Ero sivun ”Linda Eerikäinen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 83: Rivi 83:
* [[Aaro Vaalanne]]: Linda suhtautui Aaroon vihamielisesti, sillä tämä oli manipuloinut Violan isän, Paulin, tekemään itsemurhan. Nykyään hyvissä väleissä
* [[Aaro Vaalanne]]: Linda suhtautui Aaroon vihamielisesti, sillä tämä oli manipuloinut Violan isän, Paulin, tekemään itsemurhan. Nykyään hyvissä väleissä
* [[Mira Jokinen]]: Violan tyttöystävä, joka aluksi kiusasi tätä jopa siihen pisteeseen, että tämä yritti itsemurhaa. Linda myös pidätti Miran näpistyksestä.
* [[Mira Jokinen]]: Violan tyttöystävä, joka aluksi kiusasi tätä jopa siihen pisteeseen, että tämä yritti itsemurhaa. Linda myös pidätti Miran näpistyksestä.
* Jiri Viitamäki
* Jiri Viitamäki entinen miesystävä mutta he erosivat Riidoissa


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 4. lokakuuta 2020 kello 09.27

Linda Eerikäinen
Linda Eerikäinen.
Linda Eerikäinen.
Näyttelijä(t) Monika Lindeman
Kesto 2015–2018, 2019–
Ensi-
esiintyminen
Osa 2836: Ismon kimpussa on sinivuokkoja (4. kesäkuuta 2015)
Henkilötiedot
Koko nimi Linda Pauliina Eerikäinen
Status avoliitossa
Ammatti poliisi, turvallisuuspäällikkö
Sukupuoli nainen
Asuinpaikka Helsinki
Suhteet
Vanhemmat Päivi Helenius (äiti)
Aaro Vaalanne (isä)
Sisarukset Anton Helenius (velipuoli, kuollut)
Nadja Tamminen (siskopuoli)
Puoliso(t) Kari Taalasmaa (ex-aviomies)
Jiri Viitamäki (ex-avosuhde)
Lapset Viola Helenius
Isovanhemmat Anni Vatanen (isoäiti)
Aaron isä (isoisä, kuollut)
Tädit ja sedät Eero Vanala (setä, kuollut)
Serkut Severi Sievinen

Linda Pauliina Eerikäinen (aiemmin etunimenä Jenna[1]) on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät, jossa häntä esittää Monika Lindeman. Linda on poliisi, joka tuli alun perin sarjaan tutkimaan Heikki Pohjosen murhaa.

Yleistä

Perhe

Lindan äiti on Päivi Helenius ja isä Aaro Vaalanne. Lindan lapsuus oli vaikea hänen narsisti-isänsä takia. Päivi joutui hakemaan Aarolle lähestymiskieltoa, jotta tämä jättäisi heidät rauhaan häiriköinniltään. Linda oli oireillut isänsä takia vuosia ollessaan lapsi muunmuassa näkemällä painajaisia ja itkeskelemällä öisin. Päivin ja Lindan päästyä yli Aarosta Päivi löysi uuden miehen, ja Linda sai veljen, Anton Heleniuksen, joka kuitenkin kuoli nuorena. Linda tuli teini-ikäisenä raskaaksi silloiselle poikaystävälleen Paulille, joka kuitenkin teki itsemurhan Aaron painostamana. Linda ei pystynyt kasvattamaan lastaan yksin, vaan synnytti tyttären ja antoi tämän äitinsä kasvatettavaksi. Linda esitti vuosikaudet olevansa Violaksi nimetyn tyttärensä sisko, mutta tytön täytettyä viisitoista sai tämä tietää totuuden, kun Linda vahingossa sen lipsautti. Totuuden selvittyä äiti ja tytär olivat hetken riidoissa, mutta Violan antaessa äidilleen anteeksi, Linda asettui Violan elämässä äidin rooliin. Linda ja Aaro saivat välinsä sovittua Lindan ollessa aikuinen, ja tällä hetkellä he ovat hyvissä väleissä. Linda ja Viola ovat jonkin verran tekemisissä Violan biologisen isän veljen, Noel Axelssonin, kanssa.

