Mighty Morphin Alien Rangers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mighty Morphin Alien Rangers
Tyyli toiminta-seikkailu
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Haim Saban
Shuki Levy
Pääosissa Julia Jordan
Matthew Sakimoto
"Sicily"
Michael J. O'Laskey II
Michael R. Gotto
Justin Timsit
Rajia Baroudi
David Bacon
Jim Gray
Karim Prince
Alan Palmer
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Verkko Yhdysvallat Fox Kids
Esitetty 5. helmikuuta 1996 – 17. helmikuuta 1996
Jaksoja 10
Tuotanto
Tuottaja(t) Ronnie Hadar
Jonathan Tzachor
Vastaava(t) tuottaja(t) Haim Saban
Shuki Levy
Ohjaaja(t) Vickie Bronaugh
Larry Litton
Paul Schrier
Robert Radler
Isaac Florentine
Käsikirjoittaja(t) Shuki Levy
Shell Danielson
Douglas Sloan
Stewart St. John
Gilles Wheeler
Jackie Marchand
Steven Melching
Charlotte Fullerton
Tuotantoyhtiö(t) Saban Entertainment
Renaissance Atlantic Entertainment
Toei Company, Ltd.
MMPR Productions, Inc.
Edeltäjä Mighty Morphin Power Rangers
Seuraaja Power Rangers Zeo

Mighty Morphin Alien Rangers on kymmenosainen Power Rangers -minisarja, jonka tapahtumat sijoittuvat sarjojen Mighty Morphin Power Rangers ja Power Rangers Zeo väliin. Sarjassa käytettiin Mighty Morphin Power Rangersin kolmannen tuotantokauden tavoin japanilaisen 18. Super Sentai -sarjan Ninja Sentai Kakuranger kuvamateriaalia. Toisin kuin aiemmin, nyt myös rangereiden asut otettiin Kakurangerista.

Taistelu- ja alkumusiikkina oli hieman muokattu versio Mighty Morphin Power Rangersin tunnusmusiikista, sillä sanojen "Go Go Power Rangers" tilalla laulettiin "Go Go Alien Rangers".

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viisi Aquitarin Power Rangeria

Mighty Morphin Power Rangersin viimeisessä jaksossa paha Master Vile oli siirtänyt Orb of Doomin avulla Maapallon ajassa taaksepäin. Sen seurauksena rangerit olivat muuttuneet jälleen lapsiksi, joten he eivät voineet käyttää voimiaan. Maa tarvitsi suojelua, joten Zordon pyysi apua Aquitar-planeetan Power Rangereilta. Nämä rangerit olivat avaruusolioita, jotka elivät planeetallaan vedenalaisessa ympäristössä. Sen vuoksi Maan ympäristö ei soveltunut heille hyvin, mutta he päättivät siitä huolimatta tulla apuun. He onnistuivat pilaamaan Master Vilen suunnitelman, jonka jälkeen Master Vile sai tarpeekseen ja lähti takaisin omaan galaksiinsa. Sen jälkeen Lord Zedd ja Rita Repulsa yrittivät valloittaa maailman taas kahdestaan.[1]

Billy Cranston rakensi ninjakolikoista voimansa ottaneen laitteen, jolla hän toivoi muuttavansa rangerit takaisin oikean ikäisiksi. Kuitenkin vain Billy ehti käyttää laitetta, sillä Goldar ja Rito Revolto varastivat sen. Sen jälkeen Rita ja Zedd tuhosivat sen sisällä olleet ninjakolikot, joten Power Rangereiden aiemmin käyttämät voimat olivat lopullisesti mennyttä. Sen seurauksena Aquitarin Rangerit olivat planeetan ainoa toivo ja he eivät voineet jäädä kovin pitkäksi aikaa.[2] Lopulta Zordon oivalsi, että Zeokristallin sisältämillä voimilla maailman voisi palauttaa oikeaan aikaan.[3] Rangerit olivat kuitenkin aiemmin jakaneet sen viideksi pienemmäksi kristalliksi ja ripotelleet ne eri aikakausille ympäri Maapalloa, jotta Master Vile ei saanut sitä käsiinsä.

