Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tampereen yliopiston ylioppilaskunta (Tamy)
engl. The Student Union of
the University of Tampere
Perustettu 1925
Pääsihteeri Sanni Pietilä[1]
Edustajiston puheenjohtaja Suvi Parhankangas[1]
Hallituksen puheenjohtaja Sanni Lehtinen[1]
Jäseniä 11 000
Sijainti Tampere, Suomi
Osoite Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere[1]
Yhteistyö SYL, OLL
Kotisivut www.tamy.fi
Tampereen ylioppilastalo, jonka tiloissa ylioppilaskunta toimi vuoteen 2013 asti.

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta (Tamy) oli entisen Tampereen yliopiston opiskelijoiden edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. Jäseniä sillä oli viimeisinä vuosinaan noin 11 000[2]. Tamy oli Suomen ylioppilaskuntien liiton ja Opiskelijan Tampereen jäsenjärjestö.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tamyn historiallisia edeltäjiä ovat 1925 perustettu Kansalaiskorkeakoulun oppilaskunta (joka sittemmin vaihtoi nimensä Yhteiskuntatieteellisen korkeakoulun oppilaskunnaksi) sekä 1945 perustettu Yhteiskuntatieteellisen korkeakoulun ylioppilaskunta. Yhteiskunnallisen korkeakoulun muutettua Tampereelle ja vaihdettua nimensä Tampereen yliopistoksi ylioppilaskunta vaihtoi nimensä Tampereen yliopiston ylioppilaskunnaksi. Se fuusioitui vuoden 2019 alussa Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan kanssa Tampereen ylioppilaskunnaksi.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tamyn toimisto sijaitsi Tampereen keskustassa Yliopistonkadulla. Tamyssa työskenteli kokopäiväisesti joukko sektoriasiantuntijoita, pääsihteeri, toimistohenkilökuntaa sekä Tamyn hallitus. Hallituksessa vuonna 2018 työskenteli puheenjohtajana Sanni Lehtinen, varapuheenjohtajana Paula Saarinen sekä hallituksen jäseninä Nelly Kivinen, Katariina Kojo, Noora Korhonen, Esko Nieminen, Roope Tukia ja Aliisa Toivanen[1]. Lisäksi tiloista löytyivät ylioppilaslehti Aviisin toimitus sekä Opiskelijan Tampereen toimisto. Tamy tarjosi jäsenilleen erilaisia palveluja ja neuvontaa, kouluttaa järjestötoimijoita sekä hoitaa jäsenistönsä edunvalvontaa paikallisesti ja valtakunnallisesti.

Tamy omisti puolet ravintola- ja julkaisutoimintaa harjoittavasta Juvenes Oy:stä. Lisäksi ylioppilaskunta omistaa täysin kiintestöjen vuokraukseen ja hallintaan erikoistuneen KarPek Oy:n.[3]

Hallinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tamyn ylin päättävä elin oli kahden vuoden välein vaaleilla valittava 40-paikkainen edustajisto[4]. Edustajiston nimittämä hallitus käytti ylintä hallinto- ja toimeenpanovaltaa[5]. Päivittäisestä toiminnasta vastasivat toimistohenkilökunta ja sektorikohtaiset asiantuntijat.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Yhteystiedot tamy.fi. Viitattu 28.2.2018.
  2. Näin Tamy toimii (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. Talous ja yritysyhteistyö (Arkistoitu – Internet Archive)
  4. Edustajisto tamy.fi. Viitattu 9.10.2015.
  5. Hallitus

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.