Tom Clancy’s Splinter Cell: Double Agent

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tom Clancy’s Splinter Cell: Double Agent
Kehittäjä Ubisoft
Julkaisija Ubisoft
Jakelija Steam ja Nintendo eShop
Suunnittelija Mathieu Ferland
Säveltäjä Michael McCann
Pelisarja Splinter Cell
Pelimoottori Unreal Engine
Julkaistu
Lajityyppi toimintaseikkailu, hiiviskely, kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto moninpeli, yksinpeli ja yhteistyöpeli
Ikäluokitus ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 18
USK 16
Alusta Wii, Xbox 360, Xbox, PlayStation 2, PlayStation 3, Microsoft Windows ja Nintendo GameCube
Jakelumuoto Optinen levy ja digitaalinen jakelu
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tom Clancy’s Splinter Cell: Double Agent on Ubisoftin julkaiseman Splinter Cell -pelisarjan neljäs osa.

Peli on julkaistu vuonna 2006 PlayStation 2, Microsoft Windows ja Xbox -alustoille. Peli on julkaistu myöhemmin uudelleen myös useille muille alustoille mukaan lukien PlayStation 3 ja Xbox 360.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Emile Dufraisne
Terroristijärjestö John Brown’s Armyn perustaja. Uskoo, että Yhdysvaltojen on muututtava voimakkaasti, ja loi tätä tarkoitusta varten JBA:n. Dufraisne johtaa JBA:n suunnitelmaa kolmen mystistä ”punaista elohopeaa” (engl. red mercury) sisältävän ydinpommin räjäyttämiseksi Yhdysvalloissa. Dufraisne myös antaa käskyt Fisherille. Kun Fisher on tappanut JBA:n jäsenet New Yorkissa, Dufraisne on viimeinen vartioimassa ydinasetta. Third Echelon antaa Fisherille määräyksen tappaa Dufraisne. PlayStation 2- ja Xbox-versioissa pelistä Fisher käy kiihkeän lopputaistelun Dufraisnen kanssa laser -säteiden keskellä, Xbox 360 -versiossa Dufraisne on vain yksi pommia vartioivista hahmoista. Fisher lopulta tappaa Dufraisnen ja purkaa pommin.
Enrica Villablanca
JBA:n tutkija. Villablancalla on vahvoja mielipiteitä yhteisön ongelmista, ja valmistuttuaan tohtoriksi hän löysi vastauksen ongelmiinsa JBA:sta. Villablanca auttaa Fisheriä monissa tehtävissä, ja heille syntyy romanttinen suhde. Pelin lopussa Third Echelon määrää Fisherin tappamaan Villablancan, mutta Fisher ei suostu siihen. Kun Fisher on purkanut viimeisen ydinaseen, Third Echelon lähettää toisen Splinter Cell -agentin tappamaan Villablancan. Agentti ampuu Enrican, ja hän kuolee Fisherin käsiin.
Hisham Hamza
Puolustusministeriön agentti ja Fisherin apuri joissakin tehtävissä. Hamza on entinen CIA:n agentti. Hamza lähetettiin peiteoperaatioon Massoud ibn-Yussifin terroristiorganisaatioon, mutta hänen henkilöllisyytensä paljastuu. Dufraisne määrää Fisherin tappamaan Hamzan, mutta Third Echelon käskee Fisherin pelastamaan Hamzan. Fisherin on tehtävä valinta, ja joko pelastettava tai tapettava Hamza.
Jamie Washington
JBA:n jäsen. Fisher sijoitetaan samaan vankilaan, jossa Washington on, jotta he voisivat paeta yhdessä. Yhdessä pakeneminen mahdollistaa Fisherin sisäänpääsyn JBA:han.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Edellisistä Splinter Cell -peleistä poiketen Double Agentista on olemassa kaksi eri versiota, joissa on sama perusjuoni ja hahmot, mutta erilaiset juonenkäänteet ja loppuratkaisut. Versio 1 on Ubisoft Shanghain kehittämä peli, joka julkaistiin Microsoft Windowsille, Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle. Versio 2 on Ubisoft Montrealin kehittämä peli, joka julkaistiin Xboxille, PlayStation 2:lle, Nintendo GameCubelle ja Wiille.

Versio 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2007 syyskuussa NSA lähettää Sam Fisherin ja Splinter Cell -alokas John Hodgen Islantiin tutkimaan geotermistä sähkövoimalaa, jonka ovat ottaneet haltuunsa muslimiterroristit. Hodge päästää Fisherin voimalan sisälle, mutta terroristit ampuvat hänet ja Fisher joutuu deaktivoimaan risteilyohjuksen, jonka laukaisua terroristit valmistelevat laitoksesta. Tehtävän jälkeen eversti Irving Lambert kertoo Fisherille, että Sarah Fisher on jäänyt rattijuopon alle. Tyttärensä kuolemasta järkyttyneenä Fisher menettää elämänhalunsa, joten Lambert antaa hänelle tehtäväksi soluttautua yhdysvaltalaiseen terroristijärjestöön nimeltä John Brown’s Army. NSA lavastaa Fisherin rikolliseksi ja hänet vangitaan Ellsworthin vankilaan Kansasissa. Vankilassa Fisher ystävystyy JBA:n jäsenen Jamie Washingtonin kanssa. Fisher ja Washington aloittavat Ellsworthissä vankilakapinan ja varastavat helikopterin, jolla pakenevat JBA:n päämajaan New Yorkin satamassa. Washington esittelee Fisherin JBA:n terroristijohtajalle Emile Dusfraisnelle, joka värvää Fisherin terroristijärjestöön ja antaa Fisherille käskyn teloittaa Cole Yeagher, joka on Fisherin ja Washingtonin kaappaman helikopterin lentäjä. Jos Fisher tappaa Yeagherin, hän säilyttää JBA:n luottamuksen. Jos Fisher ei ammu Yeagheria, Washington tappaa hänet ja Fisher menettää JBA:n luottamusta.

