Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta (TTYY)
engl. The Student Union of
Tampere University of Technology
Perustettu 1965
Pääsihteeri Jukka Koivisto[1]
Ylioppilaskunnan puheenjohtaja Juha Köykkä [1]
Hallituksen puheenjohtaja Lassi Mäkinen [1]
Jäseniä 7600
Sijainti Tampere, Suomi
Osoite Korkeakoulunkatu 10
33720 Tampere
Yhteistyö SYL, OLL
Kotisivut http://www.ttyy.fi/

Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta (TTYY) oli Tampereen teknillisessä yliopistossa opiskelevien perustutkinto-opiskelijoiden edunvalvontajärjestö. Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston yhdistyttyä sen virallisia tehtäviä ja velvoitteita jatkaa Tampereen ylioppilaskunta. Erityisesti teekkarikulttuuria vaaliva uusi yhdistys on Tampereen teekkarit ry.[2]

Teknillisen korkeakoulun Tampereen sivukorkeakoulun aloitettua toimintansa vuonna 1965 alkoi myös Tampereen teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta toiminta, vaikkakin ilman virallista asemaa. Vuodesta 1965 lasketaan myös ylioppilaskunnan ikä. Sivukorkeakoulun toiminnan aikana Tampereen teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnalle pyrittiin saamaan virallisempi asema perustamalla rinnalle Tampereen Teekkarit -yhdistys. Ylioppilaskunta on virallisesti perustettu itse yliopiston tavoin 1972. Se fuusioitui vuoden 2019 alussa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan kanssa Tampereen ylioppilaskunnaksi.

Jäsenet ja toiminta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylioppilaskuntaan kuului noin 7 600 teekkaria. TTYY:n piirissä toimi noin 90 erilaista alayhdistystä. Liikuntatoiminnasta vastasi erikseen Teekkareiden Urheilu- ja Voimailukerho, TUrVoKe ry. Ylioppilaskunnan tunnetuin omistus oli talkoovoimin rakennettu Teekkarisauna Mörrimöykky.

Ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa käyttää 35-henkinen edustajisto, joka valittiin opiskelijoiden keskuudesta kaksivuotiskaudeksi. Toimivaltaa ylioppilaskunnassa käytti hallitus sekä sihteeristö.

Ylioppilaskunnan merkki

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylioppilaskunnan virallisessa merkissä 12-hampaisen hammaspyörän päällä lepää vasara, joka on mukailtu Tampereen kaupungin vaakunassa olevasta vasarasta. Merkki on väriltään punainen, taustaväri on valkoinen. [3]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]