Ylivieskan Kuula

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ylivieskan Kuula
Ylivieskan Kuula Pesis logo.svg
Seura
Perustettu 1909
Kotikenttä Suvanto
Kaupunki Suomen lippu Ylivieska
Miesten sarjataso Ykköspesis
Naisten sarjataso Ykköspesis
Värit               
Omistaja Kuula Pesis
Puheenjohtaja Johanna Seppälä
Miesten pelinjohtaja Erno Hautamäki
Peliasu
Ylivieskan Kuula Uniform.PNG
Pääseuran logo

Ylivieskan Kuula on Ylivieskassa toimiva urheilun yleisseura, jolla on jaostot hiihdossa, suunnistuksessa, yleisurheilussa sekä kori-, lento- ja pesäpallossa. Seuran miesten lentopallojoukkue pelaa 1-sarjassa. Kuula nousi 1-sarjaan historiansa ensimmäisen kerran kaudeksi 2007–2008, kun joukkue sai lentopalloliitolta hakemalla sarjapaikan. Ennen nousuaan 1-sarjaan joukkue oli pelannut monta vuotta 2-sarjaan, jonka parhaimpiin joukkueisiin se kuuluikin. Pesäpallossa Kuula pelaa miehissä Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla eli ykköspesiksessä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleisseura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1909 perustettiin Ylivieskaan yleisseura nimeltään Ylivieskan Kuula. Nopeasti monet lajit löysivät tiensä yleisseuraan, ja vakiintuivat myös seuran alle. Nykyisin lajeina toimivat lentopallo, hiihto, suunnistus, koripallo, pesäpallo sekä yleisurheilu. Menestystä seura on saanut vuosien mennessä monia eri lajeistaan, joista lentopallossa on saavutettu 1-sarjapaikka.

Pesäpallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1982 YK voitti Pesäpallon Suomen Cupin.

Ylivieskan Kuulan joukkueessa pelasivat:

Erkki Seppälä, takakenttä; Kari Haapakoski, polttolinja; Veijo Saukkonen, etukenttä; Sakari Haapakoski, lukkari; Samuli Haapakoski, polttolinja; Erkki Jämsä, takakenttä; Mauri Koskela, etukenttä; Juha Keskinen, polttolinja; Osmo Röntynen, polttolinja; Ossi Rapo, etukenttä, pelinjohtaja; Esa Ihalainen, polttolinja; Jukka Sydänmetsä, polttolinja; Pekka Pieskä, takakenttä.[1]

Miesten Ykköspesisjoukkue 2018[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajat

Joukkueenjohto
Tilanne 9. lokakuuta 2017 [2]

Lentopallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuulan yleisseuraan lentopallo tuli mukaan heti lajin saavuttua Suomeen 1920-luvulla. Lentopalloa kaupungissa pelattiin innokkaasti heti alusta lähtien, ja Kuula saavutti kauan odotetun paikan 1-sarjaan vuonna 2007. Seura hankki riveihinsä monia kovia vahvistuksia joiden avulla se sai myös hankittua paikan 1-sarjaan.

Kuulassa pelaa muun muassa Antti Kaattari, joka omaa liigakokemusta Salon Piivolleysta ja Kempeleen Lentopallosta. Kaattari on kuulunut nuorten maajoukkueeseen nuorena. Hän on syntynyt vuonna 1986. Seuran ensimmäinen 1-sarja kausi oli vaihteleva. Alkukaudesta joukkue taisteli tasaväkisesti muiden seurojen kanssa, mutta loppukaudesta joukkueen peli lähti jyrkkään laskuun. Sarjapaikan joukkue säilytti lopulta karsintojen kautta, jossa se pelasi Lahden Kimmo-Volleyta vastaan voittaen molemmat ottelut tiukasti 3–2. Kaudella joukkue pelasi myös Suomen cupissa, jossa se kohtasi ammattilaisjoukkue Pielaveden Sampon. Joukkue hävisi Sampolle lopulta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]