisön oman sairaalan ylilääkärinä, joskin hallinnon hän jättää muille ja toimii ensisijaisesti hoitavana lääkärinä; hän on äärimmäisen sosiaalinen luonne ja auttaa jokaista avun tarvitsijaa kyselemättä ja palkkiota vaatimatta.

Lääkärinä toimiessaan hän pitää pitkät mustat hiuksensa kahdella intiaanityylisellä palmikolla, mutta Shamaanina hän avaa palmikot ja sitoo hiuksensa intiaanin sotanauhalla. Samalla hän vaihtaa siviilivaatteensa intiaanin nahkaiseen sotamekkoon, pitkiin nahkahousuihin, lannevaatteeseen ja mokkasiineihin.

Hän on taikuuden avulla kehittänyt kaksi maagista rannerengasta, joita kantaa jatkuvasti: iskemällä ne yhteen hän voi muuttaa hahmoaan siviilihahmosta Shamaaniksi ja takaisin.

Shamaanilla on tytär, Talismanni, joka ei voi sietää taikuutta; hänen voimakseen onkin muotoutunut taikuuden neutralointi pelkällä kosketuksella.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.