Dusfraine lähettää Fisherin Ohotanmerelle kaappamaan venäläisen öljytankkerin RSS Rubikin Dusfrainen liittolaiselle Massoud Ibn-Yussifille. Ohotanmeren tehtävän jälkeen Fisher, Dusfraisne ja hänen ykkösmiehensä Carson Moss lentävät Shanghaihin, jossa Dusfraine, Moss ja Ibn-Yussif tapaavat pakistanilaisen ydinasetiedemiehen tohtori Aswatin. Ibn-Yussifin terroristijärjestöön soluttautunut CIA-agentti Hisham Hamza pyytää, että Fisher salakuuntelisi Aswatin ja terroristien välisen keskustelun. Fisherin salakuuntelu paljastaa, että terroristit aikovat ostaa Aswatilta punaista elohopeaa, josta voidaan rakentaa kotitekoisia ydinpommeja. NSA antaa Fisherille käskyn varastaa näyte punaisesta elohopeasta ja tappaa Aswat, ja JBA antaa Fisherille käskyn varastaa Aswatin muistiot. JBA rakentaa Aswatilta hankitusta punaisesta elohopeasta pommin ja lähettää Fisherin asentamaan sen Cozumelin edustalle ankkuroituun risteilylaivaan. Fisher voi antaa Dusfraisnen tuhota risteilylaiva pommilla, mutta hän voi myös estää pommin laukaisun häirintäsignaalilla. Fisher voi myös lavastaa JBA:n tiedenaisen Enrica Villablancan syylliseksi pommin toimimattomuuteen. Jos pommi ei tuhoa risteilylaivaa, raivostunut Dusfraine ampuu Villablancan. Fisher ja Dusfraine lähtevät Kinshasaan, jossa Fisher salakuuntelee Dusfrainen, Ibn-Yussifin ja Alejandro Takfirin välisen keskustelun. Terroristit suunnittelevat räjäyttävänsä pommit New Yorkissa, Los Angelesissa ja Méxicossa. Dusfraisne antaa Fisherille käskyn tappaa Hamza radiotornista kiikarikiväärillä, mutta Fisher voi myös pelastaa hänen henkensä ja päästää Hamzan pakoon.

Kun Fisher palaa JBA:n päämajaan, Dusfraisne antaa hänelle käskyn tappaa Lambert, jonka Washington on napannut hiiviskelemässä. Jos Fisher ampuu Lambertin sijasta Washingtonin, hän paljastuu terroristeille kaksoisagentiksi. Jos Fisher ampuu Lambertin, hän säilyttää JBA:n luottamuksen. Molemmissa ratkaisuissa Lambert pyytää, että Fisher deaktivoi ydinpommin JBA:n päämajan pohjakerroksessa. Jos Villablanca on elossa, hän päästää Fisherin hissillä pohjakerrokseen, koska hän ei halua Dusfraisnen laukaisevan pommia. Pohjakerroksessa Fisherille paljastuu, että Dusfraisne aikoo tuhota New Yorkin räjäyttämällä ydinpommin välittömästi. Fisher tappaa Dusfraisnen ja deaktivoi pommin. SWAT-yksikkö iskee JBA:n päämajaan, mutta jos Fisher pelasti risteilylaivan, Hamzan ja Lambertin tai vaihtoehtoisesti kaksi kolmesta kohteesta ja säilytti NSA:n luottamuksen 33 prosentin yläpuolella, hän välttää pidätyksen ja pakenee päämajasta. Lopputeksteissä kerrotaan uutislähetyksessä, että terrori-iskut ydinpommeilla on vältetty ja John Brown’s Armyn jäsenet, Ibn-Yussif ja kaikki muut terroristit on pidätetty, paitsi Carson Moss. ”Hyvässä” loppuratkaisussa on lopputekstien jälkeen ylimääräinen tehtävä, jossa Fisher eliminoi Mossin ja deaktivoi viimeisen ydinpommin Manhattanin edustalla.

