Nakia Burrise

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nakia Burrise
MCCC 15 - Nakia Burrise (18066407926).jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 21. lokakuuta 1974 (ikä 44)
Yhdysvallat San Diego, Kalifornia
Ammatti näyttelijä
laulaja
Näyttelijä
Taiteilijanimet Nakia R. Burrise
Nakia Ra'Shay Burrise
Nakia Ra'shay Burrise
Aktiivisena 1996–
Merkittävät roolit Tanya Sloan
(Power Rangers Zeo)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Nakia Burrise (s. 21. lokakuuta 1974 San Diego, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Tanya Sloanina televisiosarjassa Power Rangers Zeo.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burrise syntyi San Diegossa, Kaliforniassa Cornell ja Deborah Burriselle.[1] Hänellä on myös kaksi veljeä Marvell ja Cornell. Burrise kävi Thomas Alva Edison Senior high schoolia Stocktonissa, Kaliforniassa, josta hän valmistui vuonna 1992. Sittemmin Burrise siirtyi opiskelemaan näyttelemistä Los Angelesin yliopistoon.[1]

Näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burrisen näyttelijän ura alkoi televisiossa vuonna 1996, kun hänen managerinsa huomasi Power Rangersista lehti-ilmoituksen vuonna 1995. Burrise sai lopulta roolin noin sadan hakijan joukosta.[2] Hän näytteli ensi kerran Tanya Sloanin roolissa televisiosarjassa Mighty Morphin Alien Rangers. Hän esiintyi sarjan kaksiosaisessa päätösjaksossa "Hogday Afternoon", jossa Burrisesta tuli uusi ja samalla kolmas keltainen Ranger, kun toista keltaista Rangeria näytellyt Karan Ashley päätti jättää sarjan. Sarjan aikana Ashleyn näyttelemä Aisha Campbell valitsi Burrisen näyttelemän Tanya Sloanin voimansa periäksi. Burrise jatkoi roolissaan Power Rangers Zeossa vuonna 1996, tällä kertaa pääosassa yhdessä Catherine Sutherlandin, Steve Cardenasin, Johnny Yong Boschin, Jason David Frankin ja David Yostin kanssa. Sarjan päätyttyä Burrise oli pääosassa myös elokuvassa Power Rangers turbovaihteella vuotta myöhemmin ja näytteli Power Rangers Turbo 14. jaksossa ennen kuin päätti jättää sarjan vuonna 1997. Hänen tilalleen neljänneksi keltaiseksi Rangeriksi tuli Ashley Hammondia näytellyt Tracy Lynn Cruz. Sarja jäi myös Burrisen viimeiseksi Power Rangers ohjelmaksi.

Hän jatkoi esiintymistä televisiossa vierailevissa rooleissa vuoteen 2001 asti muun muassa Smart Guyssa, Moeshassa ja Sabrina, teininoidassa. Burrise piti hetken taukoa näyttelemisestä terveydellisistä syistä ja työskenteli sijaisopettajana.[3] Palattuaan takaisin näyttelemisen pariin vuonna 2005 hän vieraili televisiosarjoissa Boston Legal, Samantha Who? ja Bones. Burrise esiintyi myös elokuvassa Between Kings and Queens.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b imdb imdb.com. Viitattu 4.1.2009. (englanniksi)
  2. Nakia Burrise On-Line: Q&A thor.prohosting.com. Viitattu 4.1.2009. (englanniksi)
  3. Anime Expo 2009 - Interview with Nakia Burrise Viitattu 21.1.2011 (englanniksi)