Saw (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Saw
Kehittäjä Zombie Studios
Julkaisija Konami
Tuottaja David Cohen
Käsikirjoittaja(t) James Wan
Leigh Whannell
David Cohen
Säveltäjä(t) Alex Guilbert
Pelimoottori Unreal Engine 3
Julkaisuaika PlayStation 3, Xbox 360
NA 6. lokakuuta 2009
EU 20. marraskuuta 2009
AU 3. joulukuuta 2009
Windows
22. lokakuuta 2009
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Alusta PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Saw on Zombie Studiosin kehittämä ja Konamin julkaisema selviytymiskauhupelipeli, joka julkaistiin vuonna 2009 PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja Microsoft Windowsille. Peli perustuu viiteen ensimmäiseen Saw-elokuvaan. Pelin päähenkilönä on ensimmäisestä elokuvasta tuttu David Tapp. Pelin jatko-osa Saw II: Flesh & Blood julkaistiin vuonna 2011.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Saw-elokuvan (2004) lopussa Zep Hindle ampuu etsivä Tappin. Videopelissä paljastuu, ettei Tapp kuole. Jigsaw vangitsee Tappin hylättyyn mielisairaalaan, jossa tämän täytyy suorittaa testejä. Tapp herää karhunrautamaski kasvoillaan, mutta onnistuu irrottamaan sen. Mielisairaalan henkilöt yrittävät tappaa Tappin saadakseen etsivän sisälle piilotetun avaimen, joka vapauttaisi heidät peleistään. Tapp tappaa muun muassa Jigsawin apulaisen, Pigheadin, ja pelastaa Jigsaw’n ansoista henkilöitä, joista osa on tuttuja elokuvista.

Lopulta Tapp löytää avaimen ja saa valita kahden oven väliltä. Vapaus-oven kautta Tapp vapautuu mielisairaalasta, mutta masentuu ja tappaa itsensä. Mikäli pelaaja valitsee Totuus-oven, Tapp luulee saaneensa Jigsaw’n kiinni, mutta henkilö paljastuu Melissa Singiksi, jonka Jigsaw oli laittanut pitämään Tapp elossa ja varmistamaan että tämä noudatti sääntöjä loppuun asti. Melissan suu oli ommeltu kiinni ettei hän olisi pystynyt puhumaan Tappille. Melissa yrittää karata mutta kuolee samaiseen haulikkoansaan kuin Steven Sing Saw-elokuvassa. Tapp tulee hulluksi, ja pelastuttuaan hän joutuu oikeaan mielisairaalaan, mutta uskoo yhä olevansa Jigsaw’n mielisairaalassa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.