Ultimate Warrior

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ultimate Warrior (oik. Brian James Hellwig, 16. kesäkuuta 19578. huhtikuuta 2014)[1] oli yhdysvaltalainen showpainija.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warrior syntyi nimellä Brian James Hellwig Indianassa. Hän oli vanhin viidestä lapsesta, jotka kasvatti hänen äitinsä yksinhuoltajana (myöhemmin myös hänen isäpuolensa) sen jälkeen, kun hänen isänsä jätti perheen, kun Warrior oli 12 vuotta. Hän vietti vuoden Indiana Statessa, jonka aikana hän kiinnostui kehonrakennnuksesta

Kehonrakennusura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen painiuraansa, Hellwig oli amatööri kehonrakentaja. Hän osallistui muutamiin kehonrakennuskisoihin, ja voitti 1984 NPC Mr.Georgia kilpailun. Hellwig aloitti painojen kanssa treenamisen 11-vuotiaana.

Hän muutti Kaliforniaan, jossa hän tapasi Robby Robinsonin. Hänen ensimmäisessä kilpailussaan Floridassa, hän tuli 5. sijalle.

Ammatilaispainiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mid-South Wrestling | Universal Wrestling Federation (1985-1986)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän aloitti uransa nimellä Jim "Justice" Hellwig Powerteam USA:ssa, jossa oli joukko kehonrakentajoita, jotka olivat saaneet oppinsa Red Bastienilta ja Rick Bassmanilta. Warrior ja Steve "Flash" Borden tekivät tag teamin nimeltä Blade Runners. The Blade Runners painivat Mid-South Wrestling promootiossa, joka vaihtoi nimeksensä myöhemmin Universal Wrestling Federationiksi vuonna 1986. Warrior jätti UWF:n ja siirtyi World Class Championship Wrestlingiin

World Class Championship Wrestling (1986-1987)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1986, Warrior siirtyi Fort Worthiin, Texasin World Class Championship Wrestling sarjaan, josta hän sai aina 50 Yhdysvaltain dollaria joka ilta. Hän otti tällöin nimekseen Dingo Warrior.

Samoihin aikoihin hän teki tag teamin Lance Von Erichin kanssa, jolloin duo voitti WCWA World Tag Team Championship tittelin. 17. marraskuuta 1986 Warrior ja Von Erich voittivat Master Geen ja Matt Bornen, jolloin he voittivat mestaruuden. He pitivät hallussaan titteliä 1.joulukuuta asti, jolloin he hävisivät sen Brian Adiasille ja Al Madrilille.

Vuonna 1987 Warrior taisteli WCWA Texas Heavyweight Championshipistä, jolloin hän hävisi sen Bob Bradleylle turnauksen finaalissa 12. tammikuuta. Hän voitti tittelin Bradleyltä 2. helmikuuta samana vuonna. Titteli otettiin pois, kun Warrior jätti WCCW:n. WCCW:n jälkeen hän siirtyi World Wrestling Federationiin, jossa hän otti käyttöön Ultimate Warrior nimen.

World Wrestling Federation (1987-1991)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

World Wrestling Federation (WWF) 80-luvun puolivälissä ja 90-luvun alussa Ultimate Warrior tunnettiin parhaiten korkeasta energiasta kehässä, jolloin hän myös tuli aina areenalle täydellä vauhdilla, jolloin hän syöksyi kehään ja heilutteli kovalla voimalla köysiä ylös ja alas. Hänet tunnettiin myös värikkäistä kasvomaalauksistaan. Warrior piti Intercontinental-mestaruutta kahdesti, vieden ensimmäisen kerran mestaruuden Honky Tonk Manilta (31 sekunnissa kaikkien aikojen ensimmäisessä SummerSlamissa 1988) ja toisen kerran Rick Rudelta vuoden 1989 SummerSlamissa. Warriorista oltiin jo tekemässä suurta tähteä 1990-luvulle siirryttäessä sekä seuraajaa Hulk Hoganille, joka oli ollut showpainin suurin tähti läpi 80-luvun. Otettuaan silloisen WWF:n mestarin Hoganin kanssa yhteen muutamia kertoja, mukaan lukien vuoden 1990 Royal Rumblessa, Warrior nimettiin Hoganin tulevaksi haastajaksi tulevaan WrestleMania VI-tapahtumaan. Warrior kohtasi Hoganin huhtikuun 1. päivä 1990 SkyDome-areenalla Toronto, Ontariossa. Tapahtumaa kutsuttiin "ultimaattiseksi haasteeksi", kun sekä Hoganin WWF:n mestaruus että Warriorin Intercontinental-mestaruus olivat panoksena kaksikon ottelussa. Ottelu päättyi, kun Warrior selätti Hoganin Warrior Splashin jälkeen.

