Jukka Mänty-Sorvari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jukka Mänty-Sorvari
Henkilötiedot
Syntynyt 24. syyskuuta 1963 (ikä 57)
Ammatti muusikko, säveltäjä
Muusikko
Taiteilijanimi Frogley
Laulukielet suomi
Aktiivisena 1973-
Tyylilajit rock, suomirock
Soittimet rummut, laulu
Yhtyeet , Jay Lewis Gang, Dingo, Juice Leskinen, Dave Lindholm, Skädäm, Shitter Limited

Jukka Jaakko ”Frogley” Mänty-Sorvari (s. 24. syyskuuta 1963) on suomalainen, Kauhajoeltalähde? kotoisin oleva, sittemmin tamperelaistunut Jay Lewis Gang -yhtyeen[1] rumpali. Hän soitti -yhtyeessä rumpuja vuosina 1990-2002. Vuonna 2007 hän toimi myös Dingo-yhtyeen rumpalina. Frogleyn esikoisalbumi Kuvia ilmestyi 27. maaliskuuta 2005. Albumi äänitettiin Jani Viitasen kanssa yhteistyössä. Frogley lauloi 1980-luvulla kauhajokelaisessa yhtyeessä Skädäm, josta on peräisin hitti ”Katujen kuningatar”. Myös Irina on levyttänyt laulun ”Katujen kuningatar”, joka on julkaistu sekä singlenä että Irinan esikoisalbumin Vahva (2004) kultapainoksen bonuskappaleena.

Jukalla ja hänen vaimollaan Minnalla oli ohjelmatoimisto-, viihdepalvelu-, tapahtumanjärjestäjä-, viihdekoulutus- ja mallitoimistoyritys Tapahtumaketju MS Ky Tampereella[2] vuodesta 1998 vuoteen 2013.

Mänty-Sorvari soitti myöskin vuoden 1998 tangokuningas Jouni Kerosen Kerosiini-yhtyeessä rumpuja sekä toimi näyttelijänä ja rumpalina Musiikkiteatteri Palatsissa Tampereella.

Jukka on tehnyt joitakin kappaleita, esimerkiksi Frogley-salanimellä tehnyt kappaleen ”Katujen kuningatar”. Skädäm-yhtyeessä hän on toiminut lähinnä säveltäjänä.[3] [4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.