Nuorten Superpesis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nuorten Superpesis
Nuorten Superpesiksen logo
Nuorten Superpesiksen logo
Laji Pesäpallo
Maa(t)  Suomi
Perustettu 1995
Joukkueita Pojat: 14
Tytöt: 26
Hallitseva mestari Pojat: Kiteen Pallo
Tytöt: Lipottaret

Nuorten Superpesis on Pesäpalloliiton alainen sarja, johon lasketaan kuuluvaksi juniori-ikäisten Poikien Superpesis ja Tyttöjen Superpesis. Poikien sarjassa pelaa kahdessa lohkossa, molemmissa 7 joukkuetta eli yhteensä 14 joukkuetta. Tytöissä lohkojen määrä on neljä, joissa kussakin 7 joukkuetta.

Sarjajärjestelmä 2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poikien Superpesis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Runkosarja pelataan kahdessa lohkossa kaksinkertaisena sarjana. Runkosarjan jälkeen lohkojen 1.-4. sijoittuneet joukkueet pelaavat puolivälieräottelut ottelupareina paras kolmesta -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneilla joukkueilla.

Puolivälierien voittajat pelaavat ottelupareina välierät paras kolmesta - järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneilla joukkueilla.

Välierien voittajat pelaavat loppuottelussa ja välierien häviäjät pronssiottelussa. Ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella.[1]

Tyttöjen Superpesis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Runkosarja pelataan neljässä alkulohkossa kaksinkertaisena. Jokaisen lohkon 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet pääsevät suoraan jatkosarjaan. Lisäksi A- ja B-lohkon sekä C- ja D-lohkon 3. sijoittuneet joukkueet pelaavat ottelupareina kahdesta muusta jatkopaikasta. Ottelu pelataan runkosarjassa enemmän pisteitä ottelua kohden keränneen joukkueen kotikentällä paras yhdestä -järjestelmällä (jos ko. joukkueilla on sama pistemäärä ottelua kohden runkosarjassa, kotiedun ratkaisevat ensin 3 pisteen voitot ottelua kohden, sen jälkeen voitetut ottelut ottelua kohden ja edellisten ollessa tasan kaikkien otteluiden juoksuero runkosarjassa ja sen ollessa tasan arpa).

Runkosarjan lohkojen kaksi parasta joukkuetta ja kaksi parasta lohkokolmosta pelaavat yksinkertaisen kymmenen joukkueen jatkosarjan. Runkosarjan lohkojen 1. sijoittuneet sekä paras* lohkokakkonen saavat jatkosarjaan viisi kotiottelua. Jatkosarjassa kirjainta A 1 käytetään merkitsemään parasta* lohkovoittajaa, kirjainta A2 toiseksi parasta* lohkovoittajaa, kirjainta A3 kolmanneksi parasta* lohkovoittajaa ja kirjainta A4 heikointa* lohkovoittajaa. Jatkosarjassa kirjainta B 1 käytetään merkitsemään parasta* lohkokakkosta, kirjainta B2 toiseksi parasta* lohkokakkosta, kirjainta B3 kolmanneksi parasta* lohkokakkosta ja kirjainta B4 heikointa* lohkokakkosta. Jatkosarjassa kirjainta C1 käytetään merkitsemään parempaa* lohkokolmosta ja kirjainta C2 heikompaa* lohkokolmosta.

Jatkosarjan 1. sijoittunut joukkue kohtaa välierissä jatkosarjan 4. sijoittuneen joukkueen ja jatkosarjan 2. sijoittunut joukkue kohtaa välierissä jatkosarjassa 3. sijoittuneen joukkueen. Ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on jatkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella.

Välierien voittajat kohtaavat loppuottelussa ja välierien häviäjät pronssiottelussa. Ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on jatkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella.[2]

Tilastot ja luettelot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorten Suomen mestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[3][4]

Poikien Superpesis: (A-pojat vuosina 1926–2019, B-pojat vuodesta 2019 alkaen)

Tyttöjen Superpesis:

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vuoden poikapesäpalloilija
  • Vuoden poikalukkari
  • Vuoden tyttöpesäpalloilija
  • Vuoden tyttölukkari
  • Vuoden pelinjohtaja, Poikien Superpesis
  • Vuoden pelinjohtaja, Tyttöjen Superpesis

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]