Lapin yliopiston ylioppilaskunta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY) on Lapin yliopiston opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestö. LYY on julkisoikeudellinen yhteisö, jonka jäseniä ovat Lapin yliopistossa ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat. Myös jatko- ja vaihto-opiskelijoilla on mahdollisuus liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi. Jäseniä LYY:ssä on noin 4 400.

LYY perii kaikilta jäseniltään jäsenmaksun, joka sisältää myös Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön terveydenhoitomaksun. Jäsenmaksu lukuvuodelle 2011-2012 on 85 euroa. Jäsenmaksu on yksi Suomen ylioppilaskuntien halvimmista.

LYY:n varsinaista toimintaa kutsutaan aatteelliseksi toiminnaksi. Aatteellisen toimintansa osana LYY kustantaa Lapin ylioppilaslehteä. Lisäksi ylioppilaskunta omistaa kaksi osakeyhtiötä. Rovaniemen Laky Oy:n liiketoimintaan kuuluu sen omistaman, Rovaniemen keskustassa sijaitsevan, kiinteistön hallinnointi ja vuokraus. Lapin Lyyli Oy:n liiketoimintaa ovat Lapin yliopistolla sijaitsevien kahvila Lovisan ja kioskin toiminta.

LYY:n organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustajisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa käyttää joka toinen vuosi vaaleilla valittava 20-jäseninen edustajisto, joka kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Edustajisto päättää muun muassa LYY:n talousarviosta, toimintasuunnitelmasta, jäsenmaksusta ja jakaa projektiavustukset. Edustajiston kokoukset ovat avoimia kaikille LYY:n jäsenille. 1.12.2015 alkaneella kaksivuotiskaudella edustajiston puheenjohtajana toimii Johanna Teijonmaa.

Hallitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylioppilaskunnan käytännön toimintaa hoitaa vuosittain valittava hallitus, johon kuuluu 6–10 jäsentä. Hallituksen puheenjohtajana vuonna 2016 toimii Elias Rauhala.[1]

Sihteeristö ja lehti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylioppilaskunnan edustajiston ja hallituksen alaisia toimihenkilöitä ovat aatteellisesta toiminnasta vastaava sihteeristö. Sihteereitä on kolme: pääsihteeri, edunvalvonta-asiantuntija ja järjestösihteeri. Päätoimittaja vastaa Lapin ylioppilaslehdestä. Ylioppilaskunnalla on lisäksi töissä graafinen suunnittelija, joka vastaa ylioppilaslehden taittamisesta ja muusta ylioppilaskunnan graafisesta materiaalista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.