Battle.net

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Battle.net
Kehittäjä Blizzard Entertainment
Kehityshistoria
Ensijulkaisu tammikuu 1997
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Sisällön toimittaja, Digitaalinen latauspalvelu, Yhteisöpalvelu
Lisenssi Suljettu lisenssi
Aiheesta muualla
Verkkosivusto

Battle.net on Blizzard Entertainmentin kehittämä online-pelaamiseen ja digitaalinen jakeluun keskittyvä palvelu. Battle.net on paitsi Blizzardin verkkosivuston nimi, myös sen asiakasohjelma, joka mahdollistaa pelien ostamisen ja automaattisen päivittämisen ja sisältää mm. chatti- ja maksutoiminnot. Battle.netin kautta pystyy lisäämään peliaikaa joihinkin peleihin, ostamaan pelejä ja niiden lisäosia, sekä muita fanituotteita ja tavaroita.

Se käynnistettiin tammikuussa 1997 Diablon ilmestyttyä. Battle.net uudistettiin ja 2.0-versio julkaistiin maaliskuussa 2009.

Muita Battle.netissä pelattavia pelejä ovat StarCraft, Warcraft II: Battle.net Edition, Diablo II, Warcraft III: Reign of Chaos, World of Warcraft, StarCraft II: Wings of Liberty, Diablo III, Hearthstone: Heroes of Warcraft, Heroes of the Storm ja Overwatch.

Battle.netillä on nykyään lähes 12 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja se on Blizzardin mukaan maailman suurin online-pelaamisen tarkoitettu palvelu.lähde?

Blizzard on ilmoittanut muuttavansa palvelun nimeksi Blizzard Tech, mutta merkittäviä muutoksia ei ole vielä tapahtunut.[1][2] Blizzard on perunut muutoksen palvelun nimeen.[3]

Vuoden 2012 tietomurto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palvelu hakkeroitiin 4. elokuuta 2012, jolloin murtautujat saivat haltuunsa käyttäjien sähköpostiosoitteet, turvakysymysten vastaukset ja salakirjoitetut salasanat.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]