Luettelo televisiosarjan Power Rangers Zeo jaksoista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Power Rangers Zeo
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Fox Kids
Esitetty 20. huhtikuuta 1996 – 27. marraskuuta 1996
Jaksoja 50
Edeltäjä Mighty Morphin Alien Rangers
Seuraaja Power Rangers Turbo

Televisiosarjaa Power Rangers Zeo alettiin esittämään Yhdysvalloissa 20. huhtikuuta 1996 Fox Kids -kanavalla. Power Rangers Zeo oli toinen kokonainen Power Rangers -sarja ja samalla sarjan neljäs tuotantokausi. Sarjassa seurattiin ryhmää teinejä, joille viisas ja hyväntahtoinen tietäjä Zordon antoi kyvyn muuttua Power Rangereiksi. Näiden teinien tehtävänä oli estää pahoja avaruusolentoja valloittamasta maailmaa. Sarjan loivat Haim Saban ja Shuki Levy. Sarjassa käytettiin lavaste-, asu- ja kuvamateriaalia japanilaisesta Super Sentai -sarjasta Chōriki Sentai Ohranger. Sarja oli myös ensimmäinen Power Rangers -sarjoista, jossa alettiin vuosittain vaihtamaan rangereiden asuja vastaamaan aina niiden Super Sentain versiota. Päärooleissa olivat Catherine Sutherland, Nakia Burrise, Steve Cardenas, Johnny Yong Bosch, Jason David Frank, David Yost, Paul Schrier, Jason Narvy, Richard Genelle ja Gregg Bullock. Myöhemmin Mighty Morphin Power Rangersin ensimmäiseltä ja toiselta tuotantokaudelta tuttu Austin St. John palasi sarjaan. Juuri ennen kauden loppua Power Rangersin alusta asti mukana ollut David Yost jätti sarjan. Power Rangers Zeo sisältää yhteensä 50 jaksoa, joista viimeinen esitettiin yhdysvalloissa 27. marraskuuta 1996.

Zeo jatkui suoraan siitä, mihin sarjan Mighty Morphin Alien Rangers lopussa oli jääty. Rangereiden komentokeskus oli tuhoutunut pommin voimasta juuri, kun rangerit olivat saaneet Zeokristallin valmiiksi ja palauttaneet sen avulla Maapallon oikeaan aikaan. Rangereille annettiin uudet zeovoimat, joilla he pystyivät taistelemaan uutta vihollisryhmää Machine Empireä vastaan. Machine Empire oli onnistunut ajamaan Rita Repulsan ja Lord Zeddin ulos kuupalatsista ja heistä tuli sen jälkeen rangereiden uusi päävihollinen. Samalla, kun rangerit taistelivat Machine Empireä vastaan, heidän täytyi myös selvittää salaperäisen kultaisen rangerin henkilöllisyys, joka näytti myös saaneen voimansa Zeokristallista. Bulk ja Skull (Schrier ja Narvy) jatkoivat poliiseina, kunnes komisario Stone (Bullock) erotettiin heidän takiaan. Sen jälkeen he liittyivät Stonen perustamaan etsivätoimistoon.

Kausi on julkaistu Saksassa 19. toukokuuta 2008. Saksalaisilta levyiltä kaikki 50 jaksoa löytyvät kuudelta eri DVD-levyltä.[1]

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päärooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Catherine Sutherland  … Katherine Hillard (Vaaleanpunainen Zeo Ranger)  
 Nakia Burrise  … Tanya Sloan (Keltainen Zeo Ranger)  
 Steve Cardenas  … Rocky DeSantos (Sininen Zeo Ranger)  
 Johnny Yong Bosch  … Adam Park (Vihreä Zeo Ranger)  
 Jason David Frank  … Tommy Oliver (Punainen Zeo Ranger)  
 David Yost  … Billy Cranston  
 Austin St. John  … Jason Lee Scott (Kultainen Ranger II)  
 Robert L. Manahan  … Zordon (ääni)  
 Richard Steven Horvitz  … Alpha 5 (ääni)  

Muissa rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Paul Schrier  … Farkas 'Bulk' Bulkmeier  
 Jason Narvy  … Eugene 'Skull' Skullovitch  
 Richard Genelle  … Ernie  
 Gregg Bullock  … Komisario/Etsivä Stone  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Luettelo Power Rangers Zeon jaksoista.[2]

No. # Nimi Käsikirjoittaja(t) Ohjaaja(t) Ensiesitys Yhdysvalloissa
156 1 "A Zeo Beginning: Part I" Douglas Sloan Isaac Florentine 20. huhtikuuta 1996
Rangereiden on vaikea uskoa komentokeskuksen, joka oli toiminut vuosia heidän turvapaikkanaan lukuisia Rita Repulsan ja Lord Zeddin hyökkäyksiä vastaan, muuttuneen raunioiksi. Myös Alphan ja Zordonin kohtalo on epäselvä. Näyttää siltä, että räjähdys todellakin oli rangereiden loppu. Loppu on kuitenkin aina jonkun uuden alku...
