Turun yliopiston ylioppilaskunta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Turun yliopiston ylioppilaskunta
TYYn logo.svg
Perustettu 1922
Toimiala Yliopisto-opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö.
Kotipaikka Turku
Puheenjohtaja Jukka Koivisto (2014-2015)
Hallitus Mikko Mononen (pj.)[1]
Jäsenmäärä Noin 15 000 opiskelijaa.
Sivusto www.tyy.fi

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on julkisoikeudellinen yhteisö, johon kuuluvat kaikki Turun yliopistossa ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat. Myös jatko-opiskelijat voivat halutessaan liittyä TYYn jäseneksi.

TYY on perustettu vuonna 1922, ja se liittyi Suomen ylioppilaskuntien liittoon vuonna 1927. Se on Suomen kolmanneksi suurin ylioppilaskunta. Jäseniä TYYssä on yhteensä noin 15 000. Toimintaa sillä on Turussa, Raumalla ja Porissa.

Vuonna 2010 TYY ja Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta yhdistyvät Turun yliopiston ja Turun kauppakorkeakoulun yhdistymisen myötä.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun yliopiston ylioppilaskunta toteuttaa edunvalvontaa koulutus-, sosiaalipoliittisissa ja kansainvälisissä asioissa sekä yliopistolla, kaupungissa että valtakunnallisella tasolla. Se myös tarjoaa jäsenilleen opiskelija-, kulttuuri- ja liikuntapalveluita sekä alayhdistyksilleen järjestö- ja tukipalveluita. Ylioppilaskunta omistaa muun muassa enemmistön yliopistoalueella ruokala- ja kahvilatoimintaa järjestävästä Unica Oy:stä.

Ylioppilaskunta on vuodesta 1931 lähtien julkaissut Turun ylioppilaslehteä.

Alayhdistykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun yliopiston ylioppilaskuntaan kuuluu lukuisia alayhdistyksiä: ainejärjestöjä, aatteellisia yhdistyksiä ja osakuntia sekä erilaisia harrasteyhdistyksiä.

Ainejärjestöt

Osakunnat

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.tyy.fi/fi/ylioppilaskunta/hallitus