Tällä hetkellä Linda asuu yksin majatalo Amandassa. Kun teini-ikäinen Viola paljastui lesboksi, ei tämä ollut mikään ongelma Lindalle. Linda ei tosin voinut sietää tyttärensä nykyistä kumppania Mira Jokista, joka aikoinaan kiusasi Violaa siihen pisteeseen, että Viola yritti itsemurhaa. Viola on kuitenkin antanut Miralle anteeksi kaiken.[2] Hieman myöhemmin Linda joutui sairaalaan töissä tapahtuneen välikohtauksen vuoksi. Tämän myötä Linda ymmärsi kuinka tärkeätä hänelle on läheisten onnellisuus, joten hän pyysi Violalta anteeksi jyrkkää suhtautumistaan Miraan saadakseen välinsä kuntoon tyttärensä kanssa.

Työelämä

Linda on ammatiltaan poliisi, joka sarjaan saapuessaan selvitti Heikki Pohjosen murhan. Poliisiuransa aikana Linda otti lahjuksia vastaan ainakin kolmesti: Camilla Mustavaara lahjoi Lindaa lopettamaan Monica Mustavaaran osuuden selvittelyn Heikki Pohjosen murhatapauksessa, toisella kerralla Helena Kuula maksoi Lindalle Aki Nikkisen vapauttamisesta väärennetyn rahan levittämisen syytteistä. Viimeisimpänä Linda otti lahjuksia vastaan selvittäessään Alissa Nikkisen osuutta Monetanum-veronkiertoyritykseen. Jäätyään kiinni lahjuksien ottamisesta Linda menetti lupansa toimia poliisina ja joutui vankilaan. Vankilasta vapauduttuaan Linda työskenteli Mustavaara-yhtiöissä turvallisuuspäällikkönä. Saadakseen poliisin virkalupansa takaisin Linda lupautui hengenvaaralliseen peiteoperaatioon, jonka tarkoituksena oli saada rikollisliigan johtaja kiinni. Päästäkseen tavoitteeseensa Linda joutui muun muassa lavastamaan kuolemansa. Peiteoperaation onnistuttua Linda sai jälleen toimia poliisina.

Elämä Pihlajakadulla

Linda paljastuu Violan äidiksi

Sarjaan tullessaan paljastui, että Linda oli jo ennestään sarjassa tuttujen Anton ja Viola Heleniuksen isosisko. Myöhemmin kuitenkin paljastui, ettei Linda todellisuudessa ollutkaan Violan sisko vaan biologinen äiti. Violan isä oli Lindan nuoruuden rakkaus Pauli, joka oli sarjassa myöhemmin tavatun Noel Axelssonin veli. Pauli teki itsemurhan, johon Lindan isä Aaro Vaalanne oli osallinen. Teini-ikäinen Viola muutti asumaan luullun isosiskonsa Lindan ja tämän aviomiehensä Kari Taalasmaan luo. Linda, Kari ja Viola asuivat yhdessä onnellisena perheenä, kunnes totuus paljastui vahingossa pian Kari pojan, Benjamin Taalasmaan, paluun jälkeen. Viola raivostui saadessaan tietää totuuden, jota oli salattu viisitoista vuotta. Toivuttuaan järkytyksestä Viola antoi Lindalle anteeksi salailun, ja Linda otti äidin roolin Violan elämässä.

Suhde Kari Taalasmaahan, Aaron paluu ja Antonin kuolema

Linda alkoi seurustella Kari Taalasmaan kanssa, vaikka orastava suhde olikin ehtinyt takkuilla jo useampaan otteeseen. Vaikeuksia suhteeseen aiheutti Karin äiti Ulla, joka yksinäisyyttään sotkeutui kaksikon asioihin liiankin kanssa. Lindan ja Karin suhde eteni, ja he muuttivat yhteen. He asuivat Pihlajakatu 23b asunnossa B5 yhdessä Lindan tyttären Viola Heleniuksen sekä Karin pojan, Benjaminin kanssa.