157 2 "A Zeo Beginning: Part II" Douglas Sloan Isaac Florentine 23. huhtikuuta 1996
Zordon kertoo rangereille ettei heidän tarvitse enää pelätä Zeddiä ja Ritaa, jotka ovat paenneet uuden voimakkaamman vihollisen tieltä. Machine Empire on saapunut ja heidän seuraava valloituskohteensa on Maa. Sillä välin Rito ja Goldar ovat menettäneet muistinsa ja harhailevat ilman päämäärää pitkin Angel Groven katuja.
158 3 "The Shooting Star" Jackie Marchand Vickie Bronaugh 24. huhtikuuta 1996
Tanyan uuden poikaystävän Shawnin on läpäistävä tentti tai hän ei ole enää lukion baseballjoukkueen kapteeni. Tanya kauhistuu, kun hänelle selviää Shawnin aikovan huijata! Sillä välin Mondo suunnittelee sabotoivansa Billyn ja Alphan suunnittelemat uudet zordit, jotta Mondon uusi Staroid-konehirviö voi rauhassa tuhota kaupungin.
159 4 "Target Rangers" Stewart St. John Vickie Bronaugh 25. huhtikuuta 1996
Rockyn atk-tunnin harjoitustyö on vaativa, mutta ei läheskään yhtä vaativa kuin hänen kaunis parinsa, Jennifer. Sillä välin, kun Rocky yrittää löytää keinoa pyytää tyttöä tanssiaisiin, Mondo ja Machina suunnittelevat varastavansa heidän projektityönsä itselleen. He aikovat sisällyttää työssä käytetyn ohjelman uuteen Silo nimiseen konehirviöönsä.
160 5 "For Cryin' Out Loud" Al Winchell Robert Radler 27. huhtikuuta 1996
Tommyn ja Katherinen täytyy esittää avioparia kouluprojektiaan varten. Tehdäkseen harjoituksesta vielä realistisemman, Katherine tuo mukanaan Joey-vauvan, jota hän on luvannut hoitaa koko projektin ajan. Joeyn parkuminen meinaa kuitenkin tehdä teinit hulluiksi. King Mondo saa siitä idean ja lähettää Boohoo the Clownin vahvistamaan vauvan itkua tuhoisin seurauksin. Jos rangerit eivät saa lasta hiljenemään, hän voi tehdä parkumisellaan selvää Angel Grovesta!
161 6 "Rangers in the Outfield" Brett D. Born Robert Radler 29. huhtikuuta 1996
Shawn on kateellinen, kun Tanya paljastuu luontaiseksi lahjakkuudeksi baseballissa. Shawn tulee suorastaan vihaiseksi, kun Tanya onnistuu syöttämään Shawnin ulos pelistä. Sen seurauksena Shawn päättää harjoitella ahkerammin ja Rocky ja Adam liittyvät mukaan. Se sopii mainiosti yhteen myös Prince Sprocketin suunnitelmien kanssa ja hänen uusin konehirviönsä nimeltä People Pitcher saa imettyä Rockyn sisäänsä. Tommyn täytyy pelastaa Rocky ennen kuin on liian myöhäistä!