Sen seurauksena viisi nuorta rangeria lähetettiin kukin eri aikakaudelle etsimään kristallin palasta. Kristallin palasten löydyttyä he pystyivät palaamaan nykypäivään. Palasten etsintöjen ajan Aquitarin Rangerit, Billy, Zordon ja Alpha 5 keskittyivät torjumaan Lord Zeddin ja Ritan hyökkäyksiä. Viholliset suunnittelivat tuhoavansa komentokeskuksen ja varastavansa valmiin Zeokristallin itselleen.[4]

Lopulta Zedd ja Rita toivat Aquitarin Rangereiden arkkivihollisen, Hydro Hogin, Maahan. Suurien vaikeuksien jälkeen Aquitarin Rangerit onnistuivat kuitenkin tuhoamaan hänet. Samaan aikaan Aisha Campbell sai haltuunsa Afrikassa viimeisen Zeokristallin palasen. Hän päätti kuitenkin jäädä Afrikkaan auttamaan eläimiä ja lähetti uuden ystävänsä, Tanya Sloanin, hänen tilalleen. Kun Zeokristalli oli taas yhdistynyt Billyn rakentaman koneen avulla palasi Maapallo takaisin oikeaan aikaan. Lukiolaisiksi palanneet rangerit kiittivät Aquitarin rangereita, jonka jälkeen he lähtivät takaisin Aquitarille. Goldar ja Rito Revolto onnistuivat kuitenkin varastamaan Zeokristallin ja räjäyttämään komentokeskuksen palasiksi virittämällään pommilla. Rangerit ehdittiin siirtää turvaan juuri ennen räjähdystä.[5]

Vaikutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä minisarja toimi linkkinä sarjojen Mighty Morphin Power Rangers ja Power Rangers Zeo välillä. Zeon kaksiosainen aloitusjakso toi ratkaisun minisarjan lopun tapahtumille ja esitteli rangereille heidän uudet voimansa, kuten myös uuden vihollisen, Machine Empiren.

Aquitarin Rangereita on nähty myös muillakin kausilla. Cestro palasi eräässä Power Rangers Zeon jaksossa pyytämään Billyn apua taistelussa Hydro Contaminatoreja vastaan.[6] Myöhemmin Cestro näyttäytyi hetkellisesti myös Delphinen kanssa, kun Trey of Triforia oli tehnyt pakkolaskun Aquitarille.[7] Koko Aquitarin Rangereiden ryhmä näyttäytyi kauden lopulla, kun he saapuivat Maahan taistelemaan Zeo Rangereiden rinnalla King Mondon robottihirviötä ja Rita Repulsan laukkuhirviötä vastaan. Jaksoissa Aquitarin Rangerit yrittivät myös auttaa nopeasti vanhenemaan alkanutta Billyä, jonka vanheneminen johtui aiemmin tapahtuneesta ninjakolikoista voimansa ottaneen laitteen käytöstä.[8]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Power Rangerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Aquitarin Power Rangerit
Aurico
Punainen Aquitarin Ranger, joka toimi taisteluissa rangereiden komentajana. Aurico laati hyviä taistelusuunnitelmia. Häntä näytteli David Bacon.
Delphine
Valkoinen Aquitarin Ranger, joka toimi Alien Rangereiden johtajana. Hän piti hyvää huolta ryhmästään ja oli myös ensimmäinen naispuolinen ryhmänjohtaja. Häntä näytteli Rajia Baroudi.
Cestro
Sininen Aquitarin Ranger, joka oli ryhmän aivot. Hän oli tekniikkanero. Cestro valmisti rangereille aseita ja laitteita, joiden avulla he selvisivät tukalistakin tilanteista. Hän oli ensimmäinen afroamerikkalainen sininen ranger. Häntä näytteli Karim Prince.
Tideus
Keltainen Aquitarin Ranger, joka oli erittäin voimakas ja järkevä henkilö. Tideus oli ensimmäinen miespuolinen keltainen ranger. Häntä näytteli Jim Gray.
Corcus
Musta Aquitarin Ranger. Hän oli taisteluissa melko kuumaverinen, vaikka olikin viisikosta muuten kaikkein hiljaisin. Corcusta näytteli Alan Palmer.

Liittolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tommy Oliver
Nuorta Tommy Oliveria näytteli Michael R. Gotto ja teini-ikäistä Jason David Frank.
Rocky DeSantos
Nuorta Rocky DeSantosia näytteli Michael J. O'Laskey ja teini-ikäistä Steve Cardenas.
Billy Cranston
Nuorta Billy Cranstonia näytteli Justin Timsit ja teini-ikäistä David Yost.
Adam Park
Nuorta Adam Parkia näytteli Matthew Sakimoto ja teini-ikäistä Johnny Yong Bosch.
Aisha Campbell
Nuorta Aisha Campbellia näytteli Sicily Sewell ja teini-ikäistä Karan Ashley.
Katherine "Kat" Hillard
Nuorta Katherine Hillardia näytteli Julia Jordan ja teini-ikäistä Catherine Sutherland.
Zordon
Äänenä toimi Robert L. Manahan.
Alpha 5
Äänenä toimi Richard Steven Horvitz.
Farkus "Bulk" Bulkmeier
Nuorta Bulkia näytteli Cody Slaton ja teini-ikäistä Paul Schrier.
Eugene "Skull" Skullovitch
Nuorta Skullia näytteli Ross J. Samya ja teini-ikäistä Jason Narvy.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Master Vile
Äänenä toimi Tom Wyner.
Rita Repulsa
Häntä näytteli Carla Perez ja äänenä toimi Barbara Goodson.
Lord Zedd
Häntä näytteli Edwin Neal (mainittu nimellä Ed Neal) ja äänenä toimi Robert Axelrod.
Goldar
Äänenä toimi Kerrigan Mahan (mainittu nimellä Ryan O'Flannigan).
Rito Revolto
Äänenä toimi Bob Papenbrook.
Squatt
Äänenä toimi Michael Sorich (mainittu nimellä Michael J. Sorich).
Baboo
Äänenä toimi Dave Mallow (mainittu nimellä Colin Phillips).
Finster
Äänenä toimi Robert Axelrod.
Hydro Hog
Äänenä toimi Brad Orchard.

Zordit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Battleborgit: Olivat Aquitarin Rangereiden omia ihmismäisiä zordeja, jotka he toivat Aquitar-planeetalta mukanaan Maahan. Ne oli vähemmän panssaroitu versio Shogunzordeista. Aquitarin Rangerit ohjasivat niitä telepaattisesti.[1]
  • Shogunzordit: Aquitarin Rangerit saivat käyttöönsä myös Power Rangereiden Shogunzordit. He pystyivät käyttämään niitä normaalisti ja yhdistämään ne myös Shogun Megazordiksi.[1] Yhdessä Falconzordin kanssa ne pystyivät muodostamaan myös Shogun Mega Falconzordin, jolla he muun muassa onnistuivat tuhoamaan arkkivihollisensa Hydro Hogin.[5]

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mighty Morphin Alien Rangers
Esitetty 5. helmikuuta 1996 – 17. helmikuuta 1996
Jaksoja 10
Edeltäjä Mighty Morphin Power Rangers (3. tuotantokausi)
Seuraaja Luettelo televisiosarjan Power Rangers Zeo jaksoista
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Luettelo Mighty Morphin Alien Rangersin jaksoista.[9]

No. # Nimi Käsikirjoittaja(t) Ohjaaja Ensiesitys Yhdysvalloissa
146 1 "Alien Rangers of Aquitar, Osa I" Shuki Levy & Shell Danielson Vickie Bronaugh 5. helmikuuta 1996
Lord Zedd, Rita Repulsa, Rito ja Goldar aiheuttavat kaaosta suurikokoisina Angel Grovessa samalla, kun sankarimme on muutettu voimattomiksi lapsiksi. Vaara on kuitenkin vasta edessä, kun tengasoturit hyökkäävät rangereiden kimppuun. Sekaannusta on tiedossa, kun poliisi ottaa lapsiksi muuttuneet rangerit huostaansa.
147 2 "Alien Rangers of Aquitar, Osa II" Shuki Levy & Shell Danielson Vickie Bronaugh 6. helmikuuta 1996
Alpha onnistuu purkamaan Riton ja Goldarin komentokeskuksen ulkopuolelle jättämän pommin. Nuoret rangerit tapaavat Alien Rangerit, jotka joutuvat heti taisteluun suurta hirviöjoukkoa vastaan.
148 3 "Climb Every Fountain" Douglas Sloan Larry Litton 7. helmikuuta 1996
Nuori Billy ja Alien Rangerit työskentelevät yhdessä. Sillä välin Zedd ja Rita kehittelevät uutta suunnitelmaa rangereiden voittamiseksi. Rito pysäyttää bussin, jossa lapset ovat kyydissä. Myöhemmin Billy onnistuu muuttamaan valmistamansa koneen ja ninjakolikoiden avulla itsensä takaisin oikean ikäiseksi. Sen jälkeen rangereiden ninjakolikot joutuvat kuitenkin pahoihin käsiin ja ne tuhoutuvat. Alien Rangereiden kunto alkaa myös heikentyä.
149 4 "The Alien Trap" Stewart St. John Larry Litton 8. helmikuuta 1996
Billy ja lapset kehittävät uutta konetta, jonka avulla Alien Rangerit pärjäisivät paremmin Maassa. Rito ja Goldar kuitenkin ilmestyvät ja pilaavat heidän kokeensa. Alien Rangerit ovat lopulta vaarallisen heikossa kunnossa.
150 5 "Attack of the 60' Bulk" Gilles Wheeler Paul Schrier 10. helmikuuta 1996
Sankarimme kuulevat hyviä uutisia Alien Rangereilta. Lord Zedd ja Rita Repulsa saavat kuupalatsissaan idean ja muuttavat "erään" pahan pojan hirviöksi.
151 6 "Water You Thinking?" Jackie Marchand Paul Schrier 12. helmikuuta 1996
Rangerit lähtevät etsimään aiemmin hajottamansa Zeokristallin palasia. Cestro alkaa kuivua, josta Rita ja Zedd saavat idean kuivattaa kaikki Alien Rangerit. Rocky etsii sillä välin Zeokristallin palastaan muinaisesta Meksikosta, jossa sen uskotaan olevan aktiivisen tulivuoren kraatterissa.
152 7 "Along Came a Spider" Buzz Alden & charlotte Robert Radler 13. helmikuuta 1996
Nuori Adam etsii Zeokristallin palastaan muinaisesta Koreasta. Billy yrittää sillä välin löytää puuttuvia osia suunnittelemaansa Zeokristallikoneeseen. Rita ja Lord Zedd lähettävät hämähäkkihirviönsä Maahan.
153 8 "Sowing The Seeds Of Evil" Stewart St. John Robert Radler 14. helmikuuta 1996
Nuori Tommy ja nuori Katherine aloittavat Zeokristalliensa etsinnät. Billylle ja Aquitarin Rangereille selviää, että Rita ja Zedd suunnittelevat tuovansa Maahan uuden uhan: Hydro Hogin!
154 9 "Hogday Afternoon, Osa I" Shuki Levy & Shell Danielson Isaac Florentine 15. helmikuuta 1996
Aisha aloittaa etsintänsä. Samaan aikaan Lord Zedd suunnittelee hankkivansa Zeokristallin itselleen. Hän kutsuu Maahan myös Alien Rangereiden arkkivihollisen Hydro Hogin.
155 10 "Hogday Afternoon, Osa II" Shuki Levy & Shell Danielson Isaac Florentine 17. helmikuuta 1996
Aisha saa etsintäretkensä päätökseen, mutta lähettääkin nuoren Tanya-tytön tilallaan takaisin. Tanya saapuu komentokeskukseen viimeinen Zeokristallin palanen mukanaan. Alien Rangerit tuhoavat Hydro Hogin. Rito ja Goldar varastavat Zeokristallin, jonka jälkeen heidän virittämä pommi vielä räjäyttää komentokeskuksen palasiksi!

