Battle.net

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Battle.net
Blizzard Battle.net logo.png
Kehittäjä Blizzard Entertainment
Kehityshistoria
Ensijulkaisu tammikuu 1997
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Sisällön toimittaja, Digitaalinen latauspalvelu, Yhteisöpalvelu
Lisenssi Suljettu lisenssi
Aiheesta muualla
[eu.battle.net/en/ Kotisivu]

Battle.net on Blizzard Entertainmentin kehittämä online-pelaamiseen ja digitaalinen jakeluun keskittyvä palvelu. Battle.net on paitsi Blizzardin verkkosivuston nimi, myös sen asiakasohjelma, joka mahdollistaa pelien ostamisen ja automaattisen päivittämisen ja sisältää mm. chatti- ja maksutoiminnot. Battle.netin kautta pystyy lisäämään peliaikaa joihinkin peleihin, ostamaan pelejä ja niiden lisäosia, sekä muita fanituotteita ja tavaroita.

Se käynnistettiin tammikuussa 1997 Diablon ilmestyttyä. Battle.net uudistettiin ja 2.0-versio julkaistiin maaliskuussa 2009.

Muita Battle.netissä pelattavia pelejä ovat StarCraft, Warcraft II: Battle.net Edition, Diablo II, Warcraft III: Reign of Chaos, World of Warcraft, StarCraft II: Wings of Liberty, Diablo III, Hearthstone: Heroes of Warcraft, Heroes of the Storm ja Overwatch.

Battle.netillä on nykyään lähes 12 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja se on Blizzardin mukaan maailman suurin online-pelaamisen tarkoitettu palvelu.lähde?

Blizzard on ilmoittanut muuttavansa palvelun nimeksi Blizzard Tech, mutta merkittäviä muutoksia ei ole vielä tapahtunut.[1][2]

Blizzard on perunut muutoksen palvelun nimeen.[3]

Vuoden 2012 tietomurto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palvelu hakkeroitiin 4. elokuuta 2012, jolloin murtautujat saivat haltuunsa käyttäjien sähköpostiosoitteet, turvakysymysten vastaukset ja salakirjoitetut salasanat.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]