Linda ja Kari alkoivat suunnitella häitä, joihin he kutsuivat lähisukuaan ja naapureitaan. Kaksikon matka alttarille oli ollut kivinen, eivätkä häätkään menneet sen paremmin. Lindan ja Karin astellessa alttarille vihkijäksi paljastui Lindan lapsuutta terrorisoinnut, papiksi kouluttautunut Aaro-isä. Tämän järkytyksen seurauksena häät keskytyivät.

Vastoinkäymisistä huolimatta Kari ja Linda halusivat naimisiin, joten pariskunta avioitui asunnossaan todistajinaan lapsensa. Onnen keskelle saapui kuitenkin suuri suru, kun Linda mennessään hakemaan Karia töistä Taalasbiililtä löysikin sieltä verilammikossa makaavan ruumiin. Kuolleeksi paljastui Lindan veli, Anton. Karin tuella Linda pääsi eteenpäin veljensä kuoleman jälkeen.

Avioliitto alkoi kuitenkin pian rakoilemaan Karin tekemien rikosten takia, ja viimeisen silauksen suhteen päättymiseen antoi Lindan isä Aaro Vaalanne, joka oli päättänyt saada pariskunnan eroamaan. Aaro lähetti Lindalle "Karin" allekirjoittamat avioerohakemuspaperit, jotka hän oli oikeasti itse allekirjoittanut, saadaakseen Karin pois kuvioista. Linda päätti hakea apua parisuhdeongelmiinsa sekä vaikeaan isä-tytärsuhteeseensa terapiasta. Terapeuttina toimi kuitenkin Aaron tuttu Pirita Salonius, jonka Aaro kiristi kehottamaan Lindaa antamaan anteeksi isälleen. Myöhemmin Linda kuitenkin päätti mennä terapiaan myös Karin kanssa ja siellä selvisi, ettei Karilla ollut hajuakaan eroprosessista. Lyhyen selvittelyn jälkeen Kari sanoi Lindalle uskovansa Aaron olevan kaiken takana. Linda ei aluksi uskonut sitä, mutta aluettuaan epäillä todella Aaron mahdollista touhuamista avioeroprosessin takana, Aaro lavasti tulleensa Karin pahoinpitelemäksi. Kari joutui vankilaan, mutta pääsi pois Monica Mustavaaran avulla. Linda päätti antaa Karille vielä mahdollisuuden kertoa totuuden ja Kari kertoi, ettei ollut pahoinpidellyt Aaroa. Tämän seurauksena Linda päätti vihdoin selvittää veljensä Antonin kuoleman taustat poliisiasemalla. Kun Linda sai melkein tietää totuuden Antonin kuolemasta silminnäkijän todistuksesta, joka oli nähnyt Aaron Antonin kuolinpäivänä korjaamolla, päätti Aaro, joka oli syyllinen Antonin kuolemaan, soittaa poliisille ja kertoa tälle Lindan ottamista lahjuksista. Tämän seurauksena Linda menetti työnsä ja joutui vankilaan. Hän hyvästeli Violan ja Aaron, jonka jälkeen hänet toimitettiin Vantaan vankilaan. Linda jätti tyttärensä Violan isänsä Aaron vastuulle.

Linda vapautuu vankilasta

Linda palasi takaisin sarjaan, kun Viola meni tapaamaan häntä vankilaan. Sittemmin hänen luona ovat vierailleet myös Aaro ja Kari. Linda sai vankilassa ollessaan kuulla tyttärensä Violan olevan koulukiusaamisen kohde. Puheeksi tulivat myös Violan mielenterveysongelmat, joiden takia Linda käski Aaroa ottamaan Violan tilanteen vakavammin. Myöhemmin Viola tuli uudelleen vankilaan tapaamaan Lindaa ja samalla myös hyvästelemään hänet itsemurha-aikeissa. Violan onnettomuuden jälkeen Kari tuli vankilaan kertomaan Violan tilanteesta ja samoin myöhemmin Aaro. Linda vapautui vankilasta [3] ja muutti asumaan isänsä Aaro Vaalanteen ja tämän avovaimon Eva Tammisen luokse. Lasse Sievisen palattua Pihlajakadulle Evan katoamisen jälkeen hän heitti Lindan ja Violan ulos asunnostaan, mutta Jiri Viitamäki tarjosi näille asuntoaan.