162 7 "Every Dog Has His Day" Mark Hoffmeier Robert Radler 30. huhtikuuta 1996
Katherine kouluttaa Smokey-koiraa pelastus- ja paikannuskoiraksi. Hän joutuu kuitenkin pulaan, kun Smokeyn kuono haistaa Mondon uusimman juonen. Katherinen täytyy torjua yksin Mondon kätyrit ja vielä kaiken lisäksi ilman Zeonizeriään!
163 8 "The Puppet Blaster" Stewart St. John Isaac Florentine 1. toukokuuta 1996
Angel Groven suositun lastennäytöksen isäntä kapteeni Pete ja hänen ystävällinen Puppetman-robottinsa joutuvat osaksi Machine Empiren uusinta juonta, kun Puppetman muutetaan Puppet Blaster nimiseksi hirviöksi. Uusi robottihirviö saa lapset riehumaan ja toimimaan ihmiskilpinä taistelussa Zeo Rangereita vastaan. Bulk ja Skull holhoavat päivän komisario Stonen veljenpoikaa, joka tekee heidän elämästä painajaista jopa ilman hirviön apua!
164 9 "Invasion of the Ranger Snatchers" Gilles Wheeler Isaac Florentine 2. toukokuuta 1996
Rocky pääsee ihailemaan kuuluisuuksia, kun hänet valitaan Katherinen ja Tanyan kanssa ekstroiksi Angel Grovessa kuvattavaan scifi-elokuvaan. Elokuvakärpänen puree myös Prince Sprocketia, joka haluaa toimia ohjaajana Power Rangereiden lopusta kertovassa elokuvassa!
165 10 "Graduation Blues" Mark Litton Isaac Florentine 4. toukokuuta 1996
Billy saa tietää, että kouluajan ulkopuolella hankkimiensa opintopisteiden johdosta hän valmistuu Angel Groven lukiosta etuajassa. Billy ei kuitenkaan tiedä, mitä tekisi jatkossa. Kysymykseen näyttää löytyvän vastaus, kun Alien Rangereihin kuuluva Cestro laskeutuu avaruusaluksellaan Maahan. Hän pyytää Billyn apuun Aquitarille!
166 11 "A Few Bad Seeds" Richard Goodman Vickie Bronaugh 6. toukokuuta 1996
Rockyn kasvitiedekurssin projekti lähtee hieman käsistä, kun hän risteyttää nopeasti kasvavan ja metallia syövän kasvin. King Mondo näkee kasvissa potentiaalia ja muuttaa sen kahdeksi hirviöserkukseksi nimeltä Adrian ja Pollenator.
167 12 "Instrument of Destruction" Buzz Alden & charlotte Vickie Bronaugh 7. toukokuuta 1996
Opinto-ohjaaja haluaa Adamin ja Skullin monipuolistavan opintojaan, joten he joutuvat musiikkitunnille. Skull ei ole asiasta mielissään.
168 13 "Mean Screen" Ron Milbauer & Terri Hughes Vickie Bronaugh 8. toukokuuta 1996
Angel Groven lukion uudessa tietokoneluokassa tietokonenero Raymond yrittää tutustuttaa Adamia ja Tanyaa internetin ihmeelliseen maailmaan. Vähän myöhemmin ympäri kaupunkia alkaa tapahtua outoja asioita. King Mondon uusin robottihirviö Mean Screen levittää Angel Groven järjestelmiin sitkeän tietokoneviruksen, joka vaikuttaa kaikkiin Angel Groven koneisiin aina rangereiden zordeja myöten!
169 14 "Mr. Billy's Wild Ride" Al Winchell Douglas Sloan 11. toukokuuta 1996
Billy on palaamassa kotiin Aquitarilta, jossa Aquitar-planeetan asukkaat ovat löytäneet ongelmiinsa rauhanomaisen ratkaisun. King Mondo tekee Billyn paluusta kuitenkin kaikkea muuta kuin rauhallisen sysäämällä Billyn avaruusaluksen pois kurssiltaan.
