Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tampereen yliopiston ylioppilaskunta (Tamy)
Tamy.svg
engl. The Student Union of
the University of Tampere
Perustettu 1925
Pääsihteeri Sanni Pietilä[1]
Edustajiston puheenjohtaja Suvi Parhankangas[1]
Hallituksen puheenjohtaja Sanni Lehtinen[1]
Jäseniä 11000
Sijainti Tampere, Suomi
Osoite Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere[1]
Yhteistyö SYL, OLL
Kotisivut www.tamy.fi
Tampereen ylioppilastalo, jonka tiloissa ylioppilaskunta toimi vuoteen 2013 asti.

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta, lyhyemmin Tamy, on Tampereen yliopiston opiskelijoiden edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. Jäseniä Tamylla on noin 11 000[2]. Tamy on Suomen ylioppilaskuntien liiton ja Opiskelijan Tampereen jäsenjärjestö.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tamyn historiallisia edeltäjiä ovat 1925 perustettu Kansalaiskorkeakoulun oppilaskunta (joka sittemmin vaihtoi nimensä Yhteiskuntatieteellisen korkeakoulun oppilaskunnaksi) sekä 1945 perustettu Yhteiskuntatieteellisen korkeakoulun ylioppilaskunta. Yhteiskunnallisen korkeakoulun muutettua Tampereelle ja vaihdettua nimensä Tampereen yliopistoksi ylioppilaskunta vaihtoi nimensä Tampereen yliopiston ylioppilaskunnaksi.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tamyn toimisto sijaitsee Tampereen keskustassa Yliopistonkadulla. Tamyssa työskentelee kokopäiväisesti joukko sektoriasiantuntijoita, pääsihteeri, toimistohenkilökuntaa sekä Tamyn hallitus. Hallituksessa vuonna 2018 työskentelee puheenjohtajana Sanni Lehtinen, varapuheenjohtajana Paula Saarinen sekä hallituksen jäseninä Nelly Kivinen, Katariina Kojo, Noora Korhonen, Esko Nieminen, Roope Tukia ja Aliisa Toivanen[1]. Lisäksi tiloista löytyvät ylioppilaslehti Aviisin toimitus sekä Opiskelijan Tampereen toimisto. Tamy tarjoaa jäsenilleen erilaisia palveluja ja neuvontaa, kouluttaa järjestötoimijoita sekä hoitaa jäsenistönsä edunvalvontaa paikallisesti ja valtakunnallisesti.

Tamy omistaa puolet ravintola- ja julkaisutoimintaa harjoittavasta Juvenes Oy:stä. Lisäksi ylioppilaskunta omistaa täysin kiintestöjen vuokraukseen ja hallintaan erikoistuneen KarPek Oy:n.[3]

Hallinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tamyn ylin päättävä elin on kahden vuoden välein vaaleilla valittava 40-paikkainen edustajisto[4]. Edustajiston nimittämä hallitus käyttää ylintä hallinto- ja toimeenpanovaltaa[5]. Päivittäisestä toiminnasta vastaavat toimistohenkilökunta ja sektorikohtaiset asiantuntijat.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Yhteystiedot tamy.fi. Viitattu 28.2.2018.
  2. Näin Tamy toimii
  3. Talous ja yritysyhteistyö
  4. Edustajisto tamy.fi. Viitattu 9.10.2015.
  5. Hallitus

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.