Masahiko Harada

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo mäkihyppääjästä. Samannimisestä nyrkkeilijästä katso Fighting Harada.
Mitalit
Maa:  Japani
Miesten mäkihyppy
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Nagano 1998 joukkuemäki
Hopeaa Hopeaa Lillehammer 1994 joukkuemäki
Pronssia Pronssia Nagano 1998 suurmäki
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Falun 1993 normaalimäki
Kultaa Kultaa Trondheim 1997 suurmäki
Hopeaa Hopeaa Trondheim 1997 normaalimäki
Hopeaa Hopeaa Trondheim 1997 joukkuemäki
Hopeaa Hopeaa Ramsau 1999 joukkuemäki
Pronssia Pronssia Ramsau 1999 normaalimäki

Masahiko Harada (jap. 原田雅彦, Harada Masahiko, s. 9. toukokuuta 1968 Kamikawa, Hokkaido, Japani) on japanilainen uransa lopettanut mäkihyppääjä.

Mäkihypyn maailmancupiin Harada osallistui ensimmäisen kerran 24. tammikuuta 1987 Sapporossa. 1993 Falunissa Harada voitti normaalimäen maailmanmestaruuden ja oli suurmäessä neljäs. Ennen maailmanmestaruuttaan Haradalla ei ollut yhtään maailmancupin osakilpailuvoittoa. Vuotta myöhemmin 1994 Lillehammerin olympialaisissa Harada oli mukana Japanin joukkuemäen hopeaa saavuttaneessa ryhmässä. Japani johti kilpailua vielä ennen Haradan viimeistä hyppyä. Haradan olisi tarvinnut hypätä vain 105 metriä pitääkseen Saksan Japanin takana, mutta hän jäi 97,5 metriin ja pudotti joukkueensa hopealle.lähde?

Ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa Harada saavutti 8. joulukuuta 1995 Itävallan Villachissa. 1997 Trondheimin MM-kisoissa hän voitti kultaa suurmäessä ja saavutti lisäksi hopeaa sekä normaalimäen että joukkuemäen kilpailuista.

1998 Naganon olympialaisissa Harada voitti kultaa joukkuemäestä yhdessä Kazuyoshi Funakin, Takanobu Okaben ja Hiroya Saitōn kanssa ja saavutti suurmäen kilpailussa pronssia. Normaalimäen kilpailua Harada johti ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta epäonnistui toisessa hypyssään, eikä päässyt mitaleille.[1][2] 1999 Ramsaun MM-kisoissa Harada saavutti pronssia japanilaisten kolmoisvoittoon päättyneessä normaalimäen kilpailussa, sekä hopeaa Japanin joukkuemäen ryhmässä.

2001 Lahden MM-kisoissa Harada oli normaalimäessä viides, suurmäessä 33:s, ja saavutti lisäksi kahdesta joukkuekilpailusta kummastakin neljännen sijan Japanin joukkueessa. Viimeiseksi jääneessä maailmancupin osakilpailussa 15. joulukuuta 2002 Titisee-Neustadtissa Harada sijoittui suurmäen kilpailussa 40:nneksi. Maailmancupin osakilpailuvoittoja Harada saavutti urallaan kymmenen.

Harada jatkoi mäkihyppyuraansa kilpaillen kotimaassaan ja Continental Cupissa. 9. tammikuuta 2006 ilmoitettiin, että Harada on valittu Japanin mäkijoukkueeseen Torinon olympiakisoihin. Torinossa hän osallistui normaalimäen karsintaan, jossa hänet kuitenkin hylättiin. Harada lopetti uransa keväällä 2006.

Harada on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Masahiko Harada Olympedia. Viitattu 29.7.2021. (englanniksi)
  2. Masahiko Harada Kansainvälinen olympiakomitea. Viitattu 29.7.2021. (englanniksi)