Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUO
TUOn logo.jpg
Perustettu 2006
Edustajiston puheenjohtaja Olli Väätäinen (Tekniikan Taitajat)
Hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Salmela
Hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Stark
Jäseniä ~4700
Osoite Lemminkäisenkatu 30, 20520 Turku
Kotisivut Opiskelijakunta.net
Kattojärjestö Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto SAMOK ry

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUO (engl. Student Union of Turku University of Applied Sciences TUO) on Turun ammattikorkeakoulussa toimiva ammattikorkeakoululain 42a§:n mukainen opiskelijakunta.

Opiskelijakunnan tehtävänä on valita opiskelijoiden edustajat ammattikorkeakoulun hallitukseen ja muihin monijäsenisiin toimielimiin. Lisäksi opiskelijakunta toimii jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä.

Jäsenyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijakunta edustaa kaikkia Turun ammattikorkeakoulun 9,300 opiskelijaa[1] ja opiskelijakunnan jäsenyys on vapaaehtoinen. Jäseneksi voivat liittyä kaikki Turun ammattikorkeakoulussa tutkintoon opiskelevat opiskelijat. Jäseneksi liittyvä saa opiskelijakortin, joka oikeuttaa opiskelija-alennuksiin.

Yhteensä opiskelijakunnalla on jäseniä noin 4 700 henkeä.[2] Jäseniä opiskelijakunnalla on Turussa, Salossa ja Loimaalla.

Toimisto ja organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijakunnan toimisto sijaitsee Lemminkäisenkadun toimipisteessä, osoitteessa Lemminkäisenkatu 30. Jäsenpalvelupisteitä opiskelijakunnalla on Lemminkäisenkadun, Ruiskadun (Ruiskatu 8) ja Sepänkadun (Sepänkatu 1) toimipisteissä. Opiskelijakunnan toimistolla työskentelee opiskelijakunnan hallituksen ja edustajiston puheenjohtajiston lisäksi opiskelijakunnan toiminnanjohtaja, edunvalvonnan ja koulutuksen kehittämisen asiantuntija, viestinnän ja jäsenhankinnan asiantuntija, jäsenpalvelun ja opiskelijakulttuurin asiantuntija, liikuntakoordinaattori sekä tuutorointikoordinaattori.[3]

Ylintä valtaa opiskelijakunnassa käyttää jäsenten joka syksy vaaleilla valitsema edustajisto. Edustajisto nimittää hallituksen, joka huolehtii käytännön toimintaan liittyvistä päätöksistä ja asioiden hoitamisesta yhdessä työntekijöiden kanssa. Opiskelijakunta on valtakunnallisen Suomen Ammattikorkeakouluopiskelijakuntien Liitto - SAMOK ry:n jäsen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijakunnan toiminta on käynnistynyt elokuun alussa 2006, jolloin aiemmin opiskelijakunnan tehtäviä ammattikorkeakoulussa hoitaneen Turun ammattikorkeakoulun opiskelijayhdistys TUKKO ry:n toiminta siirrettiin opiskelijakunta TUOlle. TUKKO on alun perin perustettu nimellä Turun ammattikorkeakoulun ylioppilaskunta ry jo huhtikuussa 1996. Tuolloin voidaan katsoa TUOn toiminnan varsinaisesti saaneen alkunsa. Perustamisen yhteydessä valittua ylioppilaskunta-nimeä ei kuitenkaan voitu käyttää sen viitattua yliopistolain mukaisiin ylioppilaskuntiin, joten rekisteriviranomaisten vaatimuksesta yhdistys rekisteröitiin nimellä TUKKO.

Opiskelijakunta - TUOn toimisto sijaitsee nykyään Lemminkäisenkadun toimipisteessä. Jäsenpalvelupisteitä opiskelijakunnalla on Sepänkadun sekä Ruiskadun kampuksilla. Toimiston muutto Sepänkadulta tapahtui kesällä 2007 koulun hallinnon muutettua ICT-taloon.

Hallituksen puheenjohtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TUOn hallituksen puheenjohtajat:

 • Elna Voipio (2007–2008)
 • Sanni Rostedt (os. Rantanen) (2009–2010)
 • Emmi Lehtinen (2011)
 • Ringa Prauda-Rydgen (os. Prauda) (2012)
 • Heini Kuusisto (2013)
 • Vili B. Moisio (2014)
 • Sonja Raitamäki (2015)
 • Tuomas Kiviranta (2016)
 • Jukka-Pekka Salmela (2017)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Esittely Turun ammattikorkeakoulu.
 2. TUO Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta - TUO. Viitattu 28.7.2015.
 3. Yhteystiedot Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta - TUO.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.