Power Rangers RPM

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Power Rangers RPM
PowerRangersRPM.jpg
Tyyli toiminta-seikkailu
Kestoaika 22 min
Pääosissa Eka Darville
Ari Boyland
Rose McIver
Dan Ewing
Milo Cawthorne
James Gaylyn
Adelaide Kane
Olivia Tennet
Alkuperämaa  Yhdysvallat
 Uusi-Seelanti
Verkko Yhdysvallat ABC
Esitetty 7. maaliskuuta 2009 – 26. joulukuuta 2009
Jaksoja 32
Tuotanto
Tuottaja(t) Sally Campbell
Vastaava(t) tuottaja(t) Koichi Sakamoto
Eddie Guzelian
Ohjaaja(t) Jonathan Brough
Mike Smith
Vanessa Alexander
Charlie Haskell
Käsikirjoittaja(t) Eddie Guzelian
Jackie Marchand
John Tellegen
Tuotantoyhtiö(t) BVS Entertainment
Renaissance-Atlantic Films
Toei Company
Aiheesta muualla
IMDb

Power Rangers RPM on yhdysvaltalainen 32-osainen lasten televisiosarja, joka oli samalla 16. Power Rangers -sarja. RPM käytti japanilaisen 32:n Super Sentai sarjan Engine Sentai Go-ongerin lavaste-, asu- ja kuvamateriaalia.

RPM:n oli tarkoitus olla viimeinen Power Rangers -sarja tuottaja Sally Campbellin mukaan.[1] Kuitenkin kaksi viikkoa myöhemmin Campbellin lausunnosta Disney ja Bandai America ilmoittivat sarjan vielä jatkuvan ainakin vuonna 2010.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähitulevaisuudessa salaperäinen ja uhkaava Venjix tietokoneverkosto yrittää valloittaa ja tuhota maaplaneetan. Ihmiskunta on paennut voimakentän varassa oleviin kaupunkeihin, jotka suojelevat heitä Venjixin aiheuttamilta saasteilta ja mekaanisilta hirviöiltä. Erityisesti hyökkäyksen kohteena on Corinth kaupunki, jossa asuvat Power Rangersit. Heidän tehtävänään on estää Venjixin pahat aikeet.[3]