Voitettuaan WWF:n mestaruuden Hoganilta (sekä luovuttuaan Intercontinental-mestaruudesta, koska tuohon aikaan ei ollut sallittua pitää kahta mestaruutta hallussa yhtä aikaa), Warriorin suosio kasvoi voitokkailla tittelinpuolustuksilla mm. Rick Rudea sekä "Million Dollar Man" Ted DiBiasea vastaan. Sitten, tammikuussa 1991, Warrior kohtasi Sgt. Slaughterin Royal Rumblessa. Slaughterin hahmosta oli kehittynyt tuohon aikaan petturi, joka oli kääntänyt selkänsä Yhdysvalloille aloittamalla yhteistyön (juonikuviossa) irakilaisen kenraalin, General Adnanin, kanssa. Persianlahden sodasta johtuen, Slaughterista tuli tuon ajan vihatuin painija maailmalla. Sensational Sherrin sekä "Macho Man" Randy Savagen sekaannuttua ottelun kulkuun, Slaughter onnistui yllättäen voittamaan WWF:n mestaruuden Warriorilta. Hogan voitti myöhemmin mestaruuden Slaughterilta WrestleMania VII:ssa, kun Warrior voitti samassa tapahtumassa Savagen Career Ending-ottelussa, jonka vuoksi "Macho Man" joutui lopettamaan uransa.

Seuraava etappi Warriorin uralla oli yhteenotto The Undertakerin kanssa, kun 'Taker sekä hänen managerinsa Paul Bearer lukitsivat Warriorin arkkuun kesken Bearerin Funeral Parlor-talk show’n. WWF:n toimitsijat yrittivät kuumeisesti saada arkkua auki ja kun he siinä onnistuivat, oli Warrior jo menettänyt tajunsa ja hänelle jouduttiin antamaan tekohengitystä. Tämän jälkeen Jake "The Snake" Roberts tarjosi apuaan Warriorille jakamalla tälle tietoa "pimeästä puolesta", Warriorin valmistautuessa kostamaan Undertakerille. Tähän liittyi Robertsin kolme "testiä". Ensimmäisessä testissä Roberts lukitsi Warriorin arkun sisään.

Toisessa testissä, Roberts "hautasi" Warriorin elävältä. Kolmannessa ja viimeisessä testissä Warrior meni huoneeseen joka oli täynnä käärmeitä, löytääkseen "vastauksen" laatikosta joka sijaitsi keskellä huonetta. Laatikossa oli kuitenkin kuningaskobra, mikä (juonikuviossa) puri Warrioria kasvoihin. Kun Warriorin terveydentila heikentyi kobran puraisusta, Robertsin seuraan liittyivät Undertaker ja Paul Bearer ja samalla paljastui, että kolmikko olikin koko ajan tehnyt yhteistyötä Warriorin tuhoamiseksi. Roberts sanoi sitten: "Älä koskaan luota käärmeeseen." Kaikki oli valmista Warriorin ja Robertsin väliseen otteluun, mutta kyseistä matsia ei koskaan kuitenkaan nähty. Elokuussa 1991, Warrior ajautui Vince McMahonin kanssa erimielisyyksiin palkastaan koskien SummerSlamin pääottelua, jossa hän ottelu Hoganin kanssa Sgt. Slaughteria, Col. Mustafaa sekä Gen. Adnania vastaan. WWF ilmoitti, että Warrior uhkasi jättää tulematta tapahtumaan ellei hän saisi haluamaansa palkkamäärää. Vince McMahonin mukaan, Warriorille maksettiin ensin hänen haluamansa palkkio ja erotettiin välittömästi SummerSlamin jälkeen. Warrior on näihin väitteisiin vastannut, että WWF ei ollut maksanut hänelle koko palkkaa WrestleMania VII-tapahtumasta. Oli totuus mikä tahansa, oli Warrior ajautunut työttömäksi ja hänen uransa oli romahduskurssilla.

Paluu WWF:ään (1992)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saatuaan potkut WWF:stä vuosi aikaisemmin, sai Warrior nyt uuden mahdollisuuden palata samaiseen yhtiöön. Hän teki paluunsa WrestleMania VIII-tapahtumassa (pelastaen Hulk Hoganin Sid Justicen ja Papa Shangon hyökkäykseltä). Kun hän teki paluunsa, hän näytti pienemmältä kuin aikaisempina vuosina ja hänen tukkansa oli lyhyempi.

Paluunsa aikoihin, hänelle annettiin päätösvaltaa koskien buukkauspäätöksiä. Yksi storyline koski Papa Shangoa, "noitatohtoria", joka langetti kirouksen Warriorin ylle. Tämän vuoksi Warrior voi pahoin ja oksenteli jopa kesken otteluiden. Warrior on jälkeenpäin kertonut vihanneensa koko juonikuviosta eikä "se ollut hänen ideansa". Warrior sai WWF:n mestaruusottelun hallitsevaa mestaria Randy Savagea vastaan elokuussa 1992 SummerSlam-PPV'ssä. Warrior voitti ottelun, tosin uloslaskulla, eikä hän täten voittanut titteliä.