170 15 "There's No Business Like Snow Business: Part I" Douglas Sloan Douglas Sloan 13. toukokuuta 1996
Tommy on masentunut Kimberlyn kirjeestä, jossa hän kertoo tavanneensa toisen Floridassa ja lopettavansa suhteen Tommyn kanssa. Katherine ja Billy lähtevät Tommyn kanssa laskettelemaan, jotta Tommy rentoutuisi ja saisi muuta ajateltavaa. Laskettelukeskuksessa hän tapaa lumilautailun mestarin Heatherin, joka ihastuu Tommyyn. King Mondo ei suostu kuitenkaan rentoutumaan ennen kuin hän on valloittanut maailman. Hän luo Robocupid nimisen hirviön, joka saa Angel Groven asukkaat rakastumaan koneisiin ja elektroniikkaan!
171 16 "There's No Business Like Snow Business: Part II" Douglas Sloan Douglas Sloan 14. toukokuuta 1996
Teinit jatkavat lumilautailuviikonloppuaan ja Tommy ja Heather alkavat lähentyä, mutta rangerit joutuvat jälleen taisteluun. Myöhemmin he palaavat takaisin viileille vuorille. Angel Grovessa alkaa vuorostaan asiat kuumeta, kun Mondon Defoliator niminen hirviö voimistaa siellä kasvihuoneilmiötä.
172 17 "There's No Business Like Snow Business: Part III" Douglas Sloan Douglas Sloan 15. toukokuuta 1996
Defoliator kuumentaa toden teolla kaikkien elämää, myös yhä masentuneen Tommyn. Rangerit voittavat robottihirviön, mutta se palaa myöhemmin takaisin. Heather on saanut tarpeekseen Tommyn äkillisistä katoamisista. Katherine saa Heatherin kuitenkin antamaan Tommylle vielä yhden mahdollisuuden ja järjestää Tommylle ja Heatherille päivällisen Angel Groven nuorisokeskuksella. Valitettavasti Tommy joutuu taas lähtemään kesken kaiken taisteluun palannutta Defoliatoria vastaan. Vaikka Tommy lupaa palata takaisin mahdollisimman pian, Heather on lähtenyt pois lopullisesti. Se ei ehkä loppujen lopuksi olekaan mikään menetys, sillä paljastuu että Katherinella on myös tunteita Tommyä kohtaan ja tunne saattaa olla molemminpuolista.
173 18 "Inner Spirit" Mark Hoffmeier & Mark Litton Robert Radler 16. toukokuuta 1996
Tommy on nähnyt toistuvasti unta intiaanista, joka auttoi häntä aiemmin Zeokristallin palasen löytämisessä. Tommy hämmentyy, kun hän kohtaa Sam Trueheartin, joka näyttää aivan samalta intiaanilta. Tommyllä ei kuitenkaan ole aikaa perehtyä mysteeriin, sillä toinen mysteeri vaatii selvittämistä: kuka tai mikä imee energiaa Angel Grovesta ja minne energia päätyy?
174 19 "Challenges" Mark Litton Robert Radler 18. toukokuuta 1996
Tommy kohtaa autiomaassa aivan häneltä näyttävän mystisen nuoren miehen. Ennen kuin hänelle selviää miehen henkilöllisyys, Sam Trueheart ilmestyy uudestaan ja kertoo Tommyllä olevan uusi tutkimusmatka edessään. Vain tutkimusmatkan saaminen päätökseen voi paljastaa nuoren miehen henkilöllisyyden. Sillä välin nuorisokeskuksen uusi nyrkkeilykerho herättää Adamin lisäksi myös Prince Sprocketin kiinnostuksen. Sprocket ei ole itse atleettista tyyppiä, joten hän luo oman metallisen nyrkkeilylupauksensa nimeltä Punch-A-Bunch, joka haastaa Adamin nyrkkeilyotteluun. Adam joutuu kuitenkin Sprocketin vangiksi. Pelastaakseen vihreän rangerin täytyy Tommyn jättää tutkimusmatkansa kesken ja kohdata hirviö kehässä. Tommy voittaa hirviön ja jatkaa tutkimusmatkaansa. Hän saa tietää, että mystinen mies on hänen veljensä!
175 20 "Found and Lost" Mark Litton & Stewart St. John Robert Radler 20. toukokuuta 1996
Tommy on hämmentynyt, kun mystinen mies paljastui hänen veljekseen. Mondolla on omia suunnitelmia Tommyn veljen varalle, jotka hän aikoo toteuttaa viimeisimmän luomuksensa Mace Facen avulla!
