Teemasivu:Yhteiskunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut
muokkaa  

Yhteiskunta Wikipediassa

Yhteiskunta muodostuu ihmisistä ja heidän yhteisöistään, jotka asuvat ja ovat vuorovaikutuksessa tietyllä maantieteellisellä alueella. Erilaiset instituutiot, poliittiset käytännöt sekä valtarakenteet, infrastruktuuri ja kulttuuri ovat osa yhteiskuntaa. Yhteiskunta jaetaan usein kolmeen osa-alueeseen: valtiolliseen eli julkiseen sektoriin, taloudelliseen toimintaan eli yksityiseen sektoriin ja varsinaiseen kansalaisyhteiskuntaan eli kolmanteen sektoriin.

muokkaa  

Aihealueet

muokkaa  

Artikkelipoiminta

Euroopan unionin lippu

Euroopan unioni (EU) on 27 eurooppalaisen jäsenvaltion muodostama taloudellinen ja poliittinen liitto. Euroopan unionin merkittävimpään toimivaltaan kuuluvat mm. sisämarkkinat, euroalue, maatalouspolitiikka ja kauppapolitiikka. Nimitys Euroopan unioni tuli käyttöön vuonna 1992 Maastrichtin sopimuksen eli Sopimuksen Euroopan unionista myötä. Euroopan parlamentti, Euroopan unionin neuvosto, Euroopan komissio ja Euroopan yhteisöjen tuomioistuin ovat EU:n keskeisimmät toimielimet.

Euroopan unionin jäsenvaltioiden yhteenlaskettu väkiluku on yli 491 miljoonaa ja pinta-ala 3 976 372 km².

Euroopan unionin jäsenvaltiot ovat Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari, Viro ja Yhdistynyt kuningaskunta. Lisäksi Turkin ja Kroatian kanssa käydään jäsenyysneuvotteluja (2007).

muokkaa  

Miten voit auttaa

muokkaa  

Henkilöpoiminta

Richard Branson

Sir Richard Charles Nicholas Branson (s. 18. heinäkuuta 1950) on kuuluisa brittiläinen liikemies, joka tunnetaan Virgin-brändistään. Kuningatar Elisabet II aateloi hänet 1999 kyvyistään ja yritteliäisyydestään Yhdistyneen kuningaskunnan hengessä. Branson on Ison-Britannian seitsemänneksi rikkain Sunday Timesin Rich Listillä 2005. Branson on esiintynyt itsenään useissa televisiosarjoissa, kuten Frendit, Baywatch ja Fox Broadcasting Companyn tosi-tv-sarjassa The Rebel Billionaire.

Bransonin ensimmäinen menestystarina, Virgin levy-yhtiö, sai alkunsa, kun Mike Oldfieldin debyyttilevylle ei löytynyt julkaisijaa, ja sen julkaisua varten jouduttiin perustamaan oma levy-yhtiö Virgin Records. Branson perusti Virgin Atlantic Airwaysin 1984 ja Virgin Mobile -matkapuhelinoperaattorin 1999. Bransonille kuuluu myös useita muita lentoyhtiöitä (kuten Virgin Express ja Virgin Blue), autovuokrausta, rautatieyhtiö Virgin Trains ja Virgin Drinks, joka valmistaa virvoitusjuomia, kuten Virgin Colaa.

muokkaa  

Kuvapoiminta

Kangasmarkkinat Karachi, Pakistan.