Marraskuussa 1992, Warriorin oli määrä otella Savagen kanssa "The Ultimate Maniacs"-joukkueessa Survivor Seriesissa. Kuitenkin viikkoja ennen tapahtumaa, Warriorin ja WWF:n välit huononivat jälleen, kun osapuolet riitelivät siitä kuka omisti oikeudet Ultimate Warrior-nimeen ja lisäksi heillä oli näkemyseroja siitä, mihin suuntaan Warriorin hahmoa pitäisi kehittää. WWF kertoi, että syy Warriorin eroamiseen oli hänen kiellettyjen aineiden käyttönsä. Vince McMahonin omistama Titan Sports -ja varsinkin WWF- olivat joutuneet tarkan suurennuslasin alla työntekijöidensä kielletyjen aineiden käytöstä ja niiden välittämisestä. Warrior sen sijaan kertoo olleensa useissa dopingtesteissä, joissa ei ollut mitään viittaavaa kiellettyjen aineiden käyttöön. Lisäksi Warrior kertoo, kuinka Vince McMahon teki hänestä sekä "British Bulldog" Davey Boy Smithistä syntipukkeja koskien McMahonin joutumista syytetyksi steroidien välittämisestä. Warriorin lähdettyä, hänen korvaajansa tulevassa Survivor Seriesin joukkueottelussa oli Mr. Perfect.

Sapatti (1992-1996)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuusta 1992 heinäkuuhun 1995 Warrior piti sapattivaapata aktiivipainjan urastaan. Lähdettyään WWF:stä, Warrior avasi "Warrior University"-koulunsa Scottsdale, Arizonaan. Koulu jäi kuitenkin lyhytikäiseksi.

Maaliskuussa 1995, World Championship Wrestling (WCW) esitteli painimaailmalle The Renegade-nimisen painijan, Hulk Hoganin sekä Randy Savagen "ultimaattinen ase". Renegaden painiasu sekä kehäotteet muistuttivat hyvinkin läheisesti Warriorin tyyliä ja monet fanit uskovatkin Warriorin esittäneen Renegadea tai sitten WCW oli vain yrittänyt kehittää itselleen omaa "Ultimate Warrioria". Täyttä totuutta asiasta ei ole vieläkään saatu. Heinäkuussa 1995 Warrior palasi painikehään National Wrestling Conference (NWC)-promootiossa Las Vegas, Nevadassa ja hän voitti kyseisessä ottelussa Honky Tonk Manin. Hän paini myös euroopankiertueella Otto Wanzin johtamassa Catch Wrestling Associaton (CWA)-promootiossa.

Paluu WWF:ään (1996)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oltuaan aktiivikuvioista poissa kolme ja puoli vuotta, Warrior palasi WWF:ään maaliskuussa 1996 murskaamalla nuoren Triple H:n WrestleMania XII-tapahtumassa. WrestleManian jälkeen, Warrior taisteli lähinnä Goldustia sekä Jerry "The King" Lawleria vastaan. WWF kuitenkin purki sopimuksen hänen kanssaan sen jälkeen, kun Warrior oli isänsä kuoleman vuoksi jättänyt tulematta tuleviin tapahtumiin, eikä kertonut poissaolon syytä WWF:lle. Vince McMahon kertoi, ettei Warrior ollut nähnytkään isäänsä enää kymmeneen vuoteen eikä muutenkaan ollut välittänyt enää isästään. Tästä syystä, McMahon ei nähnyt Warriorin poisjäännin perustetta tarpeeksi riittävänä. Warrior kiistää McMahonin väitteet ja kertoo vastaväitteenä että oikea syy miksei hän ilmaantunut tuleviin tapahtumiin, olisivat olleet WWF:n myymät Ultimate Warrior-fanituotteet joiden tuotosta yhtiö ei antanut Warriorille hänen omaa osuuttaan. Hänen viimeinen ottelunsa WWF:ssä oli heinäkuun 8. päivän Monday Night Raw, missä hän voitti Owen Hartin hylkäyksellä.

World Championship Wrestling (1998)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WCW teki sopimuksen Warriorin kanssa 1998 ja antoi hänelle päätösvaltaa koskien buukkauspäätöksiä. Hän keksi juonikuvion, missä hän perusti oman ryhmänsä (Hollywood) Hoganin nWo (New World Order)-ryhmää vastaan, One Warrior Nation-joukkueen. Nimi oWn (One Warrior Nation) oli sanaleikki New World Orderin nWo-lyhenteestä. Juonikuvion "huippuhetkiin" kuului se, kuinka Warrior kidnappasi ja noitui The Disciplen, sekä mystinen "sininen sumu", joka tyrmäsi kaikki muut nWo-jäsenet tajuttomiksi, paitsi Hollywood Hoganin .