176 21 "Brother, Can You Spare an Arrowhead?" Mark Litton Terence H. Winkless 9. syyskuuta 1996
Tommyn on löydettävä tapa pelastaa veljensä pahojen henkien luolasta samalla kun muut rangerit taistelevat Mace Facea vastaan.
177 22 "Trust in Me" Al Winchell Terence H. Winkless 10. syyskuuta 1996
Rocky yrittää ystävystyä sokean kamppailulajeja taitavan tytön kanssa, joka aluksi pyrkii pitämään Rockyn kuitenkin etäällä. Rangerit saavat arvokkaan opetuksen luottamuksesta, kun King Mondo lähettää Defector nimisen hirviönsä huijaamaan heitä.
178 23 "It Came from Angel Grove" Joseph Kuhr Robert Radler 11. syyskuuta 1996
Adam löytää itsensä pelottavasta tilanteesta, kun muut rangerit on muutettu klassisen kauhuelokuvan hahmoiksi.
179 24 "Bulk Fiction" Jackie Marchand Terence H. Winkless 12. syyskuuta 1996
Bulk on ihastunut poliisipäällikön tyttäreen ja pyytää rangerteineiltä neuvoja vaikutuksen tekemiseen. Rangerit kohtaavat Prince Sprocketin uusimman Googleheimer-lelurobotin.
180 25 "Song Sung Yellow" Steve Melching & charlotte Robert Radler 13. syyskuuta 1996
Tanyalle tarjoutuu tilaisuus ryhtyä laulajaksi, mutta Machine Empire haluaa romuttaa hänen unelmansa. Tommy haastaa Red Battlezordillaan Wrecking Ball nimisen hirviön.
181 26 "Game of Honor" Brett D. Born Robert Radler 16. syyskuuta 1996
Adam ja Shawn harjoittelevat kung fu -turnausta varten. Shawnilla on käytössään kuitenkin salainen ase.
182 27 "The Power of Gold" Al Winchell Robert Radler 17. syyskuuta 1996
King Mondon suunnitelma voittaa Power Rangerit uuden Wolfbane nimisen hirviön avulla epäonnistuu mystisen muukalaisen ilmestymisen myötä, joka näyttää myös saavan voimansa Zeokristallista.
183 28 "A Small Problem" Mark Hoffmeier Vickie Bronaugh 19. syyskuuta 1996
Rangereiden on löydettävä keino auttaa ystäviään, kun Prince Sprocket kutistaa Tommyn ja Katherinen ja laittaa heidät terraarioon nälkäisen hämähäkin seuraksi.
184 29 "Oily to Bed, Oily to Rise" Gilles Wheeler Robert Radler 20. syyskuuta 1996
Katherinen osallistuessa lainelautailukilpailuun hän joutuu vaaraan, kun Leaky Faucet laskee Cogeissa käytettävää öljyä Angel Groven veteen.
185 30 "Rock-a-Bye Power Rangers" Tony Oliver & Barbara A. Oliver Vickie Bronaugh 23. syyskuuta 1996
Jo kaksi viikkoa lähes tauotta jatkuneiden Machine Empiren hyökkäysten jälkeen Zeo Rangerit ovat hyvin väsyneitä ja se vaikuttaa niin heidän rangervelvollisuuksiinsa kuin arkielämäänkin. Väsytettyään rangerit King Mondo lähettää vielä Somnibotin hyökkäykseen, jonka tarkoitus on laittaa rangerit tuutulaulujensa avulla uneen. Ehtiikö kultainen ranger ajoissa apuun? Bulk ja Skull ovat saaneet tehtäväkseen vartioida päivän ajan sisällöltään arvokasta kassakaappia eivätkä tiedä, että myös katala varas on iskenyt siihen silmänsä.
186 31 "Do I Know You?" Al Winchell Vickie Bronaugh 27. syyskuuta 1996
Kultaisen Rangerin henkilöllisyydestä herää uusia kysymyksiä, kun varox-palkkionmetsästäjärotuun kuuluva Borax saapuu Maahan suunnitelmanaan viedä kultaisen rangerin voimat itselleen. King Mondo näkee liittoutumisen varoxien kanssa lupaavana ja tarjoutuu auttamaan Boraxia kultaisen rangerin voittamisessa. Sillä välin Bulk ja Skull on palkattu etsimään naisen karannutta koiraa, joka katosi Pyramidaksen laskeutuessa Maahan.