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Rajia Baroudi  Delphine/Valkoinen Ranger  
 David Bacon  Aurico/Punainen Ranger  
 Jim Gray  Tideus/Keltainen Ranger  
 Karim Prince  Cestro/Sininen Ranger  
 Adam Palmer  Corcus/Musta Ranger  
 Robert L. Manahan  Zordon  
 Tom Wyner  Master Vile  
 Carla Perez  Rita Repulsa  
 Barbara Goodson  Rita Repulsan ääni  
 Ed Neil  Lord Zedd  
 Robert Axelrod  Lord Zeddin ääni  
 Ryan O'Flannigan  Goldar  
 Bob Papenbrook  Rito Revolton ääni  
 Michael R. Gotto  Tommy Oliver lapsena  
 Jason David Frank  Tommy Oliver  
 Michael J. O'Laskey  Rocky DeSantos lapsena  
 Steve Cardenas  Rocky DeSantos  
 Justin Timsit  Billy Cranston lapsena  
 David Yost  Billy Cranston  
 Matthew Sakimoto  Adam Park lapsena  
 Johnny Yong Bosch  Adam Park  
 Sicily  Aisha Campbell lapsena  
 Karan Ashley  Aisha Campbell  
 Julia Jordan  Kat Hillard lapsena  
 Catherine Sutherland  Kat Hillard  
 Paul Schrier  Bulk  
 Jason Narvy  Skull  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Mighty Morphin Alien Rangers: Jaksot 1-2: "Alien Rangers of Aquitar I-II"
  2. Mighty Morphin Alien Rangers: Jakso 3: "Climb Every Fountain"
  3. Mighty Morphin Alien Rangers: Jakso 5: "Attack of the 60' Bulk"
  4. Mighty Morphin Alien Rangers: Jakso 6: "Water You Thinking?"
  5. a b Mighty Morphin Alien Rangers: Jaksot 9-10: "Hogday Afternoon I-II"
  6. Power Rangers Zeo: Jakso 10; "Graduation Blues"
  7. Power Rangers Zeo: Jakso 33; "Revelations of Gold"
  8. Power Rangers Zeo: Jaksot 47-48; "Rangers of Two Worlds I-II"
  9. Power Rangers: From Mighty Morphin to Lost Galaxy - Time Life (kuvaukset kolmannen tuotantokauden lopussa) (englanniksi)