Versio 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Double Agent sijoittuu aikaan hieman Chaos Theoryn jälkeen. Fisher lähetetään suorittamaan tehtävää Islantiin, geotermiseen voimalaan. Fisherin esimies Lambert kuitenkin keskeyttää tehtävän ja vetää Fisherin pois Islannista. Helikopterissa matkalla pois Islannista Lambert kertoo, että Sarah, Fisherin ainoa tytär, on jäänyt rattijuopon ajaman auton alle ja kuollut. Fisher vaipuu syvään masennukseen ja hän jättäytyy pois tehtävistään.

Muutaman kuukauden päästä Lambert ehdottaa Fisherille uutta tehtävää saadakseen hänet takaisin jaloilleen. Lambert ehdottaa Fisherille vaarallista tehtävää kaksoisagenttina John Brown’s Army (JBA) -nimisessä terroristijärjestössä. Koska Fisherillä ei ole mitään menetettävää, hän suostuu tehtävään ja hänelle luodaan tekaistu rikosrekisteri. Fisher sijoitetaan samaan vankilaan kuin eräs JBA:n jäsen nimeltään Jamie Washington. Yhdessä Washingtonin kanssa he luovat suunnitelman ja pakenevat vankilasta. Paon jälkeen Washington esittelee Fisherin JBA:n johdolle ja Fisher otetaan mukaan JBA:n toimintaan.

JBA:n tukikohdassa ollessaan Fisher lukee sähköpostin, jossa JBA:n jäsen Cole Yeagher kertoo aikeistaan kaapata vallan JBA:ssa. Fisherin täytyy valita, lähettääkö hän viestin NSA:han, jolloin NSA hakee Yeagherin kuulusteluihin, vai lähettääkö hän viestin Dufraisnelle, jolloin Yeagher murhataan ja heitetään läheiseen jokeen.

Fisher lähetetään New Yorkiin kaappaamaan rahankuljetusjunaa, joka kuljettaa suurta määrää rahaa, jalokiviä ja kultaa. Koska Lambert esiintyy asevälittäjänä JBA:lle, Fisher saa tavalliset varusteensa, kuten SC-20K rynnäkkökiväärin, käyttöönsä. Fisher pääsee junan ohjaamoon ja Washingtonin avulla pysäyttää junan. JBA varastaa junan sisällön, ja saa rahaa ”punaisen elohopean” ostoon, jota käytetään kolmessa ydinpommissa.

Dufraisne haluaa testata ydinasettaan, ja valitsee risteilylaivan tähän tarkoitukseen. Fisherin täytyy valita, antaako hän pommin räjähtää tappaen laivalla olevat 2 000 matkustajaa, vai estääkö hän pommin räjähdyksen, jolloin Dufraisne tulee epäileväksi.

Tämän jälkeen Fisher lähetetään Venäjälle, Ohotanmerelle palkkasotilaiden harjoitusleirille, jossa on jäissä kiinni iso tankkeri. Dufraisne haluaa Fisherin kaappaavan sen, sillä JBA tarvitsee sitä myöhemmin.

Dufraisne lähtee Kinshasaan, Kongon demokraattiseen tasavaltaan tapaamaan liittolaisiaan, ja ottaa Fisherin mukaansa turvakseen. Tehtävän aikana Fisher tapaa Hamzan, ja hänen täytyy valita tappaako vai pelastaako hän vanhan ystävänsä.

Fisher palaa takaisin JBA:n päämajaan ja hänelle selviää, että JBA on ottanut Lambertin vangikseen. Fisherin täytyy valita, paljastaako hän Lambertin, jolloin hänen oma peitetarinansa on turvattu, mutta jolloin Lambert tapetaan, vai pelastaako hän Lambertin, jolloin Dufraisnen epäilyt saattavat kääntyä Fisheriin. Fisherin on myös valittava purkaako hän kaksi ”punaista elohopeaa” sisältävää ydinasetta, joista toinen on lähdössä varastetulla tankkerilla Los Angelesiin ja toinen Nashvilleen, jossa presidentti on vierailulla. Kaksi muuta pommia ovat menossa New Yorkiin.

JBA:lle paljastuu, että Fisher on kaksoisagentti, ja kaikki JBA:n jäsenet määrätään tappamaan Fisher. Fisherin tehtävänä on purkaa kaksi ydinasetta New Yorkin pilvenpiirtäjässä sekä neutraloida kaikki JBA:n jäsenet. Toista ydinaseista vartioi Carson Moss, Dufraisnen oikea käsi, mukanaan ryhmä JBA:n jäseniä. Ryhmällä on käytössään yönäkölasit, joten Fisherin on oltava varovainen. Fisher onnistuu tappamaan kaikki Mossin ryhmän jäsenet ja purkamaan pommin.

Toista pommia vartioi Dufraisne ja Villablanca. Fisher tappaa kaikki jäljellä olevat JBA:n jäsenet, lopulta myös Dufraisnen, ja purkaa toisen pommin. Fisher ei kuitenkaan halua tappaa Villablancaa, ja NSA lähettää toisen splinter cell -agentin tappamaan Enrican. Agentti ampuu Enrican, ja hän kuolee Fisherin käsiin. Fisher tappaa agentin, leikkaa NSA:n kanssa kommunikointiin tarkoitetun sisäkorvaimplanttinsa pois ja vannoo kostoa NSA:lle.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.