187 32 "A Season to Remember" Jackie Marchand Robert Radler 27. marraskuuta 1996
Teinien ylle langetetaan joulun aikaan taika, joka saa heidät vihaamaan muiden kulttuurien perinteitä.
188 33 "Revelations of Gold" Shuki Levy & Shell Danielson Vickie Bronaugh 3. lokakuuta 1996
Avaruuden palkkionmetsästäjät ovat yhä kultaisen rangerin perässä ja hän joutuu pyytämään apua rangereilta.
189 34 "A Golden Homecoming" Douglas Sloan Vickie Bronaugh 4. lokakuuta 1996
Machine Empire yrittää estää Tommyä viemästä uutta kandidaattia kultaisen rangerin voimille rangereiden voimakammioon. Rangereiden täytyy käyttää Treyn antamia Super Zeozordeja King Mondon uudet panssarit saaneita konehirviöitä vastaan.
190 35 "Mondo's Last Stand" Mark Litton Robert Radler 9. lokakuuta 1996
Rangerit ovat innoissaan Jasonin paluusta. Rocky alkaa kuitenkin tuntea itsensä ulkopuoliseksi. Todistaakseen kykynsä Rocky päättää haastaa yksin suureksi kasvaneen King Mondon, joka on Maassa noutamassa suurta ja voimakasta miekkaa. Bulk ja Skull on palkattu selvittämään kauan sitten vauvanruokapurkeissa esiintyneen vauvan henkilöllisyys ja he uskovat sen olevan Jason! Myös Goldar ja Rito palaavat Kuuhun sinne takaisin tulleiden Ritan ja Zeddin luo.
191 36 "Bomber in the Summer" Stewart St. John Robert Radler 11. lokakuuta 1996
Joukko teinejä yrittää romuttaa Ernien suunnitelmat avata uusi rantaklubi. Sillä välin Rita ja Lord Zedd suunnittelevat hankkiutuvansa eroon lopuistakin Machine Empiren jäsenistä.
192 37 "Scent of a Weasel" Brett D. Born Douglas Sloan 23. lokakuuta 1996
Angel Grovessa järjestetään hyväntekeväisyysmuotinäytös. Skull on saanut tehtäväkseen toimia supermallin henkivartijana. Queen Machina lähettää Stenchy nimisen haisunäätärobottihirviön levittämään ihmisiin hajujaan.
193 38 "The Lore of Auric" Jackie Marchand Douglas Sloan 25. lokakuuta 1996
Aisha lähettää Tanyalle paketin, joka sisältää avaimen ja kartan saarelle, jonne Tanyan vanhemmat ovat kadonneet. Tanya lähtee etsimään heitä ja antaa avaimen Jasonin haltuun. Louie Kaboom kiinnostuu avaimesta kuullessaan, että sillä voi vapauttaa jättimäisen Auric-olennon. Louie vie avaimen Jasonilta ja vapauttaa Auricin, joka ei kuitenkaan suostu tottelemaan hänen käskyjään. Louie heittää avaimen pois, mutta Prince Sprocket päättää vielä yrittää. Hän uskottelee Auricille, että Power Rangerit ovat pahoja ja saakin Auricin taistelemaan heitä vastaan. Rangerit yrittävät kertoa Auricille totuutta, mutta heidän hämmästyksekseen Auric ei halua uskoa heitä.
194 39 "The Ranger Who Came in from the Gold" Mark Hoffmeier Douglas Sloan 31. lokakuuta 1996
Katherine ja Tanya työstävät balettiesitystä kuningas Midaksesta, johon Jason ja Adam ovat tahtomattaan joutuneet mukaan. Bulk ja Skull ovat työtehtävää vailla, joten he päättävät lyödä vetoa tyttöjen kanssa. Vedon voittaakseen heidän on löydettävä kaikki tarpeellisen rekvisiitta balettiesitystä varten, joten he lähtevät etsimään kullattuja esineitä. Heidän etsintäretkensä näyttää aluksi lupaavalta, kun Skull löytää kultaisen koirapatsaan, jolla he pystyvät muuttamaan esineitä kullaksi! Kun rangerit ymmärtävät patsaan olevan ansa, he lähtevät taisteluun. Patsas muuttaa kuitenkin myös Jasonin kullaksi!