Power Rangerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Scott Truman on Punainen Ranger ja ryhmänjohtaja, joka on eversti Trumanin poika. Hän palveli ilmavoimissa edeltävässä taistelussa Venjixia vastaan, ennen kuin vetäytyi yhdessä Summer Landsdownin kanssa Corinthiin turvaan. Taistelun aikana Truman menetti veljensä. Uudessa kaupungissa tohtori K värväsi hänet johtamaan RPM ryhmää Punaisena Power Rangerina.
  • Flynn McAllistair on Sininen Ranger, joka toimi taistelussa Venjixia vastaan linja-auton kuljettajana, auttaessaan ihmisiä pakenemaan turvaan Corinthiin. Tohtori K valitsi myös Flynnin ryhmään tämän mekaanikon taitojen vuoksi.
  • Summer Landsdown on Keltainen Ranger, joka auttoi haavoittuneen Scott Trumanin turvaan Corinthiin. Tohtori K valitsi hänet Keltaiseksi Rangeriksi. Vuotta myöhemmin Summer puolestaan värväsi Power Rangersien ryhmän neljänneksi jäseneksi Dillionin. Aluksi ryhmän muut jäsenet olivat erimieltä hänen ehdotuksesta.
  • Ziggy Grover on Vihreä Ranger, joka pääsi Power Rangeriksi Dillionin ansiosta. Puhelias kaveri, joka joutui Corinthissa mafian kanssa pahaan pulaan ja päätti karata kaupungista. Hän kuitenkin huomasi ettei pärjäisi ulkomaailmassa yksin ja pyrki takaisin Corinthiin. Päästäkseen takaisin nopeasti Ziggy tarvitsi ajoneuvon ja sattumalta törmäsi Dillioniin, jolta hän yritti epätoivossaan varastaa autoa. Puhelahjojensa ansiosta Ziggy sai suostuteltua Dillionin ottamaan kyytiin tietäessään reitin Corinthiin, jonne myös Dillion oli matkalla. Kaupunkiin päästyään hän joutui takaisin vankilaan, mutta pääsi pian vapaaksi Dillionin ansiosta. Ziggy värvättiin Power Rangers ryhmään, mutta ei häntä ei kelpuutettu Rangeriksi. Myöhemmin yrittäessään etsiä ryhmälle sopivaa Vihreää Rangeria hän luuli löytäneensä sopivan ehdokkaan Tenaya 7:sta, joka osoittautuikin olevan Venjixin kätyri. Tohtori K:n käskiessä Ziggya suojelemaan hengellään Vihreän Rangerin muuntautumislaitetta hän joutui uudelleen pulaan Tenaya 7 kanssa. Heidän välisen taistelun aikana laite jäi Ziggyn ranteeseen ja muunsi tämän Vihreäksi Rangeriksi. Myöhemmin hänen pätevyyttään epäiltiin mafia taustansa vuoksi.
  • Dillon on Musta Ranger, joka ei tiedä menneisyydestään mitään. Häneen oli asennettu tuntemattomasta syystä Venjix kovalevyjä, joiden avulla Dillionin vahvuus ja muut ihmiselle ominaiset kyvyt ovat normaalia tasoa korkeammat. Rangeriksi hän puolestaan päätyi sattumalta etsiessään Corinth kaupunkia. Matkalla hän törmäsi kömpelöön Ziggyyn, joka neuvoi tien kaupunkiin huolimatta yrittäessään aluksi varastaa Dillionin auton. Päästyään kaupungin sisälle Dillion tapasi Power Rangerit, joista hän ei ollut kuullut aikaisemmin. Rangerit taistelivat Gringereitä vastaan. Huolimatta avustaan voittamaan Power Rangereita häirköinneistä Gringereistä eversti Truman vangitsee Dillionin ja Ziggyn. Kuulusteluiden päätteksi kaksikko päätetään pitää vankilassa, mutta Keltaisen Rangerin Summerin mielestä Dillion pitäisi värvätä ryhmään neljänneksi Rangeriksi. Muut jäsenet eivät pidä häntä kummoisena, mutta ruokalassa tapahtuneen tappelun päätteeksi he antavat Summerin ehdotukselle mahdollisuuden ja asettavat Dillionin Power Rangers koetta varten. Läpäistessään kokeen tohtori K antaa Dillionille laitteen, jonka avulla hän voi muuntautua Mustaksi susi Rangeriksi. Dillionia kuitenkin vaivaa menneisyyden haamu, sillä hän näkee unissaan kuvia henkilöstä jonka suojelemisessa Dillion epäonnistui, eikä siksi halunnut aluksi tulla Power Rangeriksi.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Eka Darville  … Scott Truman/Punainen Ranger  
 Ari Boyland  … Flynn McAllistair/Sininen Ranger  
 Rose McIver  … Summer Landsdown/Keltainen Ranger  
 Dan Ewing  … Dillon/Musta Ranger  
 Milo Cawthorne  … Ziggy Grover/Vihreä Ranger  
 James Gaylyn  … eversti Mason Truman  
 Adelaide Kane  … Tenaya 7  
 Olivia Tennet  … Dr. K  
 Andrew Laing  … Venjix (ääni)  
 Mark Mitchinson  … kenraali Shifter (ääni)  
 Charlie McDermott  … kenraali Crunch (ääni)  
 Mike Ginn  … Gem/Kultainen Ranger  
 Li Ming Hu  … Gemma/Hopeinen Ranger  
 Damien Avery  … alikersantti Hicks  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lights Out for 'Power Rangers New York Post. 10.3.2009. Viitattu 17.3.2009. (englanniksi)
  2. Power Rangers Continues On Action Figure Insider 20.3.2009 Viitattu 6.6.2009 (englanniksi)
  3. linearranger.com (englanniksi) Viitattu 17.3.2009

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]