Uusi ura ja suhde Jiri Viitamäen kanssa

Vapauduttuaan vakilasta Linda tapasi tyttärensä Violan biologisen isän Paulin veljen, Noelin, mennessään työhaastatteluun Mustavaara-yhtiöille. Samalla kaksikon salainen menneisyys paljastui. Kävi ilmi, että Noelilla ja Lindalla oli ollut suhde. Linda sai töitä yhtiöiltä turvallisuuspäällikkönä.

Muutettuaan Jirille asumaan heidän ystävyyssuhteensa syveni nopeasti rakkaudeksi, ja pari alkoi seurustelemaan.

Aloitettuaan työt turvallisuuspäällikkönä paljastui, että Linda oli poliisin toimesta soluttautuneena samaan rikollisjengiin, jolle Kari Taalasmaa työskenteli. Heidän tarkoituksenaan oli saada rikollisjengin johtaja kiinni. Linda ja Kari joutuivat lavastamaan Lindan kuoleman, jotta rikollisjengin johtaja luottaisi Kariin. Yhdessä poliisipartion kanssa Linda sai rikollisia johtaneen henkilön, Dahlia Mustavaaran palvelijana toimineen Pupun, kiinni, ja näin Linda sai myös työnsä poliisina vakiinnutettua.

Eva Tammisen palattua mökiltä, jossa Lindan isä ja iso-äiti olivat pitäneet tätä vankina, alkoi Lindan ja Jirin suhde rakoilla. Eva yritti useita kertoja vietellä Jirin ja lopulta päätyi uskottelemaan kaikille, että Jiri olisi hänen 1-vuotiaan tyttärensä Nadja Tammisen isä. Eva päätti salata, että todellisuudessa tytön isäksi oli isyystesteissä paljastunut Lindan isä Aaro. Nadjan hoitaminen sekä Jirin ja Evan aikuisen tyttären Nella Tammisen asioiden selvittely lisäsi kaksikon yhteistä aikaa. Mustasukkaisena Linda päätyi pettämään Jiriä Kari Taalasmaan kanssa. Jirin saadessa tietää Lindan syrjähypystä, halusi hän päättää suhteensa Lindan kanssa. Eva, Nadja ja Nella muuttivat asumaan Jirin luo, ja Linda joutui asumaan majatalo Amandaan. Samoihin aikoihin Lindan tytär Viola päätti muuttaa omilleen.

Romanttiset suhteet

Perhesuhteet

Vihamieliset suhteet

  • Eva Tamminen: naapuri, eivät tule toimeen keskenään, tapelleet useampaan otteeseen
  • Aaro Vaalanne: Linda suhtautui Aaroon vihamielisesti, sillä tämä oli manipuloinut Violan isän, Paulin, tekemään itsemurhan. Nykyään hyvissä väleissä
  • Mira Jokinen: Violan tyttöystävä, joka aluksi kiusasi tätä jopa siihen pisteeseen, että tämä yritti itsemurhaa. Linda myös pidätti Miran näpistyksestä.
  • Jiri Viitamäki entinen miesystävä mutta he erosivat Riidoissa

Lähteet

  1. Selviää jaksossa 1204: Seppo ottaa kantaakseen Irman luurankosäkin (3.4.2006)
  2. Salatut elämät, osa 3762: Kaikki mökkinaapurit ovat vähän outoja
  3. Yllätyspaljastus! Kolme suosikkinäyttelijää palaa Salkkareihin MTV.fi. 25.1.2018. Viitattu 26.1.2018.