195 40 "The Joke's on Blue" Jim Suave & Colleen White Isaac Florentine 5. marraskuuta 1996
Angel Groven lukioon on ilmestynyt uusi oppilas sekä kaksi etsivää, jotka haluavat korvata Bulkin ja Skullin. Kepposia alkaa tapahtua kaikkialla eikä kukaan ole niiltä turvassa. Niinpä Bulk ja Skull ja heidän kilpailijansa palkataan paljastamaan syylliset. Tanya ja Katherine saavat syylliset selville ja yllättyvät löydöstään. Samalla Prince Sprocketin isoveli Prince Gasket ja hänen vaimonsa Archerina saapuvat Kuuhun. He päättävät hankkiutua eroon Louie Kaboomista, joten he saavat Louien rakastumaan Archerinaan ja tekemään hänen vuokseen mitä tahansa.
196 41 "Where in the World is Zeo Ranger 5?" Stewart St. John Isaac Florentine 6. marraskuuta 1996
Tommyn mystinen katoaminen saa muut rangerit hämilleen. Kun Tommyn etsinnät eivät tuota tulosta, rangereiden on taisteltava ilman johtajaansa Cruel Chrome nimistä robottihirviötä vastaan.
197 42 "King for a Day: Part I" Al Winchell Isaac Florentine & Koichi Sakamoto 7. marraskuuta 1996
Tommy on yhä kateissa. Rangerit hätääntyvät, kun Bulk ja Skull kertovat nähneensä Zeo Ranger 5:n rannalla. Prince Gasket on aivopessyt Tommyn pitämään itseään Machine Empiren kuninkaana ja luulemaan rangereita pahoiksi! Jason ja Katherine menevät Bulkin ja Skullin osoittamaan paikkaan, josta Jason päätyy toiseen ulottuvuuteen. Siellä hän kohtaa hänet valmiina tuhoamaan olevan Tommyn!
198 43 "King for a Day: Part II" Al Winchell Isaac Florentine & Koichi Sakamoto 8. marraskuuta 1996
Tommy ja Jason ovat kateissa eikä voimakammiossa kukaan tiedä heidän sijaintiaan. Muut voivat vain katsoa, kun Tommy yrittää tuhota parhaan ystävänsä. Myös Bulk ja Skull päätyvät Jasonin kanssa samaan ulottuvuuteen, jossa he joutuvat selliin. Sellissä he ystävystyvät vankina olevan Tritor nimisen avaruusolion kanssa, jolla on pakosuunnitelma mielessään. Rita ja Zedd ymmärtävät, että ellei mitään tapahdu niin Machine Empire voittaa. Vaikka he haluaisivat mielellään tuhota rangerit, he joutuvat tällä kertaa auttamaan heitä pääsemään Jasonin ja Tommyn luo. Onko kuitenkin jo liian myöhäistä?
199 44 "A Brief Mystery of Time" Buzz Alden & charlotte Robert Radler 11. marraskuuta 1996
Tommy on ymmällään, kun hän elää saman päivän yhä uudelleen ja uudelleen eikä kukaan muu huomaa mitään. Voimakammiossa vieraillessaan rangerit saavat selville jotain erittäin huolestuttavaa. He lähtevät heti selvittämään tilannetta ja törmäävät Protectroniin, joka on päättänyt tuhota heidät. Asiat näyttävät entistä huonommilta, kun Cogit, Prince Gasket ja Archerina liittyvät taisteluun. Pystyvätkö rangerit estämään tämän katastrofin?
200 45 "A Mystery to Me" Jackie Marchand Robert Radler 14. marraskuuta 1996
Rangerit osallistuvat etsivä Stonen järjestämään hyväntekeväisyysjuhlaan, jossa heidän täytyy selvittää etsivä Stonen katoaminen. Archerina käyttää tilaisuutta hyväkseen ja vangitsee kaikki muut rangerit paitsi Katherinen. Archerinan tuntema kateus Katherinea kohtaan on pisteessä, jossa hän haluaa henkilökohtaisesti tuhota hänet. Katherine joutuu kohtaamaan vihollisensa yksin, kun hän eikä Zordonkaan saa yhteyttä muihin rangereihin.
