Ero sivun ”Musikaali” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
14 merkkiä poistettu ,  6 kuukautta sitten
p
Käyttäjän 62.197.165.194 muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Otrfan tekemään versioon.
(moi)
p (Käyttäjän 62.197.165.194 muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Otrfan tekemään versioon.)
Merkkaus: Pikapalautus Palauta-työkalulla
'''Musikaali''' on [[näytelmä]] tai [[elokuva]], jossa [[teatteri]]nomaiseen toimintaan ja vuoropuheluun on lisätty ajan [[Viihdemusiikki|viihdemusiikin]] tyylissä toteutettuja [[laulu]]- ja [[tanssi]]numeroita. venla on jomo
 
Eurooppalaisperäiset [[ooppera]] ja [[operetti]] saivat [[Yhdysvallat|Yhdysvalloissa]] uuden jatkumon musikaalista. 1800-luvun Amerikassa lähinnä kiertävät teatteriseurueet esittivät usein tanssi- ja musiikkinumeroita, jotka eivät juonellisesti liittyneet toisiinsa. Musikaali liitti juonella numerot toisiinsa ja oopperan tai operetin tapaan kertoivat kokonaisen tarinan. Usein musikaalin musiikki oli kuitenkin tyylillisesti kevyempää ja se sai aineksia [[Amerikkalainen kansanmusiikki|amerikkalaisesta kansanmusiikista]] kuten [[blues]]perinteestä, ja suurimuotoisesta konsertti- ja viihdemusiikista. Musikaalin sisältö on yleensä romanttinen ja [[komedia]]llinen, mutta nykyaikainen musikaali voi käsitellä hyvin erilaisia, vakaviakin aiheita. Musikaali on ennen kaikkea yhdysvaltalainen ilmiö, erityisesti [[New York]]in [[Broadway (teatteri)|Broadwayllä]] tuotetaan edelleen lukumääräisesti eniten musikaaleja.

Navigointivalikko