Robert Axelrod

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robert Axelrod
Robert Axelrod 8x10v3-TCr.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt29. toukokuuta 1949
New York, New York, Yhdysvallat
Kuollut7. syyskuuta 2019 (70 vuotta)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Taiteilijanimet Axel Roberts
Aktiivisena 1985–2019
Merkittävät roolit Lordi Zedd
(Mighty Morphin Power Rangers)
Aiheesta muualla
robertaxelrod.wix.com/robertaxelrod
IMDb
Elonet

Robert Axelrod (29. toukokuuta 1949 New York, New York7. syyskuuta 2019 Los Angeles, Kalifornia[1]) oli yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan paremmin useista äänirooleistaan. Kenties hänen tunnetuin ääniroolinsa on Lordi Zedd, jonka roolissa Axelrod ääninäytteli televisiosarjassa Mighty Morphin Power Rangers.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Axelrod aloitti televisiossa näyttelemisen varsin myöhään, 36-vuotiaana. Hän näytteli erityisesti independent-elokuvissa, kuten Victims!, Vaarojen rajamaa, Terror on Alcatraz, Jack Murphyn laki, Väkivallan vihollinen 4, Kielletty kohde ja Kunnes kuolema erottaa.[2] 1990-luvulla Axelrodia kuultiin myös lukuisissa englanniksi dubatuissa animesarjoissa ja elokuvissa, kuten Robotechissa, Akirassa, Digimon Zero Twossa, Ghost in the Shell – aaveäänessä ja Ghost in the Shell 2: Innocencessa. Samaan aikaan hän sai uransa merkittävimmän roolin toimiessaan yhden Power Rangersien pääpahiksista Lordi Zeddin äänenä. Axelrod oli hahmona sarjoissa Mighty Morphin Power Rangers, Mighty Morphin Alien Rangers ja Power Rangers Zeo. Hahmo esiintyi myös hivenen pienemmissä rooleissa elokuvassa Power Rangers ja televisiosarjassa Power Rangers in Space. Hän ääninäytteli Power Rangersin aikana myös muita hahmoja, kuten Finsteriä ensimmäisessä sarjassa, sekä muita sivuhahmoja Power Rangers Lost Galaxyssa ja Power Rangers: Time Forcessa

Axelrodilla oli myös vierailevarooli animaatiosarjassa Hämähäkkimies vuosina 1995 ja 1997 toimiessaan Microchipin äänenä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'Mighty Morphin Power Ranger' Robert Axelrod Dead at 70 TMZ. 9.8.2019. EHM Productions. Viitattu 8.9.2019. (englanniksi)
  2. imdb Viitattu 5.6.2009 (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.