Ero sivun ”Jonttu Virta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
nojaa
p kh (pianomies oli hiano mies)
Rivi 12: Rivi 12:
| aktiivisena = [[1970-luku|1970-luvulta]] lähtien
| aktiivisena = [[1970-luku|1970-luvulta]] lähtien
}}
}}
'''Jouni Antero "Jonttu" Virta''' (s. [[1. maaliskuuta]] [[1956]], [[Pori]]) on [[suomalainen]] [[kitaristi]], joka tunnetaan parhaiten [[Dingo (yhtye)|Dingon]] alkuperäisenä ja tunnetuimpana kitaristina. Dingon lisäksi Jonttu Virta on soittanut muun muassa [[Sleepy Sleepers]]issä, sekä monissa muissa kokoonpanoissa, kuten vuosina [[1986]]–[[1987]] Dingon jälkeen ''QQ Blue'' -yhtyeessä. Nykyisin Virta soittaa Solid Citizensissä, joka on porilainen cover-yhtye. Lisäksi Virta pitää [[Kide Leppäpohja]]n kanssa bändikurssia Porissa ja muissa kunnissa. Hän on tehnyt myös musiikkia elokuviin ja televisiosarjoihin.
'''Jouni Antero "Jonttu" Virta''' (s. [[1. maaliskuuta]] [[1956]], [[Pori]]) on [[suomalainen]] [[kitaristi]], joka tunnetaan parhaiten [[Dingo (yhtye)|Dingon]] alkuperäisenä ja tunnetuimpana kitaristina. Dingon lisäksi Jonttu Virta on soittanut muun muassa [[Sleepy Sleepers]]issä, sekä monissa muissa kokoonpanoissa, kuten vuosina [[1986]]–[[1987]] Dingon jälkeen ''QQ Blue'' -yhtyeessä. Nykyisin Virta soittaa Solid Citizensissä, joka on porilainen cover-yhtye. Lisäksi Virta pitää [[Kide Leppäpohja]]n kanssa bändikurssia Porissa ja muissa kunnissa. Hän on tehnyt myös musiikkia elokuviin ja televisiosarjoihin. Hän osaa soittaa myös rumpuja ja pianoa.
osaa soittaa myös rumpuja ja pienoa.
== Yhtyeitä ==
== Yhtyeitä ==
* Exodus
* Exodus

Versio 16. huhtikuuta 2010 kello 17.31

Jonttu Virta
Henkilötiedot
Syntynyt1. maaliskuuta 1956
Muusikko
Aktiivisena 1970-luvulta lähtien
Tyylilajit Rock
Soittimet mm. Gibson
Yhtyeet Dingo, Sleepy Sleepers, Kieltolaki, QQ Blue, Solid Citizens
Levy-yhtiöt Fazer Finnlevy, Bang Trax, Warner Music Finland

Jouni Antero "Jonttu" Virta (s. 1. maaliskuuta 1956, Pori) on suomalainen kitaristi, joka tunnetaan parhaiten Dingon alkuperäisenä ja tunnetuimpana kitaristina. Dingon lisäksi Jonttu Virta on soittanut muun muassa Sleepy Sleepersissä, sekä monissa muissa kokoonpanoissa, kuten vuosina 19861987 Dingon jälkeen QQ Blue -yhtyeessä. Nykyisin Virta soittaa Solid Citizensissä, joka on porilainen cover-yhtye. Lisäksi Virta pitää Kide Leppäpohjan kanssa bändikurssia Porissa ja muissa kunnissa. Hän on tehnyt myös musiikkia elokuviin ja televisiosarjoihin. Hän osaa soittaa myös rumpuja ja pianoa.

Yhtyeitä

Virta on soittanut näiden lisäksi muissakin yhtyeissä.

Aiheesta muualla

  • Solid Citizens Solid Citizens-yhtyeen viralliset kotisivut
  • Dingo Web Dingolle omistettu Web-sivusto, sisältää tietoa Jonttu Virrasta ja muista Dingon jäsenistä.
  • Jouni Virta Elonetissä.
  • Jouni Virta Internet Movie Databasessa. (englanniksi)