Warcraft II: Tides of Darkness

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Warcraft II)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Warcraft II: Tides of Darkness
Kehittäjä Blizzard Entertainment
Julkaisija Blizzard Entertainment
Suunnittelija Ron Millar
Pelisarja Warcraft
Julkaistu 1995 joulukuu
Lajityyppi Reaaliaikainen strategia
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
USK 12
Alusta Macintosh, DOS, Sega Saturn, PlayStation, BSD, Linux, Mac OS, Windows, AmigaOS 4
Jakelumuoto CD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Warcraft II: Tides of Darkness (yleisesti Warcraft II tai Warcraft 2) on Blizzard Entertainmentin kehittämä ja alun perin 1995 MS-DOSille julkaisema Warcraft-tietokonestrategiapelisarjan videopeli.

Blizzard kehitti ja julkaisi 1996 vuoden huhtikuussa pelille Warcraft II: Beyond the Dark Portal-laajennuksen. Blizzard teki myös uuden version Warcraft II:ta vuonna 1999 nimeltään Warcraft II: Battle.net Edition, joka yhdisti nämä kaksi edellistä versiota ja lisäsi mahdollisuuden pelata moninpeliä Battle.netissä.

Pelaajat voivat pelata keskenään käyttäen pelin moninpelikarttoja tai itse tehtyjä karttoja. Käyttäjät voivat myös pelata peliä yksin ja osallistua tarinaan, jossa örkit ja ihmiset ovat sodassa. Pelin tapahtuvat sijoittuvat Warcraft-sarjan toiseen suureen sotaan. Örkit hyökkäävät ihmisiä vastaan uudestaan, entistä vahvempina, ja koko Azeroth on vaarassa.

Graafisesti Warcraft II:ta pidetään hienomman näköisenä kuin ensimmäistä osaa. Kaksiulotteisuudesta ja piirrosmaisesta tyylistään huolimatta rakennusten ja yksiköiden grafiikat ovat renderöityjä kolmiulotteisia malleja, mikä todetaan demoversion README.txt-tiedostossa. Ihmisten ja örkkien joukot ovat yhä melkein samanlaisia keskenään, samoin kuin edellisessä pelissä, mutta asia muuttuu kolmannessa osassa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin tarina sijoittuu aikaan kuusi vuotta ihmisten ja örkkien ensimmäisen sodan välillä. Ihmisten asuttama Stormwind Keep oli tuhoutunut ja nyt örkit olivat Orgrim Doomhammerin johdolla seilanneet meriä pitkin muualle päin maailmaa levittääkseen sotaa eteenpäin. Myrskytuulen ihmiset ovat paenneet Lordaeroniin ja muodostavat Liittouman (engl. Alliance) yhdessä Quel'Thalasin korkeahaltioiden, Khaz Modanin kääpiöiden sekä maahisten kanssa. Örkit ja jätit ovat puolestaan keränneet liittolaisikseen Laumaan (engl. Horde) Zul'Amanin metsäpeikot sekä teknologiaan ja kaupankäyntiin erikoistuneet hiidet.

Örkkien kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koko kampanjan ajan tarkoitus on kehittää örkkien joukkoja ja vallata Azeroth.

Ihmisten kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ihmisten kampanjassa on tarkoitus tuhota örkit ja palauttaa rauha Azerothiin.

Beyond the Dark Portalin tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Liittouma oli voittanut sodan örkkejä vastaan, arkkimaagi Khadgar käytti taikavoimiaan tuhotakseen pahan käytävän, Synkän portaalin (engl. Dark Portal), jonka kautta örkit pääsivät Azerothiin. Portaali tuhoutui, mutta käytävä, jonka perustalle portaali oli rakennettu, säilyi yhä.

Ei kestänyt kauankaan, kun örkit palasivat aloittaen uuden hyökkäyksen. Ihmiset olivat kuitenkin varautuneita tähän ja onnistuivat ajamaan örkit takaisin portaalille. Khadgar kuitenkin uskoi, että örkkien tavoite ei tällä kertaa ollut valloitus vaan jokin muu. Niinpä hän käski ihmisiä kaappaamaan portaali, jotta hän voisi ottaa selvää örkkien suunnitelmista.

Valitettavasti örkkien suuri shamaani, Ner'zhul, ryösti New Stormwindin linnan ja sai sieltä haltuunsa mahtavan artefaktin, Medivhin loitsukirjan. Kirjan ja oppilaansa, Gul'danin, kallon avulla Ner'zhul pystyi käyttämään Synkkää portaalia ja sen avulla avaamaan useita portaaleja muihin maailmoihin. Ihmiset matkasivat örkkien kotimaahan Draenoriin, jotta he voisivat sulkea käytävän Azerothin ja Draenorin välillä. Siihen tarvittiin molemmat artefaktit.

Pitkän kampanjan päätteeksi ihmiset onnistuivat saamaan ne, mutta he olivat kuitenkin myöhässä. Ner'zhul oli jo ehtinyt saada tarpeeksi tietoa Medivhin loitsukirjasta ja hän oli jo ehtinyt suorittaa pimeimmän taikansa avatakseen portaaleja muihin maailmoihin. Sen seurauksena Draenor alkoi tuhoutua ja ihmisten piti toimia nopeasti jotta he ehtisivät sulkea käytävän Azerothin ja Draenorin välillä. Tiukasta tilanteesta huolimatta he onnistuivat. Mutta paluuta Azerothiin ei enää ollut.

Ihmisten joukot pysyivät Draenorilla, eivätkä lähteneet Ner'zhulin perään Twisting Netheriin. He ovat edelleen elossa särkyneellä Draenorilla ja taistelevat tällä hetkellä estääkseen uuden hyökkäyksen Azerothiin (tämä asia paljastui World of Warcraft: The Burning Crusade -pelin ilmestymisen myötä).

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.