Warrior oli mukana ainoastaan kolmessa ottelussa WCW-uransa aikana. Ensimmäinen oli War Gamesin pääottelu (kahdeksan muun painijan kanssa) Fall Brawl-tapahtumassa, minkä Diamond Dallas Page voitti. Toinen oli eräässä WCW Monday Nitro-ohjelmassa, jossa hän ja Sting voittivat joukkueottelussa Hoganin ja Bret Hartin hylkäyksellä. Warrior ei kuitenkaan paljoa otteluun osallistunut, kun lyhyen painisession jälkeen hän alkoi jahdata Hoganin housujen vyö aseenaan nWo:n jäseniä pitkin areenaa. Kolmannessa ottelussaan hän hävisi Hoganille Halloween Havoc-PPV'n ottelussa, jota WCW:n silloinen johtaja Eric Bischoff on sanonut kaikkien aikojen surkeimmaksi PPV'n pääotteluksi. Kyseinen ottelu olikin kaikin puolin surkuhupaisa. Kaksikon kehätyöskentely oli hidasta ja heikkoa, sillä Warrior joutui painimaan ottelussa toinen käsi loukkaantuneena. Lisäksi kun Hogan yritti "sokaistaa" Warriorin heittämällä tämän naamaan tulipallon, sen sytytys epäonnistui ja pallo räjähtikin vahingossa Hoganin naamalle. Ottelu päättyi kun Horace Hogan löi terästuolilla Warrioria selkään samaan aikaan kun Eric Bischoff häiritsi ottelun tuomaria. Hogan selätti tämän jälkeen Warriorin ja voitti ottelun.

WCW on kertonut yrittäneensä vielä tehdä jatkosopimuksen Warriorin kanssa, mutta hänen kerrotaan vaatineen liian suurta palkkaa, joten WCW lopetti sopimusneuvottelut. Kuitenkin eräässä DVD-haastattelussa, Warrior kertoo ettei WCW ollut enää halukas olemaan yhteydessä häneen vaikka hän oli yrittänyt soittaa "ainakin 16 kertaa" Eric Bischoff'lle Halloween Havocin katastrofin jälkeen. Myöhemmissä haastatteluissa hän on lisäksi arvioinut, että ainoa syy minkä vuoksi WCW edes palkkasi hänet, oli se että Hogan olisi saanut hyvityksensä siitä kuinka hänet oli vuosia aikaisemmin WWF:n WrestleMania VI-tapahtumassa kirjoitettu häviämään Warriorille. Warriorin viimeinen esiintyminen WCW:ssä oli Halloween Havocin jälkeinen Monday Nitro, jossa hän jahtasi New World Orderin pois kehästä. Seuraavana vuonna Warrior ilmoitti lopettavansa uransa. Viitaten The Death of WCW-kirjaan, Warrior ei olisi enää itse halunnut jatkosopimusta WCW:n kanssa, koska ei olisi mielellään suostunut käsikirjoittajien päätökseen hävitä Hoganille Halloween Havocissa, mutta tämä väite on hyvin epävarma.

Nu-Wrestling Evolution (2008)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

19. päivä huhtikuuta 2008 Nu-Wrestling Evolution (NWE)-promootion tapahtumassa Espanjan Madridissa, Warrior palkittiin hänen showpainijan urastaan 15 000 showpainifanin edessä. Kesken palkitsemistilaisuuden, NWE:n raskaansarjan maailmanmestari Orlando Jordan alkoi pilkata yleisössä istunutta Warriorin fania, josta seurasi kiivas sanasota Warriorin ja Jordanin välillä. Tämän jälkeen järjestettiin ottelu Warriorin ja Jordanin välille 25. kesäkuuta Barcelonaan, joka oli Warriorin ensimmäinen lähes kymmeneen vuoteen. Kovan ennakkomainostuksen ja laajan huomion jälkeen, Warrior teki viimeinkin odotetun paluunsa showpainikehään kohtaamalla Jordanin NWE:n raskaansarjan maailmanmestaruusottelussa. Warrior teki Jordanille ottelussa mm. Superplexin yläköydeltä ja voitti tämän Clothesline/Shoulder Tackle-lopetusliikkeellä ja välittömästi ottelun jälkeen jätti mestaruuden avoimeksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mika Seppänen: Showpainin legenda on poissa - WWE-tähti kuoli äkillisesti Ilta-Sanomat. 9.4.2014. Viitattu 9.4.2014.