201 46 "Another Song and Dance" Brett D. Born Robert Radler 15. marraskuuta 1996
Tommy pyytää Tanyalta apuopetusta, kun hän joutuu laulamaan pian koko luokan eteen. Machinan langettaman loitsun takia asiat saavat kuitenkin uuden käänteen, kun Tommyn ja Tanyan puheet muuttuvat tahattomasti lauluksi!
202 47 "Rangers of Two Worlds: Part I" Mark Litton Larry Litton 20. marraskuuta 1996
Rangerit järkyttyvät, kun käy ilmi, että Billyn kauan sitten käyttämällä koneella, jolla hän palasi takaisin oikean ikäiseksi onkin kauhea sivuvaikutus. Billy on nimittäin alkanut nopeasti vanheta! Rita yrittää muuttaa Katherinen hirviöksi, mutta muuttaakin vahingossa hänen käsilaukkunsa.
203 48 "Rangers of Two Worlds: Part II" Mark Litton Larry Litton 21. marraskuuta 1996
Billy vanhenee edelleen ja on nyt kaiken lisäksi jumissa Zeo Megazordissa, jonka Mondon hirviö on ottanut haltuunsa! Ritan ja Zeddin hirviö vuorostaan valtaa Super Zeo Megazordin! Tehdäkseen taistelun tasaisemmaksi, Aquitarin Power Rangerit matkustavat Maahan auttamaan hirviöiden tuhoamisessa.
204 49 "Hawaii Zeo" Al Winchell Vickie Bronaugh 22. marraskuuta 1996
Tommy pyytää Katherinen treffeille, kun Ernie järjestää rantaklubillaan Havaiji-teemaiset juhlat. Gasket ja Archerina yrittävät kuitenkin pilata ne Cogiensa avulla.
205 50 "Good as Gold" Douglas Sloan Vickie Bronaugh 23. marraskuuta 1996
Taisteltuaan King Mondon kätyreitä vastaan Jason ymmärtää olevansa menettämässä sekä rangerin että omat voimansa. Hän tuntee itsensä avuttomaksi, kun sekä Rita, Lord Zedd ja Machine Empire janoavat hänen voimiaan itselleen. Lopulta Jason onnistuu pakenemaan Angel Groven nuorisokeskukselle, jossa hän pyörtyy ystäviensä edessä. Rangerit vievät hänet voimakammioon, jossa Zordon kertoo heille Jasonin olevan menettämässä voimansa ja huonoimmassa tapauksessa jopa henkensä. Pelastaakseen Jasonin on kultaisen rangerin voimat siirrettävä mahdollisimman pian takaisin Trey of Triforialle. Alpha 5 antaa rangereille kartan paikkaan, jossa voimien siirto täytyy suorittaa. King Mondo on raivoissaan ja lähettää Cog-rivisotilaansa estämään voimien siirron. Niinpä rangerit joutuvat taistelemaan Cogeja vastaan juuri kun he ovat päässeet perille. Taistelun aikana kultaisen rangerin voimat saadaan siirrettyä takaisin Treylle. Sen jälkeen Trey ryhtyy auttamaan rangereita, mutta King Mondo ilmestyy ystäviensä kanssa suureksi kasvaneina. Sen seurauksena Trey kasvattaa kaikki rangerit suuriksi. Zedd ja Rita seuraavat taistelua ja punovat juonia molempia ryhmittymiä vastaan. Lopulta rangerit voittavat ja King Mondo liittolaisineen palaa Kuuhun.

Myöhemmin Zedd ja Rita antavat King Mondolle lahjan ja poistuvat nopeasti paikalta. Kuningasperhe avaa paketin, joka räjäyttää koko Machine Empiren johdon palasiksi! Jakson lopussa Jason lähtee tyttöystävänsä Emilyn luo ja Tommy nähdään kävelemässä Katherinen kanssa käsi kädessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]