Dan Ewing

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dan Ewing
Dan Ewing 3.jpg
Syntymäaika 3. kesäkuuta 1985 (ikä 33)
Syntymäpaikka Australian lippu Manly, Uusi Etelä-Wales
Aktiivisena 2004–
Oikea nimi Daniel Ewing
Ammatti näyttelijä
Merkittävät roolit Dillion
(Power Rangers: RPM)
Aiheesta muualla
IMDb

Daniel "Dan" Ewing (s. 3. kesäkuuta 1985 Manly, Uusi Etelä-Wales, Australia) on australialainen näyttelijä, joka tunnetaan roolistaan Dillionina, Mustana Rangerina televisiosarjassa Power Rangers: RPM.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ewing syntyi Manlyssa ja kasvoi Forestvillessa, Australiassa. Hän on perheensä vanhin neljästä sisaruksista. Ewing opiskeli Marist College North Shoressa, jonka aikana hän esiintyi musikaalisissa näytelmissä. Ewing edusti myös kouluaan urheilussa, kuten koripallossa, jalkapallossa, rugbyssa, yleisurheilussa, uinnissa ja lentopallossa. Jalkapalloa hän on harrastanut 6-vuotiaasta asti pelatessaan Forest Killarneyn junioriseurassa. Näyttelemistä Ewing opiskeli muun muassa Kensingtonissa National Institute of Dramatic Artissa, sekä John Gibsonin opissa.

Näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelemisen pariin Ewing päätyi serkkunsa kautta, pelatessaan samaan aikaan koripalloa. Hänen serkkunsa teki näyttelemistä lisätyönä ja Ewing lähti mielenkiinnosta mukaan. Hän kokeili näyttelemistä aikaisemmin high schoolissa, mutta varsinaisesti päätyi ammatikseen näyttelijäksi serkkunsa kautta, kun lisätöiden myötä Ewingille tarjoutui lukuisia mainosrooleja.[1] Sittemmin hän pääsi television pariin tehden aluksi cameorooleja elokuviin Dead Meat ja Superman Returns. Vuosina 2007–2008 Ewing sai ensimmäisen vierailevan roolin australialaisessa televisiosarjassa Home and Away. Ensimmäisen pääroolin hän sai vuonna 2009 televisiosarjasta Power Rangers: RPM, jossa Ewing näyttelee Mustaa Rangeria, Dillionia.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/TV-sarja Rooli
2004 Dead Meat linnan zombi
2006 Superman Returns Uni oppilas
2007–2008 Home and Away Reuben Humphries
2008 Blue Water High
2009 Power Rangers: RPM Dillion

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. danewing.com (englanniksi) Viitattu 17.3.2009

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.